Az unokatesómnak a gyereke az nekem kicsodám?
Tanuljuk már meg egy életre, hogy:
Anya, apa, gyerek, testvér, nagymama, nagypapa (déd-, ük-, szép-...), unoka, unokatestvér, nagynéni, nagybácsi, unokahúg, unokaöcs, sógor, sógornő, meny, vő, férj, feleség, nász, nászasszony... Több nem jut eszembe, ha megfeszülök se, úgyhogy ha ebbe nem fér bele, akkor arra a kapcsolatra valószínűleg semmilyen megnevezés nincs!!!
Köszi. Puszi.
Elnézést, de a Wikipediából másoltam ide kedvességből, de elfelejtettem belinkelni.
Tessék:
Aki máshogy tudja és lepontozott mivel tudja alátámasztani a válaszának hitelességét?
üdv:
0%-ra értékelt 4-es
A másodunokatestvér az anyám (vagy apám) unokatestvérének a gyereke. Tehát nem az én unokatestvérem gyereke. Erre valóban nincs külön szó. Rokon.
És ne sötétezzük egymást ilyen pitiáner dolgok miatt.
4-7 hogy még a szövegértés sem megy???
"másodunokatestvér vagy dédunokatestvér: nagyszülők testvérének unokája"
A kérdésben feszegetett rokonsági ágról ezt írja:
"másodnagybácsi, unokabácsi vagy unokanagybácsi (valaki unokanagybátyja vagy unokanagybácsikája) szülő fiúunokatestvére
másodnagynéni, unokanéni vagy unokanagynéni (valaki unokanagynénje vagy unokanagynénikéje): szülő lányunokatestvére"
de a köznyelv nem használja ezeket a kifejezéseket.
1-es vagyok, és én kérek elnézést.
Attól, mert a köznyelv nem használ valamilyen kifejezést, még van létjogosultsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!