Bemutattam a szerelmem a szüleimnek (több lenn). Szerintetek hogyan tegyem túl magam azon, hogy nem volt szimpatikus nekik? 23/L
Erdekes dolgokat irnak...
Sztem 1 dolgot nézz meg:
Mi a jövőkép? Lehet-e jovőtök úgy, hogy nem egész életetekben kényszerből kell dolgokat csinálnotok, ha őt választod. Mert élni jöttünk erre a világra, nem túlélni. A tulelest csak az ösztönös, állatok, allatias emberek csináljak, ezert szulnek gyereket, stb, ezek osztonos dolgok. Azert vagyunk emberek, mert mi tudunk az osztoneinktol elvonatkoztatni - elvileg -, tudunk értelmesen élni - elvileg -. Ha már élni kell, elvezd ki az élet adta lehetőségeket, ne pedig szenvedessel teljen az elet, hogy a hitelek fizeteseert dolgozol 024,meg azert mert szultel egy gyereket es putriban kell elni miatta mert a mai vilagban kruva nehez felepiteni normalis egzisztenciat.
Erre gondolj, hogy ez vele megvalosithato-e. Ha nem, akkor kuka.
Ha van szakmája, akkor nem igaz, hogy csak 8 általánosa van. Egy jó szakmával meg nagyon is jól meg lehet élni manapság. Sokan jobb és jobban fizető munkát találnak, mint akár egy átlagos diplomával.
Egyébként szerintem is nagyon fiatalok vagytok még. Gondolom, nem olyan régóta vagytok együtt. Nem lehet tudni, hogy mi lesz. Egyáltalán nem biztos, hogy életetek végéig együtt maradtok. Ha meg normális a srác, akkor azt biztosan a szüleid is észreveszik idővel.
Kérdező, bocs, de akkor mégsem csak 8 osztálya van, hanem szakmája is. (Akinek 8 osztálya van, az általában segédmunkás valahol, és tényleg csak a 8 általánost végezte el).
Egyik barátnőmnek egy ilyen, szakmával rendelkező, de nem érettségizett párja lett. A csaj tanult lány volt, a pasi pedig beiratkozott munka mellett gimibe, aztán letette az érettségit. Utána annyira rákapott, hogy elvégzett egy műszaki főiskolát, szintén munka mellett. Ahol akkor szakmunkás volt, ma ugyanabban a gyárban mérnök. A hajlandóság a fő kérdés.
Csak azért, mert nincs érettségije a párjának, egyből putriba viszi a csajt és mélyszegénységben fognak élni? :D Nagyon nagy sznobok lettek mostanában a diplomások, és ezt úgy mondom, hogy én is főiskolára járok. Ha nektek az a normális, hogy pár papír alapján választotok párt, akkor jobb is, ha nem köt ki mellettek egy normális ember.
Az én páromnak sincs érettségije, most is csak azért jár esti gimibe, mert már kelleni fog a munkájához. És ő a szakmájával jobban keres, mint én az érettségivel, és egy okos, értelmes ember akivel sokat filozofálok, érdekli a tudomány, csak szimplán nem engedhették meg a szülei anyagilag, hogy folytassa az iskolát.
Szóval Kérdező, a szüleid szimplán prolik, gondolom ők sz.rták a spanyol viaszt.
16-ossal egyet értek. Barátnőm négy diplomás tanárnő, a férje gyártósoron gépmester, de "csak" szakmunkás. Nagyon jól keres, lényegében ő biztosítja a feleségének, hogy teljes elszántsággal tanárnő lehessen, és ne kelljen még megélhetési gondok miatt plusz órákat adnia, stb. Tehát ő odateremti a pénzt, amit az értelmiségi felesége fizuja csak kiegészít. (Gyerekük is lett, 25 éve együtt vannak.)
Úgyhogy ez a putri tényleg durva hasonlat volt.
Szerintem a kérdező szülei nem a megélhetésre gondoltak, hanem a hozzáállásra.
A szerelem szép és jó, de csak arra nem lehet boldog házasságot építeni.
A szüleidnek igaza van. Ráadásul a szememben az a kijelentésed, hogy a családja miatt nem vitte többre az ront a helyzeten, hiszen ez erősen befolyásolja őt. Már pedig, ha ők nem azt a perspektívát képviselik, amivel együtt lehet élni, akkor hosszú és keserves évek várnak rád. A végén gyerekkel vagy gyerektelenül is, de nagy eséllyel te fogod a rövidebbiket húzni.
Az én feleségem családja sem egyszerű, de sikerült leválasztanom róluk és rendbe tenni őt. Bár mellékes, de mindketten egyetemet végeztünk és azonos a szakmánk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!