Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ki dönt a keresztelő időpontjá...

Ki dönt a keresztelő időpontjában?

Figyelt kérdés

Szülők kizárólag vagy a leendő keresztszülők is?

NEM arra gondolok, amikor a keresztszülőknek nem jó az alkalom, hanem arra, hogy nem értenek egyet, szerintük előbb-később kellene.

Pl. vallásos családnál, hogy várják meg a nyarat, vagy fordítva, vagy egyéb okból eltolni.

Mit gondoltok? Nálatok hogy volt?

2018. szept. 10. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi( szülők) döntöttük el. A keresztszülőket annyiban kérdeztük,hogy az x hónapban szeretnénk,akkor nekik melyik hétvégén lenne jó.
2018. szept. 10. 11:25
 2/12 A kérdező kommentje:

Első gyermeknek mi (szülők) választottunk, de egyetértés volt.

Decemberben tartottuk, három hós babával. Tökéletes volt, de most nem így fog kijönni.

2018. szept. 10. 11:25
 3/12 anonim ***** válasza:
49%
Majd én!
2018. szept. 10. 11:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
ELVILEG a szülök döntenek, de ha a keresztszülöknek egyáltalán nem felel meg az idöpont, akkor jó esetben kereshettek másik keresztszülöt!
2018. szept. 10. 11:37
 5/12 anonim ***** válasza:
74%
És már beszéltetek egyből? Volt valami kifogásuk, hogy most nem 3 hónapos korában lesz? Szerintem nem kell előre parázni ezen.
2018. szept. 10. 11:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a szülők. Mondjuk - mivel pár hónapos babákkal szokott ez történni - sokan, ha télen lenne aktuális, megvárják a tavaszt vele.
2018. szept. 10. 12:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A szülő, ez egyértelmű
2018. szept. 10. 12:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Keresztszülő vagyok, de nem szóltam bele a keresztelés időpontjába. Nyilván a szülők egyből szóltak, mikor kezdett körvonalazódni az időpont, hogy biztosan ott tudjak lenni, de ennyi.

Vallásos család egyébként, és 4 hónapos volt a baba és tavaszi születésű, tehát nem az időjárás miatt esett így. Én szintén hívőként hamarabb keresztelném, de igazából nincs jelentősége.

2018. szept. 10. 12:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, fél éves kor körül szokás, de ezek szerint lehet rosszul. :)

Nálunk mindenesetre ez a megszokás, így ehhez lehet igazodni, mondhatni kérdés nélkül. Keresztlányom mondjuk majdnem kilenc hónapos volt, de egyéb okok miatt csúszott (egyéb családi gondok).

Kérdezgettük, mikor lesz, sose mondtak semmit, végül egyszer csak szólt az anyuka, hogy jövő hónapban melyik hétvége lenne jó.

2018. szept. 10. 13:55
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
A pap... egyik ismerősöm veje elment a plébániára, és kikötötték, hogy máskor nem jó. Még szerencse hogy mindenki pont ráért :D :D
2018. szept. 10. 18:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!