Szerintetek nagy baj, ha idén már nem szeretnék a szüleimmel nyaralni?
17 éves leszek hamarosan, és a helyzet az, hogy anyuékkal jövő hét pénteken mennénk nyaralni, de nekem nem sok kedvem van hozzá; illetve már más programot is szerveztem magamnak addigra.
Egy hétre mennénk, ráadásul az ország másik felébe, de fogalmam sincs, hogy hogyan álljak oda anyu elé, és közöljem vele, hogy nem szeretnék menni; mert tudom, hogy nem esne túl jól neki.
Ti mit tennétek a helyemben?
Szülőként nem éreznétek magatokat rosszul azért, mert a tinédzser lányotok nem szeretne nyaralni menni veletek?
Kamaszként teljesen normális, hogy cikinek érzed a szülőkkel való nyaralást, vagy jobb dolgod is lenne helyette.
De pár nappal előtte lemondani óriási tiszteletlenség a szüleiddel szemben.
Ők gondolom hónapok óta készülnek, kifizették a szállást stb.
Mostmar igenis menj el. Jövőre meg szólj időben, hogy ne haragudjanak, de te nem mennél, ne számoljanak veled. Ezt el kell fogadniuk, szinte az összes korodbelinek fontosabb ennyi idősen a haverokkal lenni, mint a családi nyaraláson.
De tényleg szólj időben, úgy korrekt.
Egyébként az, hogy rá szerveztél más programot, a te hibád. Mondd le azokat és próbáld jól érezni magad a nyaraláson.
A magyarok 2/3-a egy egy hetes belföldi nyaralást sem tud megengedni magának, mondhatjuk, hogy szerencsés vagy, hogy a szüleid legalább tudtak szervezni valamit.
Próbáld jól érezni magad, ki tudja mikor jutsz el legközelebb nyaralni.
Nálunk ez anno úgy működött, hogy anyu kinézett egy helyet, megkérdezte lenne-e kedvünk menni. Ha akkor igent mondtunk, akkor nyilvánvalóan nem szerveztünk arra az időpontra magunknak programot.
Lehet én vagyok furán bekötve, de sosem éreztem cikinek a családdal való nyaralást. Szerettem velük lenni. Most, hogy nekem is van férjem, a tesóméknál ott a baba, így hiányoznak is ezek a közös kiruccanások, amikre nehezebb időt szakítani felnőtt, dolgozó emberként.
Így is néha megpróbálunk beiktatni legalább egy pár napos közös nyaralást, de nyilván nehezebb.
Szóval azt tanácsolom, hogy ha jó a viszony, akkor addig örülj amíg mehetsz velük és örülj, hogy ott vannak neked!
Nemrég egy hasonló korú tini meg azért panaszkodott itt, hogy a szülei nem viszik magukkal nyaralni. Próbáljon valaki a kedvükre tenni, ha viszed az a baj, ha nem akkor meg az.
Nyilván nem most tudtad meg, hogy nyaralni mentek, miért nem akkor szóltál, mielőtt elkezdtél más proramot szervezni magadnak, most már menj szépen el velük.
Nem, nem foglaltuk le előre a szállást, és tudom, hogy tiszteletlenség lenne ez a szüleimre tekintve, de már tavaly is szó esett arról, hogy lehet, idén nem velük fogom tölteni a nyaralást.
Abban az egy hétben meg nem halnék éhen és szomjan, mert dolgoztam, és kaptam érte rendesen is pénzt, ami nekem arra a pár napra bőven elég lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!