Csak engem zavar, ha valaki úgy mutatkozik be, hogy Kovács Béláné, Tóth Vendelné vagy Ács Imréné?
Ha csak formális a viszony, pl ügyintézőt keresel, akkor nem gáz azt mondani, hogy Kis Gézánét keresed, ha pedig közelebbi a kapcsolat, baráti társaság mutatkozik be, akkor úgyis mondja a keresztnevét is.
Amúgy manapság már kb mindent lehet, felvehetik egymás nevét a házasok. Szóval a férfi is lehet Kiss Péter, vagy a felesége Nagy Éva, akkor Kiss-Nagy Péter, de akár Nagy Péter is.
Dehat nem "Kati" a keresztneve! Hanem "Béláné". Onnantól kezdve megszűnt Kati lenni, ő Béláné lett, hogy így felvette. Nem is értem miert szólítjak a leanykori keresztneven, hiszen az mar megszűnt!!
Amúgy feleség vagyok, de a saját nevemen. Sosem ertettem ezt a valtoztassuk meg a nevünket dolgot.. Nem akarok en nevvaltoztatast, jo az ahogy a szüleim elneveztek!
Egyszer bemutakoztak így nekem, hogy Béláné.. Meresztgettem is a szemem, meg vártam h akkor kibokje h szolithatom. Mivel nem hivatalos talalozo volt, hanem barati osszejovetel, ezert illett volna Belanenak elmondania a keresztnevet. Utana kiderult, hogy azert nem mondta mert buszke h feleseg, anya, haztartasbeli, siman szult, szoptat... Szoval minden olyan dologra, ami azert nem rajta mulik kizárólagosan, de azt hitte h o az atyauristen. :D Aztan meglepodott h en is ferjnel vagyok, ugye a nevem miatt nem jott ra. Utana Belanenak szolitottam. Nem szoktam bunko lenni, de annyira irritalt a butasaga.... Ahh nem is tudom miert irtam ezt ide le. :D Meg mindig a hatasa alatt vagyok. Az idosebb generacional nem zavar, plane ha elmondjak h lehet szólítani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!