Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ostobának tart a családom?

Ostobának tart a családom?

Figyelt kérdés

Még gyerekként kialakult az a sztereotípia, hogy a bátyám az okos, én a butuska.

Azóta a bátyám 11 év alatt nem bírta kijárni az egyetemet (5x szakot váltott), én MSc-n vagyok és szeretnék phd-ra is menni külföldre.

Középiskolás korunktól én voltam jobb tanuló, én indultam versenyeken. Nem azt mondom, hogy a testvérem rosszabb/butább nálam, ő nagyon profi másban, körülbelül tűz és víz vagyunk, ami nekem megy, az neki nem és vice versa.

Mégis rendszeresen visszahallom, hogy én csak "szerencséből" mentem át, míg a testvéremnek megvan az esze az egyetemhez, csak lusta. A tesóm volt az egyetlen a családból, aki eljött a diplomaosztómra, de családi alkalmakkor mindig szóba kerül, hogy mikor fejezi be az adott szakot, mert szeretnének elmenni egy IGAZI diplomaosztóra.

Nekem meg egyre rosszabbul esik ez, hogy mindig elmondják, hogy sose hitték volna, hogy megszerzem a diplomám, bezzeg a bátyám...!

Miért tartanak idiótának?

2019. jan. 18. 19:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Koleszos vagyok, azt meg diákmunkából fizetem, volt egy kis civakodás a továbbtanulásból és ez lett a vége.

Tényleg nő vagyok, ezt azért nem írtam bele, mert van egy jóval fiatalabb (gimit most kezdett) öcsém is, aki benne van a top 5 legjobb tanulóban és őt is butának tartják. Szóval nem hiszem, hogy függene a nemektől, bár őt a súlya miatt piszkálják, csak anyám szokott nekünk panaszkodni, hogy korrepetáljuk, mert semmire se viszi. Mindketten elmondtuk, hogy felesleges, értelmes-okos gyerek, jó átlaggal. még csak nem is balhés. De neki ebben az esetben is meggyőződése, hogy idióta, "csak mert". Itt a bátyámnak (aki velük él) azért nagyobb a belefolyása, de így is szinte rögeszmések, hogy nem lehet valamiért okos. Vagy legalább átlagos. A bátyám az etalon, mi meg kb silány utánzatok vagyunk.

A bátyám tényleg rendes, de azért a kamaszkor pokol volt vele, de felnőttként nagyon jó a kapcsolatunk, személyiségre nagyon hasonlítunk :)

2019. jan. 18. 23:35
 12/14 anonim ***** válasza:
78%
Én megszakitanám a kapcsolatot..
2019. jan. 18. 23:45
 13/14 anonim ***** válasza:
70%

Sajnos van ilyen, az emberek agyában átkattan valami, és akkor az úgy van. A legtöbb embernek hiába van a valóság az orra előtt egy köpésre, egyszerűen nem képesek kitekinteni abból a bizonyos a dobozból, így nem is képesek a saját kis valóságuknál tovább látni.

Ezzel te nem tudsz mit kezdeni, az embernek magának kell fejlődni, törekedni a fejlődésre, hogy ne ragadjon le, és ha nekik ilyenre nincs igényük, ezen a szinten fognak tengődni.

Nálunk is hasonló a helyzet, csak nálunk a húgom a kedvenc. Nekem szerencsém volt szerintük, de ő az érzékeny, angyallelkű kiskirálylány, akire egy rossz szót nem szabad mondani, bármit is csinál, neki óvni kell a lelkét mindentől, az enyémbe bele lehet taposni, mert én nem vagyok annyira érzelgős, én úgyis kibírom stb.

Nem törődöm velük, és egyszerűen hangzik, tudom, de tényleg csak ez segít. Saját magam elvárásainak igyekszem megfelelni, mindenki más le van tojva, én elégedett vagyok az eredményeimmel, és csak ez számít.

2019. jan. 19. 12:13
 14/14 anonim ***** válasza:
69%

nyugi, nálunk is anyám fejében ez van... Én nem vittem semmire, bátyám az isten. Jóideje már bátyámmal együtt röhögünk kínunkban az egészen, mást nem tudunk. Mindketten magunk urai vagyunk, más úton, de boldogulunk, megbecsült melón van, az eszünkből élünk. Anyám rendszeresen siránkozik, én mikor kezdek már valamit az életemmel, és hogy az a baj velem hogy hülye buta vagyok... A legjobb, ha valamelyik barátom előtt feledkezik el magáról, akkor nem tudják a barátok, hogy sírjanak, vagy röhögjenek.

Örülj hogy a bátyád elment a diplomaosztódra, meg hogy öcsédre is mondja ő is, hogy okos. Ti tesók tudtok összefogni, a szüleitekkel nem tudtok mit tenni.

Neked meg el kell engednek, mert ilyen szülőknek sose lehet megfelelni. Nem is kell megpróbálni, csak viszi az energiát feleslegesen. Tojd, le, és élj!

2019. jan. 19. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!