Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet hozzáállni...

Hogyan lehet hozzáállni normálisan ahhoz, ha anyám 20 év válás után is szapulja az apámat?

Figyelt kérdés

Már rég felnőttünk, tesóm meg én, már rég külön életünk van, anyámnak is van már 15 éve kapcsolata, de mégis állandóan az apánkat szidja. Tesóm már emiatt régóta nem beszél vele, lehet ő csinálja jól...

Én még próbálom tűrni, de volt, hogy lecsaptam a telefont, amikor felkezdte apámat.

Mindig azzal kezdi, hogy beszéltem-e vele mostanában, meg hogy látta facebookon, hogy apám elvitte a párját ide meg oda, bezzeg minket soha nem vitt el, milyen háza van apámnak bezzeg nekünk nem csinált ilyet...

Elhiszem, hogy sok benne a tüske, hiszen a férje volt, és a két gyerekének az apja, de már hiába mondom neki, hogy már semmi közük egymáshoz, és lépjen végre túl, akkor én vagyok a rossz, mert "apám mellé álltam"

Ha őszintén megmondom, hogy nem beszéltem vele, azt nem hiszi el, ha azt mondom beszéltem vele, akkor elkezdi firtatni, hogy mit, hogy beleköthessen. Már mondtam neki, hogy semmi köze hozzá, apámnak se mondom el, hogy vele mit beszélgetek.

Tesómhoz fordultam, aki annyit mondott, hogy anyu kezd becsavarodni, és nem normális amit művel velünk.

Mit tehetek még?

32 N

2019. júl. 31. 17:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
42%

Borzasztó. Van egy ötletem. mikor rázendít és végre egy kicsit befogja a lepcses száját, szelíden, békésen, csendesen mondd: - Én szeretem az édesapámat. Ő soha nem mond senkiről rosszat.

És búcsúzz el, ne menj bele semmilyen vitába.

2019. júl. 31. 18:15
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
Ez nagyon szolid Csernyus doki 12 pontja.
2019. júl. 31. 18:22
 13/19 anonim ***** válasza:
49%
2019. júl. 31. 18:22
 14/19 anonim ***** válasza:
16%
Ó igen?
2019. júl. 31. 18:32
 15/19 anonim ***** válasza:
33%

Kommenteket nincs időm elolvasni, az nem normális dolog, hogy ennyi idő után ilyen intenzitással kötődik hozzá (a gyűlölet is kötődés, negatív kötődés), nézi a Facebook oldalát, foglalkozik vele, felidegesíti magát rajta stb... A környezetét terheli ezzel.

Én azt csinálnám, hogy megmondanám nagyon határozottan: "beszélgethetünk, de arra a bizonyos témára nem vagyok kíváncsi ezentúl, ha erről akar velem beszélgetni, otthagyom, vagy ha telefonon mondja, kinyomom a telefont". Ezt következetesen betartani.

2019. júl. 31. 19:24
 16/19 anonim ***** válasza:
72%
Nincs gyerekem,se volt férjem.Viszont van egy utolsó exem,akiről tudom hogy soha nem tudnánk normális kapcsolatban élni,meg elegem van belőle,meg ő is összejött mindenfélével,erkölcs nulla,mégis mind a mai napig idegesít,és hányingerem lesz,ha meglátom,hányingerem volt az összes nőjétől.Hát igen,érdekes ez,marha nagy tüskék vannak bennem,hiába múlik az idő,az se segít ha elszidom mindennek :) Szval nagyjából megértem anyukádat,főleg ha még gyerek is van,mert kiszakadni ebből így nem lehet.Mostani kapcsolata nem jobb mint az előző,mert ha az lenne,magával lenne elfoglalva.Úgyhogy inkább azt kérdezném meg tőle,miért nem lép ki a mostani kapcsolatából,ami ugyanúgy nem jó.
2019. júl. 31. 19:31
 17/19 anonim ***** válasza:
33%

Ugyanebben a helyzetben vagyok :-)

Egyrészt megértem az anyukámat masrészt meg én apámat is szeretem hiàba volt az elvárás hogy utálni kell mert ilyen meg olyan.

Egyszer beszélgettünk erről, olyan 16 éves lehettem. Elmondtam hogy értem az indulatait de nekem az apám akkor is ha akàrmilyen szemétlàda.

Akkor kicsit jobb lett elfogadta hogy talàlkozunk, beszélünk.

A szidàsról meg annyt hogy végighallgatom, és egyszerűen nem reagálok, nem veszekszem, nem mondok semmit. Anyukám elmondja ami benne van, õ ettől megnyugszik, én meg kibirok ennyit :-) persze én egy ritka nyugodt típus vagyok, és koràn megtanultam alakoskodni hogy ne legyen balhé otthon. Ez nem jó, de néha hasznos.

2019. júl. 31. 20:35
 18/19 anonim ***** válasza:
57%

Bármilyen tüskék is vannak benne, tudatosan táplálja azzal, hogy csekkolja Fb profilját, foglalkozik vele, idegesíti, hergeli önmagát azon, hogy mit látott annál az embernél FB-n, akivel már több mint 20 éve nem él együtt, ráadásul mindkettőjüknek új párkapcsolata van...

A gyűlöletet saját tetteivel, gondolataival táplálja és életben tartja minden nap, nehogy kialudjon... Lehet, saját életével se elégedett és ez egy "jó ugródeszka" hogy "addig se kell saját életével foglalkozni míg gyűlölködik".

2019. júl. 31. 20:45
 19/19 anonim ***** válasza:
0%

"Nincs gyerekem,se volt férjem.Viszont van egy utolsó exem,akiről tudom hogy soha nem tudnánk normális kapcsolatban élni,meg elegem van belőle,meg ő is összejött mindenfélével,erkölcs nulla,mégis mind a mai napig idegesít,és hányingerem lesz,ha meglátom,hányingerem volt az összes nőjétől.Hát igen,érdekes ez,marha nagy tüskék vannak bennem,hiába múlik az idő,az se segít ha elszidom mindennek :) Szval nagyjából megértem anyukádat,főleg ha még gyerek is van,mert kiszakadni ebből így nem lehet.Mostani kapcsolata nem jobb mint az előző,mert ha az lenne,magával lenne elfoglalva.Úgyhogy inkább azt kérdezném meg tőle,miért nem lép ki a mostani kapcsolatából,ami ugyanúgy nem jó."

Erkölcsi nullának írod, mégis összejöttél vele. Te sem lehetsz egy észlény. A "tüskéiddel" az a baj, hogy a saját hülyeséged miatt nem tudod ignorálni és azért is gyűlölöd, mert valójában a saját életeddel van gond, de nincs merszed bevallani magadnak.

2019. aug. 12. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!