Adott két gyerek egy családban. Ha az egyiknek van valamije (szülinap, névnap), akkor a másik gyereknek is kell valamit vinni?
Nővérem fia meg lánya közt 2 év különbség van. Ott is az volt a szokás, hogy akkor vinni kell mindkettőnek ajándékot.
Mikor ilyen 10 ezer Ft-os legót kért a fiú én mondtam nővéremnek, hogy ha sértődés lesz ha nem én nem tudom felvállalni, hogy minden egyes alkalomkor mind a kettőjüknek veszek ajándékot és elköltök 20 ezret. Aki bírja anyagilag az csinálja.
"az volt a szokás, hogy akkor vinni kell mindkettőnek ajándékot"
Csak akkor lehetett ez a szokás, ha azok, akik vittek ajándékot, rendszeresen mindkettőnek vittek. Tehát ha volt ilyen szokás, azt ők maguk alakították ki, azaz nem "kellett" vinni mindkettőnek, hanem ők úgy döntöttek, hogy visznek mindkettőnek. Szerintem hülye szokás, mert elveszik a születésnapostól azt az örömet, hogy egy évben egyszer csak ő lehessen a középpontban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!