Aki iskolás gyerekkel ment külföldre dolgozni, az tud segíteni?
Ma jeleznek vissza, hogy ha 100%, hogy mehetünk.
Iskolások a gyerekek, nagy már gimis, 16 éves.
Azt se tudom, mihez fogjak először.
Tapasztalatok érdekelnek.
Melyik ország?
A munkáltatód miben segít?
Nézd meg a település honlapján,hogy milyen iskolák vannak és vedd fel a kapcsolatot velük?
Mikor költöztök?
A gyerekeid beszélik-e az adott ország nyelvét?
Egy időre mentek vagy végleg?
Mi pont iskolakezdésre tervezünk visszaköltözni. Ha addig valami csoda folytán eltűnik a bunkóság a magyarokból.
Németország, egy hónap múlva mennénk.
Más lehetőség nincs, vagy ez, vagy csődöt jelentünk.
A 16 éves is jön. Egyedül itthon nem maradhat, más rokon nincs, olyan főleg, akiben ennyire bíznék.
Megköszönöm, ha leírod.
Elsősorban a tapasztalatok érdekelnek, hogy mit hogy sikerült megoldani.
10 éves kora óta tanul a fiam németül, nem idegen teljesen.
Mi a lakó helyünkhöz tartozó önkormányzathoz mentünk be, és ott adtak a lakáshoz közel 4 iskola címét. Mind a négybe elmentünk, hogy a fiam eldöntse melyik tetszik neki. Kettőt egyből kizárt, egyéb okok miatt ( egyik nem tetszett neki, a másikba meg közölték, hogy 13 évesekkel kell egy osztályba járnia) A megmaradt kettőnél a közelebbit választotta a College-t. Ebbe a suliba a világ minden tájáról érkezett diákokat is felvették. Első alkalommal egy angol tesztet kellett írnia, hogy felmérjék az angol tudását. Mivel nem tudott angolul, így egy olyan osztályba került ahol hasonlóan kevesen tudtak angolul. Ide 6 hónapig járt, majd átették egy angol osztályba, mert gyorsabban haladt mint a társai. AZ önkormányzatnál kértek egy hivatalos igazoló papírt Magyarországról az iskolájától, és a gyámügyesektől hogy igazoljam, az otthoni iskola, és a gyámügy is tudja a fiam külföldön tanul tovább. Később az angol iskola is adott igazolást, mert az otthoni gyámügyesek is kértek papírt, hogy a tanköteles gyerek tényleg tanul. Nagyjából ennyi. Ami még kellett: Útlevél, és egy angliai állandó lakcím. Én esetemben kellett az édesapa belegyező nyilatkozata is,(hivatalosan lefordítva angolul). Én kivittem az összes bizonyítványát is. ( sosem kérték) Nagyjából ennyi. Jelenleg a fiam az utolsó évét tölti az egyetemen ahol tervező mérnöknek tanul. Még mindig kint vagyunk
5-ös vagyok.
" Ha addig valami csoda folytán eltűnik a bunkóság a magyarokból."
Ha a beidegződött előítéletet sikerül levetkőzni!
Biztos másik Magyarországon élek de velem 4,5 év óta mióta hazajöttem soha senki nem volt bunkó!
Se a boltokban, se postán, se hivatalokban, se közlekedésban, se egészségügyben.
Kérdező! Ha itthon csődöt jelentenél, ilyen munkaerőhiányos időkben, ott lehet hogy Németországban sem lesz fenékig tejfel az élet. A 16 éves kamasszal meg főleg kitolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!