Mielőtt a 19 éves nagylányod összeköltözik a párjával, mire tanítod, mire készíted fel, hogy helyt tudjon állni a háztartásban és párként?
Én sem a fiaimat, sem a lányaimat nem "tanítottam", nem "készítettem fel" külön- illetve összeköltözés elött, mert nálunk természetes volt más óvodás kortól, hogy mindenki elpakol maga után, iskolás kortól a saját szobájukat takarították, középiskolától a ruháikat ök mosták-teregették, és ekkora mindegyik tudott fözni is.
Ezért semmiféle "új szerepkör" nem volt, a megszokott módon éltek továbbra is, csak nem itthon, velünk, hanem a párjukkal.
És nem a lányok lettek "háziasszonyok", hanem mindenkinél közösen végezték a tennivalókat.
34 kérdés, hogy egyenlőnek számít-e, ha a lány még tanul, a ffi dolgozik.
Számomra ez a legproblémásabb rész, hogy egy ffi. képes-e ezt tolerálni.
"34 kérdés, hogy egyenlőnek számít-e, ha a lány még tanul, a ffi dolgozik."
Én ugyan a #24 vagyok, de természetesen annak... a párkapcsolat egy mellérendelt kapcsolat, nem alá-fölérendelt, mint például a gyerek-szülő viszony.
"Számomra ez a legproblémásabb rész, hogy egy ffi. képes-e ezt tolerálni." - aki nem képes ezt tolerálni, az nem megy bele ilyen kapcsolatba, ez pont ennyi.
#38 nem, nem gondolom, se a tanultabbra, se a többet keresőre, se az idősebbre, se a fiatalabbra, se a nőre, se a férfira.
(viszont aki elkezdene bármiféle kasztrendszert propagálni, azt páros lábbal rúgnám ki...)
"aki nem képes ezt tolerálni, az nem megy bele ilyen kapcsolatba, ez pont ennyi."
Ez egy nagyon leegyszerűsített szemlélet! Hogy a másik fél, a ffi., mit képes tolerálni és mennyire törekszik egy egalitárius párkapcsolat felépítésére, azt úgyis csak az együttélés dönti el.
A randiszituáció, a mingliség más tészta, ott könnyebb gavallérnak, megértőnek és támogatónak mutatkozni... az igazi erőpróbája a kapcsolatnak az együttélés hétköznapjai lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!