Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem örülnek a szüleim,...

Miért nem örülnek a szüleim, hogy lett barátnőm?

Figyelt kérdés

Kicsit furcsa helyzetben vagyok, megpróbálom elmagyarázni. Nem volt még soha barátnőm, de még a baráti társaságom sem volt nagy itthon. A csajozás sem nagyon érdekelt, legalábbis a szüleim nem tudtak róla. Egyetemre más városban jártam, ott már voltak ilyen-olyan lányok, de egyikkel sem lett komoly. Mindig azzal szekáltak, hogy állandóan itthon ülök, mikor akarok már barátnőt, a család többi tagja is meg-megkérdezte. Most lett, összejöttem egy nagyon kedves, aranyos lánnyal, akit egyébként bírnak is a szüleim, de valami mégsem az igazi. 6 hete járunk, és jövő héten elmegyek hozzá pár napra, mivel még tanul és ott albérletben lakik. Ezt mikor elmondtam itthon, nyilván nem mondta anya, hogy nem, de látszik, hogy nem túl boldog.

Szerintetek ebben hol van kivetnivaló?

Mindketten 22 évesek vagyunk, tehát nem is 15 évesek. Szerintem ebben a korban ez már normális, és nem annyiból fog állni egy kapcsolat, hogy hónapokig eljárunk fagyizni, meg találkozunk párszor egy héten.

2019. aug. 24. 07:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%

Egyszerű: nem bírják elviselni, hogy felnőttél és le akarsz válni róluk, esetleg megtaláltad a valódi társadat és nem vagy többé a mama pici fia. A helyzet nem volna ilyen egyszerű, ha nem szekáltak volna azzal előtte folyvást, hogy miért nincs barátnőd. Panaszkodunk arról, hogy itthon ül a nagyfiú, de valójában azt is akarjuk, hogy itthon üljön és panaszkodhassunk?

22 éves vagy, felnőtt ember, nem is éppen a 18 éves kategória. Örülj, hogy találkoztál egy kedves lánnyal, és ne törődj senkivel. Nem anyukának vagy a nagymamának vagy akárkinek kell megfelelni, hanem a lánynak! Neki igyekezz megfelelni, hogy megtartsd a kapcsolatod, hosszú távon is.

2019. aug. 24. 08:08
 2/22 anonim ***** válasza:
18%
Attól félnek, ha elmész, gyereket csinálsz és ha mégsem alakulna jól a további kapcsolat, ezzel tönkre is teheted az életed!
2019. aug. 24. 08:17
 3/22 anonim ***** válasza:
15%
Mert "nem illik a fiúnak a lánynál aludnia"...
2019. aug. 24. 08:19
 4/22 A kérdező kommentje:

Persze, mert mindenki, akinek kapcsolata van abból azonnal gyerek is lesz... egyébként már lefeküdtünk egymással.

Ezt gondolom én is, első. Meg, hogy már meg szokatlan a tény, hogy van valakim. Csak nem tudom akkor mikor kellene legyen. Eddig az lett volna, hogy nem tanulok, előttem az érettségi, de most már nemhogy érettségi, hanem a diploma is megvan.

2019. aug. 24. 08:22
 5/22 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem kissé túlreagálod a dolgot. "Látszik, hogy nem túl boldog", mégis mit kellett volna csinálnia, ugrálni örömében? Elfogadták a lányt, szó nélkül tudomásul vették, hogy elmész hozzá, erre idejössz panaszkodni anyádra, hogy mindenki lehúzza.
2019. aug. 24. 09:18
 6/22 anonim ***** válasza:
72%
Csak nekem tűnt fel h itt nem a lány a probléma hanem az utazás?
2019. aug. 24. 09:23
 7/22 A kérdező kommentje:

Nem mondanám, hogy túlreagálom, mert duzzog meg nem igazán beszél velem, mintha valami rosszat csináltam volna.

Nem akarom, hogy lehúzza senki, sőt Isten őrizz, csak kiváncsi vagyok, hogy mi a baj ezzel?

2019. aug. 24. 09:24
 8/22 A kérdező kommentje:
Utazásnak sem nevezném, inkább átugrásnak.
2019. aug. 24. 09:27
 9/22 anonim ***** válasza:
93%
Ehhez egy szülőnek is fel kell nőnie. Most szembesült azzal, hogy el kell engednie a kezedet. Ez egy szülőnek nem könnyű, és mindenki másképp kezeli. Adj neki időt! Ha meg mérgesedik a helyzet, beszélgessetek!
2019. aug. 24. 09:44
 10/22 anonim ***** válasza:
7%
A férfinak nem barátnőre, barátnőkre van szüksége, hanem jegyesre és feleségre!
2019. aug. 24. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!