Van jogom olyan tárgyakat otthon tartani, amik a szüleimnek nem tetszenek, de nekem igen?
Kérdésben szüleinél elő nagykorú gyerekről, és olyan tárgyakról, mint pl.: ékszer, póló, könyv, stb. van szó, ami a gyereknek fontosak, de szülei vallási meggyőződésükből kifolyólag elutasítják.
Ilyenkor kinek van igaza?
A gyereknek, akinek önálló entitás lévén nem kötelező a szülei világnézetét követnie,
Vagy a szülőknek, mivel az ő házukban az lehet jelen, amit ők engedélyezenek?
A gyerek komolyan azért nem tartja tiszteletben a szülei nézetét, mert neki más dolgok tetszenek?
Van-e joga a szülőnek esetlegesen kárt tenni gyermeke tulajdonában, csak azért, mert neki nem tetszik?
A félreértések elkerülésének végett, én lennék a gyerek, a szüleim jehova tanúi. Az utolsó kérdésre meg még nem volt precedens, csak szóban volt utalás rá.
Igen van jogod,de csak olyat ami nem törvenybeütköző, de akkor is sajnos a szüleid döntik el.
A vallasuk meg nagyon gaz.
Sajnallak.
Sajnálatos, hogy ilyen valláskárosultak ilyen mélységi szinten bele akarnak lefetyelni a gyerekük életébe.
Mégha azt tiltanák kategorikusan hogy drogot vagy fegyvert tarts, azt megérteném, de ez így gáz.
El lehet költözni, ha nem tudod tiszteletben tartani szüleid nézeteit. Felnőtt vagy.
Tulajdonképpen a saját házukba azT vihetsz be, amit megengednek.
Én inkább laknék a híd alatt, mint Jehova tanúival összezárva.
De ettől függetlenül és nagy általánosságban, ha a szülők a lakás tulajdonosai, megszabhatják, hogy milyen vallási vagy politikai vagy egyéb meggyőződésbeli jelképeket tudnak elviselni a saját otthonukban, vagy mi az ami nekik provokációnak számít.
Nem kell semmi komolyra gondolni, csak pl. egy bandás póló, amin pont szerepel egy kereszt is... Meg ilyesmi apróságok.
#4, Igen, felnőtt vagyok, de nem rég töltöttem, ráadásul még iskolába járok. Ilyen körülmények között remélem megérted, hogy nehezemre esik a költözés, akármennyire szeretném is.
#5 oh, értem, köszönöm a választ.
Pedig én ezt nem provokációnak szánom, egyszerűen teljesen más a mentalitásom, világnézetem mint nekik, de ezt nehéz is lenne megmagyarázni...
Hivatalosan ök döntik el, mi az, ami az ö lakásukban nem lehet jelen, erre minden joguk megvan.
Te meg ne tarts otthon olyasmiket, amik nekik problémásak. Esetleg egy barátnál legyenek ezek a tárgyak, vagy várd meg, amíg el tudsz költözni külön lakhelyre.
#8 Ezeket a tárgyakat többnyire elteszem olyan helyre, ahol nincs szem előtt, de a kedvenc pólómmal, amit vagy heti szinten hordok, ez, vagy az, hogy elviszem egy baráthoz pl. nem kivitelezhető.
Igazából nem is a tárgyak miatt fáj ez nekem annyira, hanem azért, amikor anyukám egy-egy ilyenre azt mondja, hogy mennyire utálja, meg szívesen kidobná, az olyan érzés, mintha engem utasítana el, mert másmilyen vagyok.
Szerintem nem te vagy más, hanem ő.
Ne fájjon neked, hanem inkább reméld, hogy egyszer náluk is megszűnik a hipnózis, ahogy nemrégiben volt egy dokufilm a TV-ben, ahol 20-30-40 éve meggyőződéses jehovisták beszéltek a kiugrásukról és az odavezető útról.Valami döbbenetes volt amiket meséltek!
Szerintem a YouTube-on megtalálod, vagy találsz hasonlót.
Hidd el, betegek, nincs szabad akaratuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!