Mielőtt a 19 éves nagylányod összeköltözik a párjával, mire tanítod, mire készíted fel, hogy helyt tudjon állni a háztartásban és párként?
Ha a lányod jól lett nevelve és eleve besegített a mindennapokba akkor nem lesz gond!! ☺️
Nekem inkább az a dolog szur szemet, hogy a srác mindent egyedül fizetne?!, jó nyilván elakarja tartani a barátnőjét, de megéri?
Ha panelba mennek fizetni az albérletet, a rezsit, szemétdíj, kozoskoltseg, kaja, mozi ide oda vinni gondolom a lanyodat és ezt mind a srác pénzén amiért ő dolgozott csak azért mert a lányod külön akar menni? Mennyivel több pénzt tudna felrerakni a srác ha valamelyik szulonel maradnának egy ideig. A fiú anyja tuti segítene és nem nézné végig ahogy a gatyaja rámegy erre az egészre. Legalábbis én nem hagynám ezt. Nem értem miért kell a lanyodnak rögtön az osszekoltozesre fókuszálni, értem én hogy fiatalok meg szerelmesek kell a külön fészek de ne a srác szivjon mert ő az aki keresi a penzt... De ez csak saját vélemény nem kell megkövezni ☺️
Az utolsónak teljesen igaza van! Egyrészt, a alányodnak a tanulásra kell koncentrálnia most, nem arra, hogy hogy házitündérkedjen. Akárhogy is nézzük, ez nem lenne egy egészséges, egyenrangú kapcsolat, egyszerűen más életszakaszban vannak, mások a prioritásaik (bocs, de volt olyan évfolyamtársam, akinek a tanulmányai mentek rá, hogy a "felnőtt dolgokkal" foglalkozott többet, és aztán az egyetemen nem tudott tlejesíteni, és ugyan a pasi már nincs sehol, de a diplomája sem...). Nem esik szó arról sem, hogy ki tartaná el a lányodat. Továbbra is ti , szülők tartjátok, mintha a csoporttársaival költözne össze (albi díj, rezsi, kaja, tanulmányokra pénz tőletek), vagy mostantól mindez a pasira hárulna?Anyagi helyzetetekről, a pasi helyzetéről semmit nem írsz. Idősebb, a tanulmányain már túlesett, egzisztenciával rendelkező ember, aki ezért már külön él, és a lányod beköltözne hozzá? Nem tudom, én biztosan nem vennék a nyakamba egy "nagykorú gyereket", aki lehet, hogy majd a hátamon felmászik, utána meg lelép, mikor már nem szorul rám./Fordítva meg: a pais bármikor kiteheti, ha nem jön be neki a felállás, együttélés, akkor mehet vissza hozzátok a lányod? Nem jó az ilyen függő helyzet.
Egyáltalán miért oda költözik, ha onnan még másfél órát kell naponta utazni? Az egyetemi városban lenne a helye, diákéletet élve, ő meg egy teljesen másik utat választ. Én nem a háztartási munka megvalósítása miatt aggódnék a helyedben...
42-es: a kérdésböl nekem úgy tünik, hogy a srácnak már van lakása, nem a szüleinél lakik, szóval semmivel nem spórolna többet akkor sem, ha a lány nem költözne hozzá. (Most lényegtelen, hogy saját vagy albérlet)
A másik meg, hogy a legtöbb fiatal akkor sem spórol, ha a szülöknél él, hanem elkölti, amit keres.
#42-#43, ugyan egyáltalán nem a kérdésre válaszoltatok, de a fiatalok döntésével kapcsolatban arra tetszettetek már gondolni, hogy azért költöznek össze, mert így tudnak érdemi időt együtt tölteni a munka/tanulás mellett?
(jó, nekem nem nagy kunszt erre rájönni, az én párom az érettségit követő júliusban költözött össze velem, ismerem a szitut...)
Nem albérlet, a párja saját lakása.
A férfi 11 évvel idősebb nála, és ő kérte meg a lányomat, hogy költözzön hozzá.
Hmm a kislanyod egy 30evessel.. nem semmi. Mondják hogy a szerelemben nincs korhatár de azért naaaa...😅
Kíváncsi leszek meddig fog ez tartani.. csak nehogy nagyot koppanjon a kicsilany csak azert mert nagy a rózsaszín köd a szeme előtt.. 🤷
államilag finanszírozottan tanul, tőlünk havi 25 ezret kap majd.
rajta kívül még 3 gyerekünk van.
"Hmm a kislanyod egy 30evessel.. nem semmi."
Egy 20 évesn egy 30 évessel - ebben az esetben ki a "kislány"? Csak emert egy 20 éves valaki nem gyerek és egy 30 éves meg nem túl idös hozzá képest!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!