Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális az ha nem kedvelem a...

Tixti kérdése:

Normális az ha nem kedvelem a családomat?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok és visszagondolva soha nem szerettem a családommal tölteni az időmet. A nagymamám volt az egyetlen akit imádtam, de rajta kívül senkit. Sőt kellemetlenül érzem magam köztük mert annyira mások vagyunk.

Én lazább, nyitottabb, érdeklődőbb vagyok minden iránt ők pedig zárkózottabbak, kevésbé tudnak úgy gondolkodni mint én, felülről, vagy messzebbről nézni egy adott dolgot, problémát bármit. Így felnőtt fejjel arra jöttem rá, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben ha nem találkozom velük, csak egészen ritkán. Még a telefonbeszélgetések is csak kötelező jellegűek nálam.

Nem volt semmi gáz családon belül, nem vertek vagy ilyesmi csak egyszerűen nem érzem jól magam a társaságukban, de ezt nem akarom megmondani, mert lenne sértődés és megbántani nem akarom őket, ugyanakkor ők szeretnének több időt együtt tölteni, mármint az egész család.

Van aki így érez? Álmodozom arról, hogy külföldön éljek és az azért is lenne jó mert akkor mondjuk évente egyszer találkoznánk és ez így tök jó lenne.

Hozzáteszem nem érzem magam hálátlannak.

2019. febr. 27. 19:31
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlenül alakult ki az a mondás, hogy míg a barátainkat megválogathatjuk, addig a rokonainkat nem.

Van ilyen. A tisztelet pedig az a faktor, ami nem alanyi jogon jár, nem kierőltethető, hanem ki kell érdemelni. És ehhez az ellenérzéshez valóban nem kell mégcsak effektív ellenségeskedés sem. Csak eltérő értékrend. Nekem is volt ilyen rokonom. A kötelező jópofin kívül semmi.

2019. febr. 28. 07:24
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Vannak testvéreid? Ha igen, akkor ők hogy éreznek a családod iránt és irántad, és te hogy érzel irántuk?
2019. febr. 28. 08:03
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk ez így, negatív élmények nélkül érdekes, tehát eléggé sanszos , hogy előző életekre vezethető vissza, hogy nem szívesen vagy velük"

13-as, de szerintem nem is kell konkrétan negatív élmény. Elég, hogy nincs/kevés a pozitív élmény. Én simán átérzem, mit ír a kérdező, én is így éltem a családommal.

Jó olvasni itt ezt a témát, én mindig azt hittem, hogy én nem vagyok normális. Közben csak azt adom vissza, amit kaptam, érzelmileg kb. a semmihez közelít. Én is úgy vagyok, hogy van az anyám 100 km-re, és egyszerűen hetekig nem érzek motivációt, hogy felhívjam. (Férjem szokta kérdezni, hogy "anyuddal mikor beszéltél?" Akkor megerőltetem magam). Én tudom, durva, de ha holnapután meghalna, akkor sem lennék megtörve. Nálunk is olyan "egymás mellett élés" volt a családban.

2019. febr. 28. 08:51
 24/24 anonim ***** válasza:
65%
Dettó! Őszintén szólva én is csak a nagyszüleimet szerettem. A "húgomat" gyerekkorunk óta gyűlölöm, egy utolsó ostoba kis idióta.Szerintem sokkal többet érnek azok az emberek, akiket választunk, nem akiket ránk erőltetnek. Ha nem tartom jó embernek a "családtagjaim"? miért is kéne velük foglalkoznom? Mert muszáj? Én szeretem eldönteni, ki az, aki megérdemli a figyelmem.
2019. márc. 2. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!