Nyugdíjas korban visszalehet adni a szülőknek azt hogy semmit sem bírtak megteremteni a gyerekeiknek és emiatt folyamatos megaláztatottságban volt az iskolás évek alatt?
Semmi értelme,én felnőttként szembesitettem anyámat h a szeretői rám másztak,tagadott rám kente,lépj tul ne mérgezd magad. Éld az életed.
37N
2. vagyok
A szüleim végig dolgozták az életük. Apám 56 évesen hunyt el, anyám 60 évesen. Egyik se élte meg a nyugdíjat.
Hasonló helyzet előállhat nálad is.
Csak erre gondolj akkor is, mikor jó lenne majd a gyereked kicsit leadni a nagyinál, vagy jó lenne, ha elhozná oviból. Esetleg nyáron nála lehet egy hetet. És akkor majd számold ki, hogy mennyi lett volna egy baby sitter.
Ma örülhet a gyerek ha enni kap és van ágya,legszükségebb szeretet törödés stb minek , nem kell,nem csoda h sorba baxkodják be otthonba a szülőket---- Ok és okozat.
37N
Az attól függ mit ertesz semmi alatt?
Bp-en csak menőző gyerekeket látok akik túl sokat kapnak.
Anyukam betegseg miatt csak sz*r melohelyre tudott elmenni dolgozni es nagyon keveset keresett kettonkre, apa meghalt, ketten maradtunk. Nagyon sz*rul eltunk volt hogy lyukas talpu cipoben jartam meg az egyetemre is, amikor meg nem tudtam eleget dolgozni az iskola mellett vagy minden telen tudogyulladasom volt mert a kabatomat orultem ha fel tudom huzni.
Anya igy is eron felul teljesitett, Anyanak lett egy parja, kozben nekem is csaladom, es most is ha kicsit kikapcsolodnank Anya szivesen latja a gyerekeket, barmikor vihetem, szivesen elhozza ovibol/bolcsibol is Oket, vagy csak egy delutani fagyira akar.... Es ez nekem rengeteget jelent.
Barhogy alakul, ha Anyanak szuksege lesz barmire es en meg tudom neki adni, meg ha az utolso fillerem is megy ra, de odaadom Neki , mert A mai napig eron felul megtesz MINDENT..
Nyilvan ha azt a kevespenzt is alkoholra kolti vagy az alkohol+cigi miatt nem lett volna penzunk, akkor biztosan maskepp allnek a helyzethez, vagy akkor ha csak egyszeruen lett volna mibol, de O nem akarta megoldani.
Szerintem bunko dolog ilyeneken filozofalni, hogy hogyan akarja ezt valaki visszaadni, mert nem tudja , hogy a szulok mennyit mentekazert a penzert.
Rajtam is gunyolodtak anno hogy “csoro” vagyok, de meg se fordult a fejemben, hogy ezert Anyukamat hibaztassam...
"és emiatt folyamatos megaláztatottságban volt az iskolás évek alatt?"
Mármint te???
Azt nem írod miért nem tudták megteremteni a dolgokat? Arra is kíváncsiak lennénk. Mert nem mindeg, hogy ez valami hülyegyerek hiszti vagy jogos.
Számos megaláztatást megéltem én is gyerek fejjel. Forrtak bennem számos alkalommal indulatok emiatt. Aztán egyszer csak agyér katasztrófát szenvedett el anyám, amelynek hatására másfél évet feküdt egy olyan halálgyárban, ahol napont halt meg csak abban a kórteremben egy ember, amelyikben ő feküdt. Aztán kiadta a kórház, - otthon volt kénytelen folytatni ezt a tortúrát. A kiszolgáltatottság olyan szinten megváltoztatta, hogy mindent meg tudtunk beszélni békével, - nagyon sokat beszélgettünk vele a múltról, az emlékekről és nem kerültük az élet kellemetlen szakaszait sem. Közben a legkülönbözőbb módszerek ötvözésével elértük - mi, a közvetlen környezete és számos, más vonalon őt segítő ember, - hogy nem volt végre ágyhoz kötve. - A vigyázzállásban fekvéstől eljutottunk a járókeretes csoszogásig és a viszonylag folyékony, hatékony, szóbeli kommunikációig. Aztán úgy döntött, kiszáll, - elege lett az életből és a támogató vitaminok, egyebek szedését (gondosan titkolva) abbahagyta. Meghalt.
A halála után azt éreztem, hogy tett, amit tett az életében, de jobb lenne, ha nem halt volna meg.
A gyűlölet fokozatai igenis képesek átlényegülni visszafogott szeretetté, - ha a körülmények ezt támogatják, - ne táplálj indokolatlanul magas fokú gyűlöletet mások iránt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!