Mi a véleményetek erről?
Egy apróság de azért zavaró és bosszantó.
A lényeg van egy rokon család, akik ha nálunk lejönnek vendégségbe, az a "rossz szokásuk" hogy nem húzzák le a cipőt mikor be invitálom őket. Hiába kérjük meg őket nem teszik. Ráadásul pont most lett lerakva egy gyönyörű új szőnyeg amire én szememben vétek cipővel mászni rá, erre fel ismét csak nem húzták le, igaz én nem voltam most otthon csak a párom, de biztos hogy megköszöntem volna hogy lefáradtak és elbúcsúztam volna tőlük ha bunkó ha nem bunkó dolog. Lehet hülyén hangzik, vagy túl reagálom, de ha másnál meg tudják adni a tiszteletet, és én is mindig megadom ha náluk vagyok, akkor itt miért nem? Bezzeg a többi testvérnél tudják hogy le kell húzni. Amolyan direkt szurkálódást gondolok e mögött.
Eléjük kell állni, és a kezükbe nyomni a vendégpapucsot, hogy
" Addig nem mentek be a szobába amíg a cipőt nem veszitek le."
Ne engedd be őket. Ha hisztiznek, akkor közlöd, hogy nem muszáj látogató jönni.
Amúgy nekem alap, hogy bárhová megyek leveszem az utcai cipőmet, még akkor is ha mondják, hogy ne vegyem le.
ugyan így vagyok én is vele, de nem voltam otthon és nem akartam már csudázni így hogy láttam ülnek az asztalnál. De mikor megláttam a cipőt mérges voltam. De ha otthon vagyok biztos nem engedtem volna be őket. Elég szomorú hogy ilyen taplók bunkók gúnyosak.
De semmi baj, megyek majd náluk és szépen cipővel fogok bemenni a házukba.
Ha másnál le tudják venni a cipőt, akkor igazán nagy bunkók! De azt írod, ha kéritek, akkor sem veszik le. Nos, ezek után SOHA be nem engedném őket a lakásomba.
Amúgy, ha nem írtad volna le a körülményeket, alapesetben még föltételezhettük volna, hogy náluk otthon nem szokás levetni, és ebből indulnak ki. Nem mindenkinél szokás levetni a cipőt. Pl. egy, már elhunyt lelkész ismerősömnél is a fogadó szobában (ami kvázi nappali volt, sok könyvvel, a sarokban íróasztallal) nem kellett levetni. Ahogy mondta első alkalommal: "mi sem szárnyakon közlekedünk". A személyesebb szobáikban sosem jártam, lehet, hogy oda már nem mentek be cipőben.
Szüleim is mindenkinek mondják, hogy náluk nem kell levetni a cipőt. A vendégeik 99%-a persze leveti, de ők attól az 1%-tól sem veszik rossz néven, hogy magán hagyja.
Biztos büdös a lábuk!
:D :)
De mondd meg nekik te hozod a szabályokat!
Akinek meg nem tetszik ahol bejött jött ott mehet is.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!