Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyámék kidobhatnak itthonról,...

Anyámék kidobhatnak itthonról, ha megtudják, hogy homoszexuális vagyok?

Figyelt kérdés

16 éves vagyok, de mér évek óta tudom, hogy a saját nememhez vonzódom. Itthon sosem volt még téma a homoszexualitás, nem is mertem felhozni ezt, úgy voltam, hogy ráérek még ezt elmondani később.

De most a Coca Colás plakátok kapcsán tévézés közben anyám kifejtette a véleményét erről és nagyjából legszívesebben kiirtana minden olyan embert, mint én.

Nagyon félek, hogy gyűlölni fog, ha véletlen megtudja. Ilyenkor kirakhatnak otthonról a szüleim?

2019. aug. 7. 23:10
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
67%
Kidobhat 18 évesen.
2019. aug. 8. 08:24
 12/34 anonymousreview60 ***** válasza:
73%

Az enyémmel egyező korábbi vélemények:

1. Ne mondd el. Töltsd az időda barátaiddal, élj vidáman és kész. Nem olyan szokatlan, valakinek 20 éves kora körül még nincs párkapcsolata.

2. A szüleidet csak akkor avasd be, ha már készen állsz az önálló életre.

2019. aug. 8. 08:31
 13/34 anonim ***** válasza:
19%

Nem. 18 éves korodig semmiképpen sem. Ha megteszik, azonnal a rendőrséghez és a gyámügyhöz kell fordulni, mert 18 év alatti esetében az ilyen tett gyermekbántalmazásnak minősül és büntetendő.

Már megbocsáss, a kedves édesanyádat nagyon primitív és buta gondolkodással bír. A homoszexualitás csak igen kis részebn a gének hibája, hatalmas részben az anya bűne és minimális részben az apáé. És erről orvosi szakirodalom-hegyek vannak.

2019. aug. 8. 09:34
 14/34 anonim ***** válasza:
89%
18 éves korodig nem dobhatnak ki, utána azonban igen, és addig is tönkre tudják tenni az életed. Nekem több meleg barátom coming outolt olyan szülőnek, aki nem volt túl elfogadó eredetileg, mindegyik esetben belátták végül, hogy mégis a gyerekük, és bár egy ideig nem beszéltek velük, az nem vetődött fel, hogy ne támogassák őket pl. az egyetemi tanulmányaikban, mert nem volt érdekük, hogy még azzal is "szégyent hozzanak" a fejükre, hogy a gyerek esetleg szociálisan is lecsúszik. Egyikük azután rendezte a kapcsolatát a fiával, hogy az majdnem meghalt egy balesetben, és ő rájött, hogy akkor így veszítette volna el a fiát, hogy nem beszél vele. Sajnos kiszámíthatatlan, mert tényleg van olyan család is, ami meg kiveti egyszer és mindenkorra az ilyen családtagot. Voltak, akik HIV-es családtagot dobtak ki. Más úgy végezte, hogy egy idősebb férfi kitartottjaként, hogy legyen hol laknia egyáltalán. Szerintem amíg nincs egy szerelmi kapcsolatod, tárgytalan erről beszélned velük. Futó kalandozni nem érdemes, ha mégis az a típus vagy, aki ilyenekbe kezdene, azt tényleg nem kell tudnia senkinek, a heterók sem dicsekszenek el ilyen kalandokkal. Összességében akkor coming outolnék a helyedben, amikor már megvannak az önálló életkezdésem feltételei.
2019. aug. 8. 10:29
 15/34 anonim ***** válasza:
79%

Jobb, ha egyelőre nem kötöd az orrára.

Ha önállóan élsz, (és lesz barátod :)) akkor már mondhatod. Ha emiatt kitagadnak, az sajnos el is mond mindent róluk :c

De az is simán meglehet, hogy elfogadná. Én nem ismerem őt.

Kitartást! :)

2019. aug. 8. 10:36
 16/34 anonim ***** válasza:
35%
Egyébként mielőtt nagyon belemegyünk a keresztényfikázásba, ezek a szülők, akiket fentebb említettem, hogy támogatták tovább a gyerekeiket, és végül a kapcsolatukat is rendezték, keresztények. Tehét felülemelkedtek a dolgon végül, eleinte volt egy kis megrázkódtatás. Az én anyám nem keresztény, mégis azt mondta, amikor kérdeztem, hogy nehezen dolgozná fel nagyon, ha leszbikus lennék. De azért szerintem fel tudná. Én kereszténynek vallom magam, de a gyerekemet sosem bántanám ilyenért, főleg, hogy ez a vonzódás egyáltalán nem szabadon választott dolog. A szülőknek ez nehéz dolog, mert van egy képük arról, hogy a gyereküknek majd szép élete, családja, nekik unokáik lesznek. Ezt is elveszítik azzal, amikor a gyerek coming outol. Az ő generációjuknak nem természetes a szivárványcsalád gondolata, és sok meleg nem is vágyik arra sem. Ezenkívül a melegekről van egy olyan kép, hogy összevissza...tudjátok. A legtöbb hetero férfiból zsigeri undort vált ki a gondolat, hogy két férfi, és akkor szembesül azzal, hogy a fia arra vágyik, hogy őt egy másik férfi...Szóval nem egyszerű nekik sem megemészteni egy ilyen információt. Azért nem szabad haragudni rájuk, ha a legelső reakciójuk nem jó, később azért sokan megbékélnek. A baj, hogy sosem lehet tudni homofób kijelentéseket tevő szülőkről, hogy melyik csoport lesz. Ezért nem érdemes velük róla beszélni, amíg rájuk szorul az ember, bármilyen szörnyű is ez.
2019. aug. 8. 10:41
 17/34 anonim válasza:
72%

Bár én nem vagyok meleg, hanem biszexuális, nekem is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha anyám kirak. Lett párom (velem azonos nemű), nem tudtam eltitkolni, az anyai ösztönök működtek és rájött, fél év után kihúzta belőlem. Nagyon sírt, napokig nem dolgozta fel, de két-három hét után már minden oké. Mondtam neki, hogy nem mertem elmondani, mert féltem, hogy kirak a házból. Csak annyit kérdezett, hogy mégis hová tudnék menni. Nyilván sehová és ezért meg sem fordult a fejében ez a gondolat.

Ahogy írtam, volt 2-3 hét kesergés, de szerintem minden szülőnek elfogadónak kellene lennie.

2019. aug. 8. 11:12
 18/34 Erikadeseny ***** válasza:
10%

Attól függ mennyire szeretnek a szüleid, és mennyire nem szeretik a melegeket.

Ha megírod a nemedet privátba lehet hogy tudok segíteni ezzel kapcsolatban

2019. aug. 8. 11:17
 19/34 anonim ***** válasza:
12%

Nagyon nagy fájdalom lehet ez egy szülőnek, hiszen ezzel megfosztod az unokáktól is. Nincs folytatása a családnak, a névnek, kihal minden, amit az ősök adtak össze a családnak és neked. Ha átlag 25 évet számolsz generációnként, kiderül, hogy 500 év leforgása alatt 1048576 ember élt, és szeretett ezen a világon azért, hogy te megszülethess!S ezt te most megszakítod.

Még csak 16 éves vagy, kérj orvosi, pszichológiai segítséget!

2019. aug. 8. 12:39
 20/34 anonim ***** válasza:
67%

És a saját boldogságát és életét áldozza fel ezért? Amúgy bármikor örökbefogadhat egy gyereket, aki felveszi az ő nevét.

Ne mondd el, ha ennyire tudod, hogy nem viselik el a melegeket. Bőven lesz időd később elmondani.

2019. aug. 8. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!