Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok a fizikai...

Mit gondoltok a fizikai erőszakról "a család védelmében"?

Figyelt kérdés

Hogy konkrétan leírjam miről van szó: például apukám egyszer összeszólalkozott egy másik autóssal aki átköpött az autónkba, és az anyósülésen ülő nővéremet találta el.

Apukám erre kiugrott és ököllel megütötte a másik sofőrt akinek eltört az orra, majd megpróbálta kihúzni a lehúzott ablakon át, de ezt több szemtanú megakadályozta.

Ezen kívül nem igen volt olyan,hogy fizikailag támadott meg valakit a védelmünkben, de szóban is bárkinek nekimegy ha úgy érzi,hogy megsértenek engem vagy a nővérem, de ugyan így ha anyukámat is.

Sokkal jobban felkapja a vizet ha "minket bántanak" mint ha mondjuk az adott esetben őt köpnék le.

A családon belül is más-más véleménnyel vagyunk arról,hogy jól tette e hogy verekedett egy köpésért.

Őszintén szólva én személy szerint normálisnak tartom, és megnyugtat,hogy mindig számíthatok rá.

Volt ismerősöm aki azt mondta, hogy neki még az apja kért volna bocsánatot ha őt köpik le.

Igazából az ismerőseim többnyire helyeselték miután elmeséltem, de ebbe nyilván benne van az is,hogy nem fogják előttem azt mondani,hogy apád egy balkáni tuskó.

Itt gondolom szemrebbenés nélkül megmondja bárki, bár nem is igazán erre lennék kíváncsi, hanem hogy a családotokban történt e hasonló?Ki mit gondol arról ha így old meg valaki egy konfliktust a család védelmében, és hogy van e valakinek hasonló története?

Nem arról van szó, hogy ütni-vágni kell az embereket egy csúnya nézésért és az a jó.Pusztán arról hogy ha tényleg muszáj akkor elfogadható e?Pl. egy ha leköpik a gyereked?

2019. júl. 26. 08:52
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

Igazából sejtettem, hogy nagyjából ilyen válaszok jönnek majd, de mindegyikben van igazság.Aki a pontozás miatt aggódik, egyetlen egy primitív válasz volt amit én is lepontoztam, akivel kevésbé nem értettem egyet azt sem pontoztam le.Így a pontokat egymáson verjétek le ha valaki ennyire érdekel.

A válaszokhoz annyit tennék hozzá a történetet kiegészítve, hogy apukám egyetlen egyszer ütötte ököllel orrba, ez az egy ütés vezetett az orr töréséhez.

Utána a ruhájánál fogva próbálta kihúzni, de mint írtam ezt megakadályozták, nem ütött többet.

Nem számít a történet kimenetelét illetően, de ez egy "koximaxi" nagydarab férfi volt, fizikai adottságait tekintve nem volt erősebb apukám.

Sem ez előtt, sem ez után nem verekedett, nem értem miért kell rögtön családverést is feltételezni, azt hiszem itt én ismerem őt a legjobban, és tudom hogy előbb dőlne kardjába minthogy megüsse bármelyik családtagját.

Egyetértek vele,hogy balkáni dolog volt, és én sem akarok olyan országban élni ahol így kezelik az emberek a konfliktusaikat, de lássuk be az ilyen ember aki köpköd, az anyázásra nevetett volna egy jót, és remek sztori lett volna a baráti körben.

Azt gondolom, hogy a bíróság enyhe ítélete is amellett szól, hogy a bíró is átérezte a történteket, egészen más ezt megélni mint leírni vagy elolvasni.

Mások vagyunk, más mentalitással, más vérmérséklettel, a legtöbb embert nem izgatja ha anyáznak neki egyet miután arcon köpött valakit.Viszont ha a köpés után kap egy pofont a legtöbb ember átgondolja hogy megéri e legközelebb újra köpni.A legjobb országokban is előfordul hogy elcsattan egy két-pofon ennél pitibb dolgok miatt is, én nem érzem úgy hogy apukám olyan súlyos dolgot tett volna.

