Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Rosszra “tanítom” a férjem húgát?

Rosszra “tanítom” a férjem húgát?

Figyelt kérdés

Elmentünk pár napra a férjem rokonságával kikapcsolódni. Férjem idősebb bátyja, felesége és két gyerekük (5 és 7 évesek), mi a férjemmel és a 3 éves gyerekkel, illetve férjem fiatal (16) húga.

Már első nap lepasszolták a két gyereket a húgnak, hogy legyen velük, játszon velük, foglalja le őket. A férjemmel mi vittük magunkkal a gyereket mindenhova. Aztán egyik nap el szerettünk volna menni moziba, amit jeleztünk is mindenkinek, mire rögtön mondták férjem bátyjáék jelzésképpen, hogy ők fáradtak, és amúgy is vacsizni mennek. Nem is akartam megkérni őket vigyázásra. A hugitól kérdeztem, hogy volna-e kedve vigyázni a gyerekre, vagy esetleg más terve volt? Mert ha nincs, akkor kifizetem neki az “óradíjat”. Lelkes volt, elfogadta. Mire a bátyja férjemnek és a felesége kiakadt, hogy mit tanítok én, milyen anyagias lesz így a lány...

Mondtam, hogy látom a lányon, hogy nem szívesen lóg a gyerekekkel egész nap (érthető), és nem is azért jött. Amúgy is fizetnem kéne valakinek, hogy vigyázzon rá, hát miért ne kérdezzem meg akkor őt?

Erre: tudhatta volna a lány, hogy ha jönni fog, akkor a gyerekekkel kell lennie, ez náluk így szokás.

Annyit mondtam, hogy nálam nem.

Nem is szóltam ezért nekik, nálunk az a szokás, értem. Nálam ez.

Most meg visszahallottam (már itthon vagyunk), hogy anyósomnak panaszkodnak, hohy rosszra tanítom a lányt.

Én vagyok rosszul bekötve?

2018. szept. 10. 15:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
99%
Dehogy. Ők használják ki a lányt.
2018. szept. 10. 15:59
 2/12 anonim ***** válasza:
99%
Mindent jól tettél, nem erőltetted rá hanem megkérdezted és a szívességet pénzzel viszonoztad... Semmi gondot nem látok benne.
2018. szept. 10. 16:01
 3/12 anonim ***** válasza:
99%
Nem te vagy rosszul bekötve, teljesen korrekt módon viselkedtél, amit róluk már nem lehet elmondani. A szemükben persze nyilván te vagy a rossz, téged hordanak el önigazolást keresve, nehogy nekik kelljen szembenézniük azzal, hogy milyen ocsmány módon viselkedtek a lánnyal.. Még a végén beleroppanna a kis törékeny egójuk.
2018. szept. 10. 16:15
 4/12 anonim ***** válasza:
99%
Hát ez nagyon rendes volt tőled szerintem! Mindig legyen ilyen kedves természeted:)
2018. szept. 10. 16:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fordítva kellene a dolognak működnie. Az, hogy egyszer-kétszer megkérnek, vállaljam el egy estére a gyerekfelügyeletet, azért nem kérnék pénzt. Azért, hogy egész nap foglalkozzak velük, miközben elvileg én is nyaralni mentem volna, azért már igen. Persze a hugi, gondolom, nem mer ellentmondani a bátyjának...
2018. szept. 10. 16:44
 6/12 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem meg mindenki magának szülvgyereket, nem a gyerekének és nem tekinti ingyen munkaerőnek. Attól, hogy fiatal és „csak” iskolába jár, még neki is kell a pihenés. Ő is élvezni akarja a nyarat. Tuti, hogy otthon is lepasszolják neki a kölyköket, legalább ilyebkor ne már.
2018. szept. 10. 16:46
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
Ennyi erővel te meg turnézhatnál azzal hogy " Megutáltatják a lánnyal a gyerekeket"
2018. szept. 10. 17:21
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

8. vagyok. Most tényleg ennyire félreérthetően fogalmaztam, hogy lenulláztál?

Leírtam, hogy nem, nem neveled rosszra, sőt... De arra nem gondoltatok, hogy neki is kell egy kis kikapcsolódás, ha már a bátyjáék ennyire nem voltak tekintettel a lányra.

Igen is jól tetted, hogy manapság semmi nincs ingyen, hiába sértődött be a család.

Annyit szerettem volna csak érzékeltetni, hogy legalább ti hagytátok volna egy kicsit pihenni. Na mindegy.

2018. szept. 10. 17:34
 9/12 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem igazán kedves volt tőled ez a gesztus, a többiek meg bunkó parasztok, akik kihasználják szegény kislányt!
2018. szept. 10. 18:26
 10/12 October15 ***** válasza:
86%

Hát a férjed bátyja egy igazi gerinctelen suttyó. :)

Komolyan elvitte azért a húgát mert bszik vigyázni a saját gyerekére? Wow....

Amúgy a megoldásod teljesen rendben volt.

26F

2018. szept. 10. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!