Hogy mondjak meg unokatesómnak, hogy ez már sok, anélkül hogy megbántanám?
Sziasztok. Unokatesómról van szó. 23 éves és van egy 3 éves lánya, akit egyedül nevel. Amikor kiderült, hogy terhes, a barátja megmondta, hogy ő nem akar gyereket, az anyagi helyzetük különben sem olyan, amire szülni kellene. Szülei ugyanezt mondták, hogy óriási felelőtlenség így gyereket vállalni, de nem érdekelte. A fiú szakított vele, egyedül maradt, félbehagyta az egyetemet is és megtartotta a gyereket. A terhesség elején visszaköltözött a szüleihez (nagynénjémékhez), de ők is megmondták, hogy oda nem szülhet, nekik nincs erre szükségük, nem fogják helyette felnevelni a gyereket, ők sem állnak úgy anyagilag + a lakás is kicsi lett volna stb. Kibérelt hát egy ismerősével együtt egy kis albérletet és ott laknak már egy ideje.
Én 26 vagyok, a férjemmel élünk ketten. Már az elején is rengeteget panaszkodott, hogy milyen nehéz a helyzete, de egy ideje már elviselhetetlen a dolog. Rendszeresen átjön a gyerekkel együtt (volt egy műtétem, ami után itthon kell lennem pár hónapig), aki iszonyatosan neveletlen. Az elején még nem igazán zavart, próbáltam megértő lenni, de már nem megy. A kislány folyamatosan hisztizik, rendetlenkedik, sír, földhöz csapja magát mindenért stb. És akkor még ehhez jön az is, hogy megállás nélkül panaszkodik, hogy neki mennyire nehéz, hogy egyedül alig bírja eltartani magukat, hogy milyen rossz a kislánya is, hogy elege van, hogy az albérletben az ismerőse is kezd a türelme végére érni az állandó hiszti miatt és el akar költözni, de hogy ő egyedül nem tudja fenntartani a lakást. Értem én, hogy nem könnyű, de senki nem kényszerítette, hogy 20 évesen lebabázzon. Sőt, mindenki megmondta, hogy nagyon rossz ötlet tekintve az anyagi helyzetét meg azt, h nem dolgozott még, nincs tapasztalata, semmi, de őt nem érdekelte, viszont azóta is úton-útfélen sajnáltatja magát. Mindig hív, hogy épp erre járnak, beugorhatnak-e. Nincs szívem azt mondani, hogy nem, mert a lányod nem tud viselkedni, pedig amúgy sem szeretem túlságosan a gyerekeket, nem is akarunk mi sem. Szeretem a csendet, a nyugalmat, de ha ők itt vannak, akkor ennek lőttek. A férjem is kezd bepipulni, mert sokszor itt vannak akkor, amikor ő hazaér és ő sem bírja a gyerekzsivajt. Ilyenkor csak szeretne kicsit lepihenni nyugiban. Többször volt már, hogy "leráztam" mondván, most nem érünk rá, most boltba megyek, most más dolgom van, de nem mondhatom mindig ezt. Meg akarom neki mondani, hogy elegem volt az állandó önsajnálatból és a nevetlen gyerekéből, de tuti h megsértődne. Én nem nagyon tudok finomkodni, az a típus vagyok, aki egy ideig türtőzteti magát, próbál udvarias és kedves lenni, de utána robbanok.
Mégis hogy kéne megmondanom szerintetek neki a dolgot? Vagy így is-úgy is sértődés lesz a vége? Voltatok már hasonló helyzetben? Hogy kezeltétek?
Lakóhelyileg illetékes családsegítő szolgálat? Nevelési tanácsadó?
Próbálta már az unokatestvéred ezeket?
Esetleg valamelyik egyházi segélyszervezet mentálhigiénés tanácsadó szolgálata?
Szerintem a bajod nem az, hogy feljönnek, hanem az, hogy féltékeny vagy arra, hogy az unokatesódnak van egy gyereke.
Miért gondolom ezt?
Ha nem így lenne, akkor azt a kérdést tetted volna ki, hogy: az unokatesóm állnadóan feljár hozzánk, a hisztis gyerekével, és sajnáltatja magát. Engem ez már nagyon zavar...
DE te nem ezt írtad, leírtad az unokatesód életét, amiben nagyon sokszor kitérsz külön arra, hogy Ö bevállalta a gyereket végül is minden segítség nélkül. Olyat vállalt ami nagyon nehéz, de még is megtette, és ha még hisztis is de van egy gyereke... Talán arra lehetsz féltékeny, hogy te még a párkapcsolatodban sem vagy képes a gyerek vállalásra. Vagy valami másra.
DE ha a siránkozás vagy a gyerek ordítás lenne csak a bajod akkor egyszerüen fel sem vennéd a telefont mikor az unokatesód hív, ha meg becsöngetsz nem nyitsz ajtót... De nem ezt teszed, miért is nem?
Köszi a normális válaszokat, meg a tippeket #2-es válaszoló.
#4 neked pedig szerintem erős szövegértelmezési problémáid vannak! Mégis mi a jó fenére lennék féltékeny, de őszintén? Arra, hogy 20 éves egyedülálló anya lett, aki azóta is kb napról-napra él, nincs egy normális kapcsolata, a lányát képtelen nevelni és rendszeresen csak sajnáltatja magát? Jó hogy nem emelünk egyből szobrot azoknak, akik bevállaltak egyedül, saját döntésből egy gyereket.
"Talán arra lehetsz féltékeny, hogy te még a párkapcsolatodban sem vagy képes a gyerek vállalásra"
Mi az, hogy nem vagyok képes? :D Szülni bárki képes (kivéve a meddőket), de MI NEM IS AKARUNK! Ezt fel tudod fogni? Vagy talán szerinted kötelező szülni? Nem értem hol a probléma. Mi ketten férjemmel teljesen jól elvagyunk, kialakítottunk magunknak egy életet, amiből nem hiányzik egy gyerek sem. De nem rémlik, hogy azt lett volna a kérdésem, hogy ki mit gondol arról, hogy én nem fogok szülni. :)
4-es vagyok.
a válaszod után már még jobban azt gondolom, hogy magaddal van inkább gondod és nem az unokatesóval.
Azt gondolom, hogy az bánt téged, hogy az unokatesód bevállat egy nagyon nehéz dolgot. TE nagyon is jól látod, hogy a gyermek nevelés iszonyat nehéz dolog(pedig nem az), és te erre magadat(vagy mindkettötöket, vagy csak a párodat) nem látod képesnek. Persze ezt nem fogod nyiltan tudatosan bevállalni, hogy ah én nem vagyok képes gyerek nevelésre, inkább elnyomod magadban. Majd van egy ilyen szitu mint az unokatesód aki akkor is bebvállalta amikor ez iszonyat nehéz neki, és te erre vagy féltékeny.
Ha nem lennél az, akkor ahogy írtam egyszerüen nem vennéd fel a telefont. De mindig akarod tudni mi van velük, és folyamatosan megakarsz bizonyosodni arról, hogy neki iszonyat nehéz és te erre képtelen vagy...
Utolsó neked tényleg szövegértési gondjaid vannak és a felfogásod is nehéz. -_-
A saját rokonának, ha nincsenek rosszban csak felveszi a telefont. Pláne, hogy többször is lekoptatta már. De épp erre akar megoldást.
Bazz NEM AKAR GYEREKET, akkor mire irigy? Én sem akarok, akkor irigy vagyok? Nem vagyok! Tőlem az szül, aki akar, amíg nem nekem siránkozik és tarhál!
Amúgy nem ez a kérdés!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!