Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy mondjak meg unokatesómnak...

Hogy mondjak meg unokatesómnak, hogy ez már sok, anélkül hogy megbántanám?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Unokatesómról van szó. 23 éves és van egy 3 éves lánya, akit egyedül nevel. Amikor kiderült, hogy terhes, a barátja megmondta, hogy ő nem akar gyereket, az anyagi helyzetük különben sem olyan, amire szülni kellene. Szülei ugyanezt mondták, hogy óriási felelőtlenség így gyereket vállalni, de nem érdekelte. A fiú szakított vele, egyedül maradt, félbehagyta az egyetemet is és megtartotta a gyereket. A terhesség elején visszaköltözött a szüleihez (nagynénjémékhez), de ők is megmondták, hogy oda nem szülhet, nekik nincs erre szükségük, nem fogják helyette felnevelni a gyereket, ők sem állnak úgy anyagilag + a lakás is kicsi lett volna stb. Kibérelt hát egy ismerősével együtt egy kis albérletet és ott laknak már egy ideje.

Én 26 vagyok, a férjemmel élünk ketten. Már az elején is rengeteget panaszkodott, hogy milyen nehéz a helyzete, de egy ideje már elviselhetetlen a dolog. Rendszeresen átjön a gyerekkel együtt (volt egy műtétem, ami után itthon kell lennem pár hónapig), aki iszonyatosan neveletlen. Az elején még nem igazán zavart, próbáltam megértő lenni, de már nem megy. A kislány folyamatosan hisztizik, rendetlenkedik, sír, földhöz csapja magát mindenért stb. És akkor még ehhez jön az is, hogy megállás nélkül panaszkodik, hogy neki mennyire nehéz, hogy egyedül alig bírja eltartani magukat, hogy milyen rossz a kislánya is, hogy elege van, hogy az albérletben az ismerőse is kezd a türelme végére érni az állandó hiszti miatt és el akar költözni, de hogy ő egyedül nem tudja fenntartani a lakást. Értem én, hogy nem könnyű, de senki nem kényszerítette, hogy 20 évesen lebabázzon. Sőt, mindenki megmondta, hogy nagyon rossz ötlet tekintve az anyagi helyzetét meg azt, h nem dolgozott még, nincs tapasztalata, semmi, de őt nem érdekelte, viszont azóta is úton-útfélen sajnáltatja magát. Mindig hív, hogy épp erre járnak, beugorhatnak-e. Nincs szívem azt mondani, hogy nem, mert a lányod nem tud viselkedni, pedig amúgy sem szeretem túlságosan a gyerekeket, nem is akarunk mi sem. Szeretem a csendet, a nyugalmat, de ha ők itt vannak, akkor ennek lőttek. A férjem is kezd bepipulni, mert sokszor itt vannak akkor, amikor ő hazaér és ő sem bírja a gyerekzsivajt. Ilyenkor csak szeretne kicsit lepihenni nyugiban. Többször volt már, hogy "leráztam" mondván, most nem érünk rá, most boltba megyek, most más dolgom van, de nem mondhatom mindig ezt. Meg akarom neki mondani, hogy elegem volt az állandó önsajnálatból és a nevetlen gyerekéből, de tuti h megsértődne. Én nem nagyon tudok finomkodni, az a típus vagyok, aki egy ideig türtőzteti magát, próbál udvarias és kedves lenni, de utána robbanok.

Mégis hogy kéne megmondanom szerintetek neki a dolgot? Vagy így is-úgy is sértődés lesz a vége? Voltatok már hasonló helyzetben? Hogy kezeltétek?

2019. ápr. 26. 13:30
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
100%
Majd írj hogy mi lett
2019. ápr. 26. 19:17
 22/27 anonim válasza:
85%
#4 Azt elárulnád, hogy a kérdező a dolog melyik részére irigy? A hisztis gyerekre, a napról napra élésre, arra hogy a pasi szakított a csajjal, vagy arra hogy egyik családtagja sem foglalkozik vele és a semmire szült egy neveletlen gyereket? Csak mert ezek szerintem egy normál, hétköznapi embernek (mivelhogy a többségnek így is elég nyűg van a nyakán) nem hiszem hogy nagyon hiányzik...
2019. ápr. 26. 19:32
 23/27 anonim ***** válasza:
93%

Én nem nyígnék ezen ennyit.Közölném vele az igazat, hogy ő döntött így, hogy ilyen legyen az élete. Volt másik választása, de nem azzal élt. Itt az eredmény, oldja meg egyedül,ha szülni tudott. Engem tovább nem érdekel a síránkozása.

Jogom van pihenni, legyen olyan kedves békén hagyni. Majd értesítem, ha vágyok a társaságára.

Megfog sértődni, de ez már az ő baja. Neked viszont lesz nyugalmad.

2019. ápr. 26. 21:21
 24/27 anonim ***** válasza:
4%
Na basszus majd ha lesz egy 3 éves gyereked meglátod milyen dolog ez! Azért mert nem értesz egyet az u.hugod döntésével hogy megtartsa e a gyerekét még ne hibáztasd és ítéld el a gyereket! Nem marad 3 éves örökjé és ha nirmális családi kapcsolatot szeretnél vele és u.hugoddal, most kezdd el amíg nem késö! Legyél megértöbb mert egyszer rajtad lesz a sor gyereket nevelni, valamint gondolj bele az ö gyereke a te gyereked családja is lesz!
2019. ápr. 26. 22:31
 25/27 anonim ***** válasza:
91%
Utolsó, te tudsz szöveget értelmezni? A kérdező nem szeretne gyereket. Van ám ilyen, még ha nem is hiszed.
2019. ápr. 26. 23:47
 26/27 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ, megpróbálom elmagyarázni neki, hogy ez már sok lesz.

#24: neked meg annyit, hogy világosan leírtam: nem akarok gyereket! Szóval nem lesz olyan, hogy majd rámkerül a sor gyereknevelés ügyileg. Egyébként a kislány valóban neveletlen, ezt nem csak én mondom. Az unokatesómat abszolút nem is érdekli, hogy mit csinál, mindent rahagy, ha ordítva földhöz vágja sem szól rá, semmi. Nővéremnek is van egy 3 évese és soha nem viselkedett még csak hasonlóan sem...De nem is ez a lényeg.

2019. ápr. 27. 00:13
 27/27 anonim ***** válasza:
87%

Uh kérdező,csodálom a türelmed . Én már rég elküldtem volna a bánatba ,körülbelül a második ilyen "beugrás" után.

Szerintem mondd meg neki kerek perec , hogy ő választotta ezt az életet ,úgyhogy mostmár ne neked panaszkodjon,hanem próbáljon meg kezdeni magával (és a gyerekével) valamit ,mert így mindenki el fog fordulni tőle .

Amúgy az rendjén van,hogy te érzed rosszul magad,mikor ő okoz neked kellemetlenséget ?? Innen is látszik,hogy őt nem igazán érdekled ,csak lelki szemetesládának használ . Meg ha tovább tűröd jön majd a bébiszitter szerep .. vagy a lakótárs. Szerintem csírájában fojtsd ezt el .

2019. ápr. 27. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!