Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért néznek le ennyire a...

Miért néznek le ennyire a szüleim? Miért mondanak ilyen csúnya szavakat rám? Hogyan legyen így önbizalmam?

Figyelt kérdés

21/F

Eddig az volt a baj mikor iskolás voltam, hogy nem járok mint megállapodás alapján munkába.

Kijártam a sulit, elkezdtem dolgozni teljes munkaidőben. Otthon segítek amire megkérnek, hogy segítsek. Nem tudok velük miről beszélni, mert állandóan lecsesznek, megbántanak. Múltkor azt mondta az édesanyám, hogy lumpulok. Nem csinálok otthon semmi hasznosat. Amire megkérnek azt megcsinálom. Nemegyszer azt mondta, hogy menyjek a bús pcsaba, mérgeskedjen velem máski, jövendőbeli barátnőm, hogy nem fogok kelletni senkinek. Nem vagyok rossz gyerek, aki részegen járna haza, vagy kábítószert fogyasztana. Nincsenek barátaim, se barátnőm, mert gyerekkoromban megakadályozták, hogy legyen párkapcsolatom (15 éves voltam). Nem jártam sehova, állandóan otthon voltam. Most nehéz barátokat szereznem, nem tudok lenni nyitott.

Tegnap megint az volt a baj, hogy nem beszélek a szüleimmel. Próbálok önálló lenni nem rájuk számítani, próbálom a problémákat ő nélkülük megoldani, lehet akármilyen is nehéz a teher, megoldom egyedül. Nincs kire számítsak, de még a szüleim is el dobnak maguktól. Azt mondta máma az édesanyám, hogy nem lesz soha senkim büdös életben. Magam fogok maradni. Nem fogok kelletni senkinek, nem lesz senkim.

Most tík erre mit mondtok? Állandóan hülyét csinálnak belőlem, pl. hogy hogy vágom fel a paradicsomot a paprikát, hogyan kenem meg a kenyeret, stb. Nem tanítottak meg semmire gyerekkoromban, és most felnőtt koromban próbálnak jó útra vezetni, amikor már késő. Most már azt csinálok amit akarok, felnőtt vagyok. De úgy érzem, hogy már késő. Nem jön össze egy párkapcsolat sem, barátaim sincsenek. Nem tudom megvalósítani az álmaimat, nincs önbizalmam. Ilyen hülye dumák után hogy lenne önbizalmam? Nem elég, hogy nagyon rossz időszakon megyek keresztül, és még a szüleim is ellenem vannak. Jó hogy meg nem bolondulok szó szerint. És aztán csodálkozom, hogy depressziós vagyok, sírok, egyedül érzem magam, csodálkozom? Egyáltalán. Nem hiába érzem magam rosszul, nem hiába vagyok depressziós. Mindent magamnak folytok, mindent. Mindenki eldob magától, egyedül vagyok. Megbolondulok ha egyedül leszek, nem lesz senkim.

Mit tanácsoltok?

2019. aug. 15. 09:58
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
12:12: Hogy tudnám őket hagyni? Hisz ő nélkülük nem tudok létezni. Nem értek semmihez. Nem mondom, hogy rossz szüleim vannak, de úgy beszélnek mintha én lennék a legrosszabb. Igen ez tény és való, hogy nem beszélek velük, mert rossz időszakon megyek keresztül, picit depressziós is vagyok, de ők nekem ebben nem tudnak segíteni, inkább még lenéznek jobban. Nem tudok már ebben hinni sajnos. Lány vagy egyébbként?
2019. aug. 15. 12:23
 12/14 anonim ***** válasza:
62%

De rossz szüleid vannak! Tudom, hogy nehéz ezzel szembesülni, nem véletlenül tagadod önmagad előtt is. Az kevés a jó szülőséghez, hogy enni adnak (a ruhádat már csak magadnak vásárolod a saját fizetésedből!), meg meleg van: maguknak fűtenek, nem neked! Tulajdonképpen akkor járnál jobban, ha mindezeket nem tennék, mert akkor kénytelen lennél önállósodni! Arra neveltek, hogy nélkülük nem vagy senki! Ez tragikus! Ez bűn! Hogyne lennél már valaki, felnőttél, dolgozol! Nem a szüleid csökevényes nyúlványa vagy! El kell hinned, hogy képes vagy a felnőtt életre, hát hogyne lennél! Jó lenne neked neked egy pszichológus, ha ki tudnál annyit kanyarítani a fizetésedből (kb 10 ezer/alkalom). A befektetett pénz busásan megtérülne életminőség-javulás formájában!

7-es válaszoló

2019. aug. 15. 12:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Azt írod,a világ végére is elmennél egy lányért, de a kapcsolataidat titkoltad a szüleid előtt. Szerinted ki fog így tervezni veled hosszabb távra? Elárulom: senki. Ha nem állsz ki magadért és a nőért akit szeretsz, mihez tudnak veled kezdeni?

Nem bántásból mondom, de te nem vagy alkalmas jelenleg párkapcsolatra. Neked a lelki sérüléseidet kellene kezelni. pszichológus jót tenne, illetve az is ha elköltöznél otthonról. Azt a hülyeséget meg felejtsd el hogy nélkülük nem boldogulnál. Miért, fogyatékkal élsz? Azt még megérteném.

Ha te nem teszel magadért, más sem fog. Bár lepontozták, de jó ötletnek tartom, hogy mondd el naponta több százszor, hogy szereted magad, értékes ember vagy stb. Az elme csodálatos szerkezet, ha valamit naponta ezerszer hall, elhiszi egy idő után. Így működik a propaganda és a reklám is.

2019. aug. 15. 18:18
 14/14 anonim ***** válasza:
67%

A feléig sem olvastam, és belealudtam a monológodba.

Tanácsom: szedd össze magad!

Gyűjts, hogy el tudj onnan menni.

2019. aug. 15. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!