Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek kihasználnak?

Szerintetek kihasználnak?

Figyelt kérdés

Adva van egy beteg,idős rokon.Hetente 2-3-szor meg kell látogatni.Mikor megyek,mindig kell vigyek neki élelmet,kb 1500 ft értékben,ő kéri,minden alkalommal.Nos,van neki egy lusta 35+-os fia,évek óta nem dolgozik,ő nem süllyed odáig.Az annyát semmiben nem segití,ha szóváteszem hogy otthon döglik,akkor az anyuka megvédi,a fiacskáját.Állítólag mindig munkát keres,de nem talál.A fia külön lakik,de ez nem mentség.Nagyon megszeretnék szabadulni tőlük,hogyan tegyem,mit mondjak?

Én az anyát sajnálom,de nem érzem magaménak a problémát.Van egy érzésem hogy kihasználnak,mert van munkahelyem.

2019. ápr. 6. 14:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
7-es,édesapám testvére.
2019. ápr. 6. 15:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kihasználnak. A fia egyáltalán nem segíti? Ahogy a többiek írták, le kell építeni. Nem tudom milyen a munkahelyed, de esetleg jelentkezhetnél valamilyen két-három hetes kiküldetésre, tanfolyamra, stb. Ez jó alkalom lenne a látogatások jelentős megritkítására.
2019. ápr. 6. 16:47
 13/18 A kérdező kommentje:
12-es,gyárban dolgozom,fárasztó munka.Engem az zavar hogy tőlem vannak elvárások,de a léhűtő fiát védi meg sajnáltatja.Szerintem ez az ő problémájuk,ők kell hogy megoldják.
2019. ápr. 6. 17:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Többet nem is látogatnám. Ha felhív, megmondanám neki kerek-perec, hogy a fiával vásároltasson be magának, ne velem.
2019. ápr. 6. 22:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Szia! Én még annyit fűznék hozzá, hogy egy kicsit vedd külön a dolgokat: ne foglalkozz azzal, hogy a fia milyen vagy mit tesz, mit nem tesz. Nem a te dolgod, nem számít. Arra koncentrálj, hogy neked jól esik-e elmenni a nagynénédhez, vinni neki valamit, beszélni vele? Jól esik, csak már kezd kicsit sok lenni? Akkor erre koncentrálj: menj annyiszor, amikor neked jó, vigyél annyi mindent, ami számodra még belefér és kész. Nehéz ügy, de nem vagy köteles semmire. Szépen, higgadtan próbáld ezt megmagyarázni, ha megkérdezi, miért nem mész gyakrabban vagy miért nem veszel neki ezt-azt.
2019. ápr. 8. 08:30
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2019. ápr. 8. 16:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Ezt hány éve csinálod?
2019. szept. 23. 17:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Bocs, most vettem észre a dátumot, remélem, azóta változtak a dolgok.
2019. szept. 23. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!