Mielőtt a 19 éves nagylányod összeköltözik a párjával, mire tanítod, mire készíted fel, hogy helyt tudjon állni a háztartásban és párként?
Szerintem a válaszokból is látszik, hogy a legfontosabb, hogy az elején leüljenek és leszögezzék, ki mit vár el, mit ad a közösbe:
1. Alapvetően, ha két felnőtt ember összekötlzik, akkor a közös jövedelmükből finanszírozzák az életüket és közösen látják el a felmerülő feladatokat.Főszabály szerint két önellátó, önfenntartó emberről van szó, így azu anyagoiak és a feladatok felosztásának arányai is megbeszélés kérdése. Én eleve nem tartom jó ötletnek, hogy amíg tanul, felnőtteset játszon, de most nem ez a kérdés.
2. Itt a legjelentősebb vitapont az lehet, hogy ki tartja el a lányodat, amíg tanul?
A tanulás is munka, ez tiszta sor, idő-energia, csak épp nem jövedelemtermelő, szóval őt még bőven támogatni kell, hacsak nem tudja a megélhetését ő maga előteremteni valamilyen diákmunkával (kétlem, hogy egy teljes háztartás fele kiadását, ráeső rezsit, kajapénzt meg tudná keresni). Mindenképp javasolnám neki, hogy az elején tisztázzák a párjával, hogy mit vár -e, azonos színvonalon vannak-e, vagy a pasi biztosít jobb életkörülményeket, amibe a lány nem tud beleadni, és ezért cserébe elvárásai vannak pl. a házimunka elvégzésére, különben sok vitájuk lesz. Pl. ha ennyit utazik a lány egy nap, meg még tanul, órára jár, nem biztos, hogy sok ideje lesz még felesbe sem rendbetartani a lakást, főzni stb., viszont ha meg pénzzel se járul hozzá egyenlő mértékben, abból csak veszekedés lesz.
Ha meg a szülők pénzelik, fel kellene érje ésszel a 19 éves fejével, hogy nem kéne felnőtteset játszani még.
Elfoglaltság persze a tanulás, csak ép pénzt nem hoz. És nem összehasonlítható azzal, aki dolgozik. Na, mindegy, akkor is lesülne a pofámról a bőr, ha a dolgozó pasim takarítana pl, mikor haza ér munkából.
Megmondom őszintén,nem értem az itteni válaszolók egy részét,persze fugg attól is mit fog tanulni a lány, de nekem sz egyik szakmám elvégzése két munkahellyel felért,sok elvárás,sok tanóra nem lehetett lógni sem,gyakorlati helyen is teljesíteni kellett....rosszabb volt,mint egy munkahely,vagy legalábbis olyan.És ott még az sem motivál,hogy az pénzt kap érte az ember ,mert nem kap.
Az eredeti kérdésre :felkészíteni nem kell külön majd beletanul :) alap dolgok mit mosogatas takarítás biztos mennek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!