Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy kell viszonyulni egy...

Hogy kell viszonyulni egy pánikbeteg családtaghoz?

Figyelt kérdés

Aki mellette iszik is? Nem volt hajlandó 7 évig buszon utazni, nekem meg másnak kellett meg másnak mindig kocsival értemenni...Nem volt hajlandó dolgozni...a pasija is otthagyat a 2 gyerekkel...

Most újra utazik a buszon és azt mondja: Na mit szóltok mekkora király vagyok leszoktam a pánikbetegségről!!

Tényleg király? Én majdnem elküldtem a .....?

2016. dec. 9. 11:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát.. le szoktak hurrogni a gyakorin, de prof Dr Tringer László pszichiáter az előadásán ezt kifejtette, hogy is van ez. A nagyon divatos pánikbetegség a hisztéria egyik formája (betegség, nem arról van szó, hogy nem az, de a hisztériához tartozik). De az curva rosszul hangzik, nem is divatos, ezért kapott egy új nevet. És büszkeséggel tölti el viselőjét, ha előnyei vannak belőle, nem akar megszabadulni - ezért ettől kezdve nem is gyógyítható. Amikor ebből már semmi előnye nincs, magába száll a beteg, és felfedezi öngyógyító mechanizmusait. Erre újra lehet büszke.

Nem bántanám a hölgyet, tojd le, szerintem megkapta a büntetését az élettől.

2016. dec. 9. 12:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen de gyakran átjárkál hozzánk, és nem könnyű vele.
2016. dec. 9. 12:25
 3/13 A kérdező kommentje:
Eljárogatott úgy rendszertelenül a pszichiátriai gondozóba, gyakran azt mondta, az orvos ott hülye....
2016. dec. 9. 12:26
 4/13 anonim ***** válasza:
rokonod? próbáld meg "kezelni" óvatosan - buszon utazik a jó, most akkor talán valami munkafélét kellene találni. A gyerekei nagyok?
2016. dec. 9. 12:28
 5/13 A kérdező kommentje:
11 év körüliek, most azt mondta, hogy már állása is lesz.
2016. dec. 9. 14:12
 6/13 anonim ***** válasza:
Az jó ha lesz állása, akkor kevesebbet fog átjárni hozzád. Szegény gyerekek!:((
2016. dec. 9. 14:48
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha valaki nem mer buszozni, az nem pánikbetegség, hanem fóbia!

https://www.youtube.com/watch?v=vzGIQczkwwo&t=886s

2016. dec. 9. 17:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Az elso válaszolonak uzennem, hogy oriasi tevedesben van. Koze nincs a hiszteriahoz ennek a betegsegnek, ez egy elismert kór, vannak ra megfelelo gyógyszerek. Nem hiszem el, hogy orvos errol igy nyilatkozik. Nagyon is komolyan kell venni. Jómagam sem utazom busszal es igen a ferjem kocsikaztat mindig mert nem birok a buszra felszallni, mivel egyszer ott lettem rosszul. Ha tehetem en is kerulom a buszozast azota, de ha sikerul akkor igenis oriasi az orom. Ezt csak az tudja aki benne van, de tajekozatlansagbol ne mondjatok butasagot.
2016. dec. 13. 14:57
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem baj ha nem hiszed el. Elismert kór, ja, az igaz.

És nincs rá, csak általános zombivá tévő gyógyszar.

2016. dec. 13. 15:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Ez sem igaz, de nem vitatkozom veled, mert szerintem fogalmad sincs errol az egesz temarol, csak megvan a velemenyed es azt fujod mint a trombitat.

En is gyogyszert szedek ra, nem lettem zombi sokkal jobb mint kezeletlenul hagyni, hidd el es kivanom ne ismerd meg kozelebbrol ezt a betegseget.

2016. dec. 13. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!