Mártír családtaghoz hogy viszonyulnál?
Ne foglalkozz vele!Ha észre veszi,hogy Téged bánt,hogy ilyen,máris elérte a célját és lesz is aki sajnálja...
Az ilyeneknek soha semmi sem jó,és csak megkeserítik mások boldogságát is.Kerüld,amennyire csak lehet :)
Ha értelmes, odaadhatod neki Eric Berne: Emberi játszmák könyvét a Rúgj belém játszma leírásánál kinyitva, vagy kimásolhatod neki azt az oldalt.
Beleültetheted a fülébe, h az a menő, akit nem bántanak meg, és az nagyon ciki, ha valakit mindenki megbánt, nem tud tiszteletet kivívni. Együtt szidhatjátok azokat akik mindig beszólnak, és persze (természettörvény) ugyanazt kapják vissza másoktól. Az a valaki, aki olyanokkal veszi körül magát, akikre jót tud mondani. Aki nem hagyja, hogy elrontsák a kedvét, az életét, mert ő megérdemli, h jól érezze magát és csak azért se hagyja. Nemcsak beszél, mint mások, hanem ő bezzeg tesz is azért, hogy boldogan éljen.
"Ha értelmes, odaadhatod neki Eric Berne: Emberi játszmák könyvét"
Attól kezdve a mártír azzal töltené az idejét, hogy az embereknek előadásokat tartana abból, hogy milyen szemetek, hogy játszmákat játszanak ellene.
Az a könyv a közhiedelemmel ellentétben, és egyébként a könyvben világosan leírt módon nem a betegeknek, hanem az orvosoknak készült.
Kérdező: a mártír elleni védekezés legegyszerűbb formája, hogy nem érdekel, amit beszél. Vedd úgy, hogy zajt bocsát ki, amikor a hülyeségeit löki. Általában az ilyen hozzáállás hamar le is állítja őket. Semmiképpen nem szabad vitatkozni velük vagy úgy tenni, mintha hallgatnál rájuk. Megérteni a viselkedését fölödleges. Illetve meg lehet érteni, akinek az a hobbyja, hogy az ilyeneket értse, az meg tudja érteni, de szerintem 10000 fontosabb és érdekesebb dolog van a világon, mint ezeket érteni.
"Ez így nekem nem kerek! Bővebben, példákkal."
Boldog ember, aki nem érti a kérdést. Nagyon sokan egyből tudják, miről szól a történet.
12:14 Most irigykedsz? Ha nem értem és nem kerek számomra akkor az nem jelentheti azt, hogy engem nem ért sérülés.
Eric Berne könyve jó! Hasznos! Ja nem csak orvosoknak, egyszerű, hétköznapi ember is képes felfogni -szerintem.
Hol található a játszma kioldása a könyvben?
Egyébként egyre inkább arra hajlok, h csak a kemény visszaszólás lehet hasznos az ilyeneknek, akkor észhez tér..egy darabig.De az egyik fülünkön be másikon ki módszerrel csak magunkat őröljük, hisz idegesít, ez csak elnyomása a dolgoknak magukban.Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!