Mielőtt a 19 éves nagylányod összeköltözik a párjával, mire tanítod, mire készíted fel, hogy helyt tudjon állni a háztartásban és párként?
Hasonló korban lettem én is "háziasszony". Semmire nem kellett felkészíteni, mivel eleve úgy voltam nevelve, hogy ne legyen ismeretlen a fakanál meg a porszívó.
27/n
Egy 19 éves nő már nem gyerek, nem kell semmire felkészíteni.
Ha majd valami nem megy neki, megtanulja. Ha elég nagy arra, hogy összebútorozzon egy pasassal, nagy lesz felnőni is a háziasszonyi teendőkhöz, szerintem.
5-ös vagyok. Felkészítéshez még annyi, hogy manapság nem úgy van már mint régen volt, hogy az asszony otthon van a gyerekekkel és a házimunkát meg a gyereknevelést kell ellátnia. Manapság mindkét fél dolgozik, és mindkét fél kiveszi a részét a házimunkában. Ahol ez nincs meg, és minden a nőre vagy a férfira van hárítva, abból a kapcsolatból lépni kell, főleg fiatalon.
Nőként majd beletanul a főzésbe is a lányod. 22 évesen még én is sokat kísérletezek és bizony nem mindig úgy sikerül a kaja ahogy azt eltervezem. Legtöbb esetben ha fáradtan vagy ha éhesen állok neki főzni, akkor sose sikerül olyan jól. Ez is magamnak tapasztaltam ki. Esetleg a számlák rendezésében adhatsz neki tanácsot, hogy pl külön tárolja a csekkeket és mindig mindet tegye el...stb.
Amikor elköltöztem otthonról tudtam takarítani, mivel otthon is kellett. Mosás nem nagy trükk. Vasalni is vasaltam már.
Ügyeket is intéztem, hiszen már dolgoztam. De iskolásként is magam intéztem az ügyeimet.
Főzni nem igazán tudtam, de így sem haltam éhen :D
És én egyedül költöztem el, úgyhogy még az sem volt, hogy a másik majd segít.
Nem volt semmi, ami annyira bonyolult lett volna, hogy gond legyen. A főzést próbálgattam, kísérleteztem. Nem lettem sose egy nagy szakács, de amiket tudok, azok jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!