Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális az ha nem kedvelem a...

Tixti kérdése:

Normális az ha nem kedvelem a családomat?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok és visszagondolva soha nem szerettem a családommal tölteni az időmet. A nagymamám volt az egyetlen akit imádtam, de rajta kívül senkit. Sőt kellemetlenül érzem magam köztük mert annyira mások vagyunk.

Én lazább, nyitottabb, érdeklődőbb vagyok minden iránt ők pedig zárkózottabbak, kevésbé tudnak úgy gondolkodni mint én, felülről, vagy messzebbről nézni egy adott dolgot, problémát bármit. Így felnőtt fejjel arra jöttem rá, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben ha nem találkozom velük, csak egészen ritkán. Még a telefonbeszélgetések is csak kötelező jellegűek nálam.

Nem volt semmi gáz családon belül, nem vertek vagy ilyesmi csak egyszerűen nem érzem jól magam a társaságukban, de ezt nem akarom megmondani, mert lenne sértődés és megbántani nem akarom őket, ugyanakkor ők szeretnének több időt együtt tölteni, mármint az egész család.

Van aki így érez? Álmodozom arról, hogy külföldön éljek és az azért is lenne jó mert akkor mondjuk évente egyszer találkoznánk és ez így tök jó lenne.

Hozzáteszem nem érzem magam hálátlannak.

2019. febr. 27. 19:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
40%
Amennyiben egy ember nem tud érzelmileg kötődni a családjához akikkel felnőtt, akiknek a szemszögéből megtapasztalta az életet, nagy valószínűséggel antiszociális személyiségzavar esete áll fenn.
2019. febr. 27. 23:04
 12/24 anonim ***** válasza:
30%

Ebben a mai világban átlagos.

Akik közé beszülettél, azokkal van a legerősebb karmád, hogy tudjátok oldani ezeket. Közel legyetek egymáshoz, és dolgozzatok az ügyön. A karma kiegyenlítődésre törekszik, azt kapsz vissza, amit adsz (vagy adtál akár egy korábbi életedben is); tehát amit vetsz, az fog kihajtani; amit vetettél , azt aratsz; és a kiegyenlítődés által meg tanulni lehet, fejlődni. pl empátiában.

2019. febr. 27. 23:10
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
*Mondjuk ez így, negatív élmények nélkül érdekes, tehát eléggé sanszos , hogy előző életekre vezethető vissza, hogy nem szívesen vagy velük
2019. febr. 27. 23:11
 14/24 anonim ***** válasza:
65%
Csak úgy éltünk egymás mellett. Na ez az albérlő család,nem kell itt rásütni mindenkire h személyigzavaros csak mert idegenként kezelték miért kéne most felnőttként játszani kifelé? Sokan nőnek fel igy,és ezért van az h a Karácsony az üvöltésről a szeretet helyett arrol szol h na egy évben 1 xer együtt kell lenni tök idegeneknek mert ugy illik akik hánynak egymnástol 20 éve v azt sem tudják a másik hány éves hogy mi a kedvenc étele de el kell játszani a külvilágnak a szerető családot ahol albérlők vannak.. Ninncs itt személyiség zavar,szar családok vannak.
2019. febr. 27. 23:11
 15/24 A kérdező kommentje:

Ez az előző életes dolog, ilyenekkel nem foglalkozom.

Nem hinném, hogy antiszoc lennék vagy ilyesmi. Vágyom a társaságra, szeretek emberekkel közösen időt tölteni, de azokkal akiket érdekesnek találok, akikkel jó elindítani egy beszélgetést, jó együtt nevetni.

Miért kell időt töltenem olyan emberekkel akikkel nem szeretnék? Kellemetlen az egész. Ráadásul nem az amerikai filmekből kell kiindulni, idealizált képet hazudnak a családról. Valóban összetartó és szeretetteljesnek kellene lennie egy családnak, de ha nem építik fel az alapot akkor hogyan tovább? Alapvető dolgok nincsenek meg.

Nincsen közös téma, közös álláspont, nincs az az érzés, hogy jajj de jó lesz a hétvége, együtt leszünk a családdal.

Tök idegen az egész.

És közben ezt meg azt kell kötelezően csinálni mert oda születtél ahová te soha nem tartoztál.

2019. febr. 27. 23:56
 16/24 anonim ***** válasza:
46%

Én megértelek,én se vagyok antiszoc,van már saját családom,barátaink,de igen utáltam otthon lenni 10 évesen is,amint tudtam mentem dolgozni,konyvtárba bárhova csak otthon ne kelljen lenni,középsuli alatt már max aludni fürdeni mentem haza,igazábol nem is érdekeltem őket,egyetem elején otthon voltam még,azt aztán albérlet,egy honap után tünt fel nekik h elköltöztem akkor kezdtek keresni na ennyit a családról,ha nem dolgoztam otthon beadtam h akkor is dolgozom,igen hazudtam mert a barátaimmal párommal voltam inkább ,akikkel jo volt lenni,és nem otthon lenni ugy h hazautazok de hányok a gondolattol és mennék már vissza mert telibe szarnak,és szar érzés van végig h jobb lenne az időt szerető légkörbe tölteni,egyszer csak nem mentem többet,hát nem is hiányoltak,telefon se,hogy élek e,erről ennyit.

