Mi Váltja ki azt az érzést hogy vonzódjunk unokatesvérhez vagy családtaghoz?
Sziasztok . Van itt pár kérdés és volt hozzá válasz is de ami engem érdekelni az nincs megválaszolva. Miért vonzódunk unoktestvér, unokahug , családtaghoz ? mi váltja ki ezt és ez mennyire bűn és rossz dolog?
A másik kérdésem az lenne aki már jött össze rokonságból valakivel mesélne róla hogy fogadták el ez a kapcsolatot és hogyan kezdeményeztétek és hogy jöttetek össze?
Tudom sok ember undorítónak tartja és majd jönnek a bunkó kommentek ami nem érdekel. sok ember van gondolom én aki ugyan így kíváncsi lenne ezekre. köszönöm
1. A magyar jog megengedi az unokatestvérek házasságát.
2. Czeizel szerint a genetikai kockázat kicsi: [link]
3. Szubjektív véleményem: A gyermeknemzés során nem elhanyagolhatóan kicsi - a testvér-testvér kapcsolaténál mégis sokkal kisebb - kockázatot jelent, ezért kerülendő. Barátnőm családjában történt ilyen együttélés. A gyerekek nem sérültek szellemileg.
Mert sokszor unokatestvérek, távolabbi unokatestvérek úgy nőnek fel, hogy szinte nem is ismerik egymást. Nem alakul ki az az érzés, hogy ő rokon.
Közeli családtagok esete szerintem ritka. És ott valami gond lehet a háttérben.
1-es válaszolónak nagyon szépen köszönöm a választ. Én fiú vagyok és nincs lány testvérem szóval nem lesz testvér közötti kapcsolatból gyerek stb.
2-es válaszolónak is köszönöm a hozzászólását. Igaz ezt nem hiszem hogy teljesen így lenne , valaminek biztos kell lenni ami valakinél ezt kiváltja .
Itt sok ember írt hogy volt része rokoni kapcsolatba lehet beteges és undorítónak találják sokan , de nem tudhatjuk kibe fogunk beleszeretni .
Nekem se volt ilyen kapcsolatom szóval kíváncsi vagyok és érdekel .
3-as hozzászólónak is köszönöm .
Nekem is volt egy olyan találkozásom egy harmad unokahugommal akit életembe egyszer se láttam nem tudtam róla semmit. mert nem volt a két család annyira nagy beszélő viszonyba . Ez is magyarázhatja hogy nem tudhatod kibe zúgsz bele vagy kit szólítasz le az csak később derül ki.
Egy kedves lánnyal privátba levelezek , Sokatsegített de még is nem egyszerű.
Mint ahogy olvastátok a kérdésemet , na szóval megtetszett az unokatesóm és nem kezdeményezhetek felé mert félek hogy család és a rokonság nem örülne neki meg a fő ok hogy van barátja is . hogy lehet ezen túl lépni és mivel lehetne elterelni a gondolataimat róla.
nem rég ismertem meg de sokat beszéltünk és jól el is vagyunk tetszik hogy ilyen kis bolondos és szeleburdi , alakra is tetszik .
Segítsetek hogy lehetne elfelejteni ? jó rokoni kapcsolat megmaradjon .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!