Hogy lehet egy kellemetlen rokont rávenni hogy ne hívogasson minket mindennap telefonon?
Egy összeférhetetlen, kötözködő rokonról van szó. Mindennap hívogat telefonon minket és megsértődik, ha nem veszi fel senki a családból. Azért telefonál, hogy a saját sérelmeit, gondjait, bajait elmesélje, energiavámpírként viselkedik. Sosem érdekli őt senki, csak addig fontos neki bárki, amíg lelki szemetesládának jó.
Én amennyire tudom kerülöm a vele való beszélgetést, mert folyton kritizál és beleszól az életünkbe, okoskodik és ő "mindent jobban tud".
Ilyenkor szokott meghibásodni a telefon, és mielőtt a szervizbe leadná az ember "kör" SMS-t küld:
Kedves rokonok, ismerősök. Sajnos tönkrement a telefon, és ezért nem leszek hetekig elérhető, mert szervibe kell adnom a készüléket.
Megsértődik, ha nem veszitek föl?
Nekem is volt egy ilyen, de már untam, nem vettem fel a telót és megsértődött.
Ja a lényeg, már nem hivogat.
:)
Nem veszitek fel=megsértődik= nem fog hívogatni
✔
Vagy felvállaljátok, hogy elmondjátok neki, hogy terhetekre van-persze nem durván, hanem kíméletesen, már amennyire lehetséges. Így vagy megsértődik, vagy nem, de tiszta lelkiismerettel, hazugság nélkül oldjátok meg a helyzetet.
Vagy hazudoztok neki elromlott telefonomról. De a családból nem romolhat el mindenkinekállandóan a telefonja és ez csak ideig óráig kifogás.
Valamit mindenképp lépni kell, mert az ilyen mérgező emberek nagyon károsak. Magukra nézve is azok egyébként. Talán ha valaki szembesítené a problémával, elgondolkozna. Kicsi rá az esély, de talán mégis...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!