Adott két gyerek egy családban. Ha az egyiknek van valamije (szülinap, névnap), akkor a másik gyereknek is kell valamit vinni?
Azt gondolom, hogy nem. Egyrészt akkor mi a különbség számára a saját és a testvére születésnapja között? Másrészt mitől lenne az a szülinapos különleges napja, ha más s kap ajándékot, kvázi aznap mást is ugyanúgy megünnepelnek?
Szép dolog, hogy a tesvérféltékenység ellen küzdenek az ilyen cssaládokban, de mindennek van határa. A gyerekeknek azt is meg kell tanulniuk, hogy 1. türelemmel ki kell várniuk, amíg valamiben rájuk kerül a sor
2. Tudni kell együtt örülni mással akkor is, ha nekik ebből kézzelfogható hasznuk nincsen, 3 és evidens módon, mindnekinek csak egyszer van egy évben szülinapja, de egyszer biztosan van! Tehát el fog jönni az ő napja is, amikor meg a tesó nem kap ajándékot, csak ő.
Mi mindig viszünk valami apróságot a másik gyereknek is.Viszont ha a szülőknek van névnapja, szül.napja, akkor csak ők kapnak ajándékot, gyerekek nem.
Itt a lényeg azon van,hogy a 2 gyerek közt ne legyen esetleg irigység.
Másik családban viszont már elég nagyok a gyerekek, 10,12,15 évesek.Itt már csak akit köszöntünk, annak viszünk.
Noveremnel ugyan ez van, iden lesz 6 eves a kislany, a batyja szulinapja mar volet, en megmondtam neki max egy csokit kap a gyerek mar, ertse meg, hogy most mar nagyok, es tudja, hogy aznap nem o van szulinapos soron. Ugyan ez lesz forditva is.
Amig kicsik a gyerekek szerintem okes, de ha mar - 4 5 6 - az mar nem fer bele.
Nem olvastam a válaszokat, de én onnan közelíteném meg, hogy (kis)gyerekes családhoz eleve nem megyek üres kézzel. Ha más nem egy kisebb csokit, vagy kis csomag nápolyit, ilyesmit viszek.
Ha az egyik gyereknek szülinapja vagy névnapja van, akkor úgy oldom meg, hogy az ünnepelt kap valami szülinapi/névnapi ajándékot (tehát könyvet, vágyott játékot, édességet), a másik, akinek nincs ünnepe, ő pedig a szokásosat, amit amúgy is kapnának mindketten, ha "csak úgy" mennék hozzájuk. (Máskor pedig fordítva, ha ő az ünnepelt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!