Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti háromgyermekes kisgyerekes...

Ti háromgyermekes kisgyerekes családként belemennétek, hogy egy rokonotokat hónapokig befogadjátok?

Figyelt kérdés
2019. febr. 6. 10:11
1 2 3 4
 21/33 anonymousreview60 ***** válasza:
62%

Nyilván a kajába, rezsibe beszáll. Emberileg, hogy mennyire összeférhető, azt csak sejteni lehet előre, és ez utóbbi a lényeges. Le kellene fektetni előre, hogy wgy hónapban mennyit tesz félre, és akkor látható, hogy mennyi idő +/- 1 hónap, mire összejön a pénz. 1 hónapi bérlet + 2 havi a kaució. Ezt kell leosztani.

De valóban kerülgetni kellene, és 3 kisgyerek mellett a francnak hiányzik egy új ember, ha ki lehet vele jönni, ha nem. Inkább adjatok kölcsön neki, a többit kalapozza össze.

Egyébként, amit ti említetek az a bérlakás (nem az albérlet). Kereshetne azonban albérletet is (azaz menjen valami nagy lakást bérlő mellé lakótársnak). Ez jóval olcsóbb, mint rögtön lakást keresni.

2019. febr. 6. 11:18
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Az tudom még elképzelni, hogy 1-1 éjszakára alhat nálatok, ha egymás utáni napon lesz állásinterjúja. De nem lakhatna nálam így, hogy még munkahelye sincs, és bizonytalan, hogy mikor lesz, mennyit keres, stb. Lehet, hogy havi 90-ért veszik fel, akkor nem 3 hónapba telne, hogy tőkét gyűjtsön, hanem a háromszorosába. Próbaidő alatt elküldhetik, harmadik ilyen után meg ott ia ragad nálatok. Én nem vállalnám.
2019. febr. 6. 11:34
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Na így nem!

Nem a vendégszobában, hanem a nappalim kanapéján lenne, akár 5+ hónapig???

Ahogy írták, inkább kölcsönt adnék neki, vagy max.1 hónapig maradhatna, de majd fél évig, na az ki van csukva!

2019. febr. 6. 11:37
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is hamarabb adnék neki pénzt mint hogy így befogadjam. Nálunk is aludta rokon 1-1 alkalmat kanapén és rengeteg meló.
2019. febr. 6. 11:41
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Szándékosan nem olvasom el, hogy ki az illető, és mi a szituáció, mert a válasz gondolkodás nélküli NEM.

Ha extrém jó anyagi körülmények között élnék, akkor is ezerszer inkább albérletet fizetnék, mint hogy a családi életünk boruljon. Mindenhogy másképp segíteném, ha bajbajutott és megtehetem, de ezzel az eggyel nem.

2019. febr. 6. 11:45
 26/33 anonim ***** válasza:
44%
Igen, számomra nem kérdés.
2019. febr. 6. 12:17
 27/33 acelsziv ***** válasza:
100%

Nem. Az ilyen szokta aztán ottfelejteni magát és szokott elfelejteni beszállni a rezsibe.

Aztán te vagy a mocsok, amiért a végén idegroncsként kivágod a lakásodból.

2019. febr. 6. 12:24
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

3-5 hónap rengeteg idő:(

Nem vállalnám (férjemmel ketten lakunk egy háromszobásban, de még így sem, senkit.)

2019. febr. 6. 14:24
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mekkora a lakás..zavarnátok-e egymást.

Adna-e a rezsibe vagy ingyen élne ott? Besegítene a házimunkában? (persze nem mint egy cseléd)

Én -akármennyire is rokon- nem fogadnám be, max. 1 hétre.

2019. febr. 6. 15:42
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen feltételekkel én sem tenném. Ha lenne egy vendégszoba, vagy ilyesmi, és megbízható a rokon, akkor igen. A nappaliban akkor lehetne, ha maximum 1-2 hetet maradna. Szerintem nektek és neki is nagyon megterhelő lenne ez hónapokig.
2019. febr. 8. 13:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!