Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Pszihiátriai beteg vagyok és...

Pszihiátriai beteg vagyok és a rokonaim már nem törődnének velem ha nőne a hasam és terhes lennékMiért ilyenek velem?

Figyelt kérdés
A testvéremnek szabad volt elvetetni a gyerekét és ideszülni egy gyereket mert ő egészséges és nekem ezt tilos nem engedi meg az apám meg a rokonok,mert én meg ilyen beteg vagyok.Szerintem ez igazságtalanság velem szemben.Miért ilyenek velem a saját családom?

2019. jún. 2. 05:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Valahol igazuk van. Nézd meg mennyi olyan kérdés van itt is, hogy a beteg szülő miatt mennyit szívnak a gyerekek.
2019. jún. 2. 18:41
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Még Czeizel is azt mondja hogy aki lelki beteg , mentális problémákkal kuzd , ne vállaljon!
2019. jún. 2. 20:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem, édesanyám volt depressziós es skrizófén. Elváltak apámtol, majd én es testvérem is, apához kerültünk. Sajnos akár mennyire is szeretett minket, nem tudott ellátni. Sokat volt pszichiátrián, emlékszem kicsi gyerekként, ahogy ott feküdt. Gondolom begyógyszerezték.Viszont ez annyira megviselte, hogy nem kaphatott meg minket, mikor 11 voltam feladta a harcot, öngyilkos lett.. 😞 eltelt több mint 20 év, hiányzik még most is. Szerintem nagyon gondold át.
2019. jún. 2. 21:59
 14/18 anonim ***** válasza:
35%

Megfelelő gyógyszerezéssel teljes életet tud élni valaki attól még, hogy skizofrén.

Ne tudjátok meg mennyi ember van az utcákon aki gyógyszer mellett nem feltünő egy átlagos ember számára.

2019. jún. 3. 01:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Na ez nem olyan biztos. Nem egyforma skizofrén és skizofrén beteg. Van aki tud teljes - vagy majdnem teljes - életet élni gyógyszerezés mellett van aki gyógyszerek mellett is totál beszámíthatatlan. Felelősséggel akkor tudsz gyereket vállalni ha van apja is aki neveli és nem a rokonaid nyakára akarod szülni a gyereket. Szóval ha nem tudsz önálló életet élni akkor felelőtlenség gyereket szülni..a rokonaid meg miért támogatnának ebben..elvileg nekik lenne ezzel feladatuk, kötelességük.
2019. jún. 3. 18:07
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Mielőtt teherbe esnél, azért legalább magadban gondolj át néhány dolgot:

- Mi minden kell ahhoz, hogy valaki jó szülő legyen? Merthogy a szeretet, az önmagában édes kevés, egy "szerető" szülő is képes kárt tenni a gyerekében (gondolj csak azokra az esetekre, amikor valaki azért öli meg a családját, mert annyira "szereti"). Bizonyos értelemben a szeretet nem érzés, hanem cselekvés, nem az az igazi szeretet mércéje, hogy te mit érzel, hanem az, hogy te szeretetből vajon jól bánsz-e azzal, akit szeretsz.

- Valóban embergyereket akarsz, vagy játékbabát? Az embergyerek nem egy tárgy, amit félredobsz, ha épp nem vagy jól. Nem arra való, hogy neked legyen valaki, aki téged feltétel nélkül szeret. És nem egy jog, nem olyasmi, ami akkor is "jár" neked, ha netán még magadat is képtelen vagy ellátni.

Neked - mint mindenkinek, akár beteg, akár egészséges! - akkor van "jogod" egyáltalán elgondolkodni azon, hogy gyereket vállalj, ha abban a mentális, anyagi, személyiségbeli, lelki helyzetben vagy, hogy a következő húsz évben barátságos, támogató és biztonságot nyújtó környezetet tudsz teremteni a felnőtté válásához.

- Vagy-e abban a helyzetben, hogy támogatóan viszonyulj hozzá akkor is, amikor a betegséged épp előtérbe kerül?

- Te magad képes vagy-e önálló életre? Nem tudom, milyen "súlyos" a betegséged, mennyire akadályoz abban, hogy emberek között élj és dolgozz és eltartsd magad és intézd az ügyeidet anélkül, hogy a környezetednek alkalmazkodnia kell a betegségedhez? Ha a betegségedhez alkalmazkondi kell, akkor ez az alkalmazkodás vajon olyan-e, hogy egy újszülött csecsemő is képes rá?

- Próbáld elképzelni, hogy te gyerek vagy, és az anyád olyan, mint te (betegségestül). Boldog gyerekkorod lenne? Megbízhatnál az anyádban, ha olyan lenne, mint te? Abban, hogy az anyja akkor is szereti, ha másképp gondolkodik a dolgokról? Ha te lennél a gyerek, akkor megijednél-e, félnél-e anyádtól, amikor kijön rajta a betegség? Ha gyerekként megörökölnéd a betegséget, akkor bízhatnál abban, hogy ő ezt felismeri, orvoshoz visz, nem borul ki, amikor kijön a betegséged.

Nézd magadat, mint anyát a nemlétező gyereked szemével.

Röviden: Milyan alapon gondolod, hogy elég jó (nem tökéletes, csak elég jó) anyja lennél a gyerekednek (ne feledd: a szeretet marhára nem elég)?

2019. jún. 4. 10:53
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
nem bantani akarlak de ne vallalj ezzel a betegseggel gyereket. az oroklodes veszelye nagy es ha mindketten betegek lesztek azt egyutt nem fogjatok tudni elviselni. az en fiamat 15 evesen diagnosztizaltak es 19 evesen mar meghalt, ongyilkos lett. ha tudtam volna hogy az ex ferjem csaladjaban volt ilyen betegseg azonnnal elvetettem volna a gyereket.
2019. jún. 10. 10:06
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat részvétem.
2019. jún. 14. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!