Hogy kell viszonyulni egy pánikbeteg családtaghoz?
Aki mellette iszik is? Nem volt hajlandó 7 évig buszon utazni, nekem meg másnak kellett meg másnak mindig kocsival értemenni...Nem volt hajlandó dolgozni...a pasija is otthagyat a 2 gyerekkel...
Most újra utazik a buszon és azt mondja: Na mit szóltok mekkora király vagyok leszoktam a pánikbetegségről!!
Tényleg király? Én majdnem elküldtem a .....?

Hát.. le szoktak hurrogni a gyakorin, de prof Dr Tringer László pszichiáter az előadásán ezt kifejtette, hogy is van ez. A nagyon divatos pánikbetegség a hisztéria egyik formája (betegség, nem arról van szó, hogy nem az, de a hisztériához tartozik). De az curva rosszul hangzik, nem is divatos, ezért kapott egy új nevet. És büszkeséggel tölti el viselőjét, ha előnyei vannak belőle, nem akar megszabadulni - ezért ettől kezdve nem is gyógyítható. Amikor ebből már semmi előnye nincs, magába száll a beteg, és felfedezi öngyógyító mechanizmusait. Erre újra lehet büszke.
Nem bántanám a hölgyet, tojd le, szerintem megkapta a büntetését az élettől.

Ha valaki nem mer buszozni, az nem pánikbetegség, hanem fóbia!

Nem baj ha nem hiszed el. Elismert kór, ja, az igaz.
És nincs rá, csak általános zombivá tévő gyógyszar.

Ez sem igaz, de nem vitatkozom veled, mert szerintem fogalmad sincs errol az egesz temarol, csak megvan a velemenyed es azt fujod mint a trombitat.
En is gyogyszert szedek ra, nem lettem zombi sokkal jobb mint kezeletlenul hagyni, hidd el es kivanom ne ismerd meg kozelebbrol ezt a betegseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!