Hogyan próbáljam meg békíteni a helyzetet, ha nem is fogják befogadni a barátom?
9.-es
Mi direkt úgy beszéltük meg a szüleimmel, hogy csak mi leszünk otthon, mert még nem szerettem volna bemutatni a család többi tagjának (pláne nem így...). Viszont aztán nem így alakult... Mint mondtam tartjuk a kapcsolatot a rokonokkal, át szoktunk járni egymáshoz stb., de ezeket előre meg szoktuk beszélni és emiatt nem számítottam rá, hogy bárki is meglátogatna minket. Viszont az unokatestvérem eljött a családjával meglátogatni a nagyit, dédit (aki ugye az én nagynéném, nagymamám) és így együtt átjöttek hozzánk is, mert pont erre jártak, régen láttak és gondolták, hogy akkor beugranak hozzánk is néhány percre, csak váltani egy-két szót. Nem így terveztem, mert azért előtte legalább szóltam volna nekik vagy beszéltünk volna róla, de akkor már nem tudtam mit csinálni. Úgy voltam vele, hogy nincsen mit takargatni vagy rejtegetni és előbb-utóbb úgyis találkoznának, csak hát igen, ez így tényleg nem jól jött ki.
10-es
Ki tudnád fejteni egy kicsit, hogy mire gondolsz? Nekem nincsen személyes élményem vagy tapasztalatom arabokkal, csupán annyit tudok, ami az alapműveltség része vagy tanultam. Volt két arab osztálytársam, de ők mindketten inkább itt nőttek fel, Magyarországon. Biztosan más ez a kapcsolat, mint két azonos nemzetiségű, nyelvű, kultúrájú ember esetében, viszont én egyelőre nem érzek semmi problémát. Ha lesz, akkor nyilván arra kell találni valami megoldást, de szerintem nem kell már most előre spekulálni, hogy ez meg ez történhet vagy ilyen és ilyen lesz, mert ezt senki sem tudhatja. Egyelőre minden jól működik közöttünk és szerintem ez a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!