Bátyám újszülött unokájának hivatalosan megfogalmazva én kije vagyok? Tudnátok segíteni?
Ok, értem, köszönöm. De még mindig írom, hogy nő vagyok.:) A tesóm lánya a keresztlányom, mondom, legyek "öregkeri", de az is hülyén hangzik, mert nem vagyok még annyira öreg. Na mindegy, majd akkor ahogy becéznek+néni. Mert a becenevemet még elviselem, de a normál keresztnevemet utálom.
Azt hittem, van valami hivatalos megfelelője.
Nagyszüleim rokonai "Mari nénje" és "Pista bátya" voltak egész életemben. És bár ez sem rendes megnevezés, de nálunk úgy utalnak az ilyen rokonra a családban, esetesben pl. az unokának te az apai nagynénje vagy. Ez ugyanúgy jelent sima nagynénit igazából, ezért mondom, hogy ez nem hivatalos, de nálunk ezzel a kiemeléssel, hogy kinek a kije, a nagyszülői vonalra szokás gondolni.
Szóval mondjuk az én példámban Mari nénje az anyai nagynéném, azaz anyámnak a nagynénje. A családban nálunk így mondják.
Nagybácsi, vagy nagynéni a nagyszülők fiának-lányának a testvére. De nem én.:) Na mindegy, majd még eldől. Lányaim osztálytársai is úgy szólítottak, hogy becézett keresztnév+néni.
Keresgéltem én is, hogy mi a hivatalos megfogalmazás, de csak Ángyom-ot találtam, ezért tettem fel a kérdést.
Köszi szépen, mindenkinek ment a hasznos-jel, még a félreértetteknek is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!