A válaszokat köszönöm, és azt is hogy ilyen sokan írtatok, így mondhatni tökéletes képet tudok alkotni a történtek helyességéről a válaszok alapján.

2019. júl. 26. 20:07
 42/49 anonim ***** válasza:
81%
De csak azért nem ütött többet mert megakadályoztak. Ha rajta múlt volna ki tudja meddig üti. Egyébként alapvetően nem szép dolog a köpködés de apád kezdett el tuskó módon jogtalanul kötözködni. Megérdemelte volna azt a jó nagy csulat az arcába. 😂 Sajnálatos hogy nem őt hanem a noveredet találta el.
2019. júl. 27. 07:56
 43/49 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem igen. Egy ferfiben legyen spiritusz, vedje meg, ami az ove! Es a te peldadnal maradva) egy "kopetben" olyan bakterium/virus is lehet, ami sokkal rosszabbat okoz, mint egy mezei pofon.
2019. júl. 27. 12:15
 44/49 anonim ***** válasza:
26%
De úristen, ti normálisak vagytok? Nem fogjátok fel, hogy a köpködő volt először az alpáribb? Sőt, a legtöbb ember egy ilyen megjegyzésre amit a kérdező apja tett ("nehogy beengedj"), simán csak tovább ment volna és kész! A köpködős csávó viszont leállt kötekedni és veszekedni, és átköpött a másik autóba! Szerintetek hol normális ez? Nagyon remélem, hogy egyszer pofán köpnek titeket az utcán, csak hogy tudjátok milyen az!
2019. júl. 27. 12:40
 45/49 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó: a beszológatás hol normális?? Plusz gondolom nem köpött erre rögtön a másik hanem visszaszólt a pofátlan apucinak. Aki erre jogtalanul felfújta magát és visszaszólt...aztán jött a köpés ami ki tudja milyen mondatra volt a válasz! Szóval apuci húzzon el a vérbe egy pszihologushoz mert nem normális ahogy kezelte a helyzetet.
2019. júl. 27. 14:17
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
Szomorú, hogy azon van mindenki kiakadva, hogy 2 elmebeteg miért és hogyan anyázik egymásnak és kinek van igaza, nem pedig azon, hogy az egyik selejt pofán köpött egy ártatlant. Mert inkább az apró hülyeségekre ugrotok, mint erre, ami meg full megaláztatás és sertés. Hogy lehet ennyi ember ilyen birka? Tök mindegy, hogy melyik állat volt a hibás, ti hagynátok leköpni a családtagotokat? Vagy arra miért nincs érdemi reakció a legtöbb kommentben? Komolyan, megérdemelné az összes ilyen, hogy pofán legyen köpve más hülyesége miatt, aztán meg lehetne nézni, hogy hogy áll a szája, vagy mennyire marad nyugodt. Ennyi életképtelent, he!
2019. júl. 27. 15:16
 47/49 anonim ***** válasza:
79%
Én, mint felelős szülő, eleve nem keresem a balhét, ha a családom velem van. Érti? He...
2019. júl. 27. 15:36
 48/49 anonim ***** válasza:
84%

#46, egy kaszt a beszólogatók meg a köpködők - az ő cselekedetüket becsületsértésnek hívják - és egy másik kaszt az önbíráskodó Olaszliszka-klónok... ahol kb a vakszerencse dönti el, hogy az illetőnek éppen mennyire borul el az agya...

Szóval a bíróság ez esetben teljesen helyesen ítélt (ami nem túl gyakori sajnos), a köpködőt bocsánatkérésre kötelezte - a sértésre ez a megoldás - az önbíráskodónak meg - figyelembe véve a részben menthető felindultságát is - a nyakába akasztott egy felfüggesztettet, aminek az az egyértelmű üzenete, hogy sürgősen fogja vissza magát, mert a legközelebbi hasonló után éveket fog sitten tölteni.

2019. júl. 27. 15:54
 49/49 anonim ***** válasza:
89%
Ha netán börtönbe került volna apád, vagy valaki másnak baja esik akkor nagyon elérte volna a család megvédését. Geatulálok. Apád és a másik barom gyerekessége a nővéreden landolt.
2019. júl. 27. 16:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!