Minek eröltetni halott kapcsolatokat,legyen boldog a szülő nincs több kiadása nem kell játszani kifelé..

2019. febr. 28. 00:08
 17/24 A kérdező kommentje:

Igen, egy ilyen nagyon kemény bevallani. Sokaknál nem sikerül egy szeretetteljes légkört megteremteni.

Ugyanakkor teljesen jogos ha valaki vágyik erre és megteremti magának azt amire a szüleik vagy képtelenek voltak, vagy azt hitték, hogy megteremtették, közben a valóság mást mutat.

2019. febr. 28. 00:15
 18/24 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem nem vagy egyedül aki így érez azok iránt akik felnevelték. Adott,hogy a természeted különbözik a családod természetétől.Nem tudni,hogy kitől,mit kaptál genetikailag.Gondolkoztál azon,hogy a családon,rokonságon belūl kihez hasonlítasz a legjobban? Esetleg a nagymamához?

Vannak egyedek /akár jó,akár rossz irányban/akik kinőnek a családból.A másfajta gondolkodásba beleférne,hogy ismerd,tudd a családod mikor,mit tenne? Sok esetben meg kell tanulnunk a másik fejével gondolkoznunk.Nem tudok hirtelen jobb példát találni mint:képes lennél egy 6 éves,a nemzetiségi 25 éves,egy tudós 50 éves,egy édesanya 38 éves,egy édesapa 75 éves fejével véleményt mondani? Kaptál őszínte öleléseket amikor hazaértél és vágytál erre?

2019. febr. 28. 03:20
 19/24 anonim ***** válasza:
86%

"Kaptál őszínte öleléseket amikor hazaértél és vágytál erre?"

No és te adtál, kimutattad szereted, ragaszkodásod?

.

Ha az egész család szeretetre alkalmatlan, méltatlan, nem biztos -sőt!- hogy bennük van csupán a hiba!

.

Úgye tudod, ha a kacsa azért fullad a vízbe, mert nem tud úszni, nem a víz a hibás?

2019. febr. 28. 05:30
 20/24 anonim ***** válasza:
66%

Igen,pontosan így érzek én is a családom iránt,csak én 44 éves vagyok,sőt a férjem is így érez,szerintem ezért(is) találtunk egymásra.

Mindkettőnk egy érzelmektől és mindenféle támogatástól mentes családban nőttünk fel,ahonnan nagyon hamar eljöttünk,mert nem éreztük jól magunkat benne.

Nem voltak nagy veszekedések(abban legalább érzelem van),sem nagy sírások,semmi.Tök természetes volt anyámnak is,hogy még a 17-et sem töltöttem be,de albérletbe megyünk.Soha nem kértem(és nem is ajánlottak)segítséget később sem,az unokáikkal olyan a kapcsolatuk,mint bármelyik rokon gyerekkel,olyan semmilyen.Pedig a kötelező kapcsolattartás,ahogy te is írod,még megvan.Megyünk ünnepekkor köszönteni,nézem a naptárat,hogy már 3 hete nem telefonáltam,oda kellene csörögni,stb.

Közben a férjem családjával már 10 éve teljesen megszakadt a kapcsolat,az egy veszekedéssel ért véget,mert felróttam nekik,hogy a felesége által kisemmizett sógoromat legalább ideiglenesen befogadhatnák a telkükön lévő üres házba,amíg összeszedi magát.Anyósom erre lecsapta a telefont,hogy foglalkozzam a magam dolgával és azóta nem keressük egymást.A sógorom pár év múlva egy lepukkant házban 47 évesen meghalt,egyedül,mert nem volt mellette senki a kórházba vitte volna időben egy vérmérgezéssel.

Közben a mi kis mikroközösségünk a 3 gyerekünkkel,iszonyú erős és megpróbálunk pont olyan szeretetteljes és biztonságot adó környezetet biztosítani számukra,ami nekünk nem adatott meg.

Az igazság az,hogy a rokonainkat nem mi választjuk,tehát hülyeség az,hogy muszáj szeretni őket és ragaszkodni hozzájuk.

Egyébként van olyan a nagy családban,akirke szeretettel gondolok és nem kötelezően tartom velük a kapcsolatot,ők a "keresztszüleim"(nem vagyok megkeresztelve).Szerintem egyedül az ő temetésükön fogok sírni,de remélem ez még nagyon sokára lesz.

2019. febr. 28. 06:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!