Trump hogy fog viszonyulni szerintetek Magyarországhoz?
Tudom ez már sokadik kérdés a témában, de mégis olyan dolog ami közvetetten a mi életünkre is kihat.
Én úgy látom, hogy Európának abból a szempontból hátrányos Trump, hogy gazdasági kapcsolatait felhasználva olyan gazdasági feltételekt teremt, amivel az EU csak szívni fog, benne mi is.
A másik, hogy egy republikánus kormányzat mindig is agresszívabb külpolitikát folytatott és ez a tendencia meg fog maradni szerintem.
A magyar jobboldal pont azt nem fogja fel, hogy nekik hátrányos egy republikánus elnök. Egy republikánus vezetés, nem fogja elnézni, ha a packáznak a nagykövetükkel. Azt még kevésbé, ha az ő szempontjukból egy kis kelet-európai ország adóhivatala szórakozik az ő cégeikkel. Örülhetnek annak, hogy eddig csak néhány tisztviselőt tiltottak ki, ha ez republikánusok alatt történt volna, akkor az egész kormányzatot kitiltották volna.
Viszont Clinton egy fokkal sem volt jobb, sőt. Eleve szánalmas, hogy valaki csak azért jelölteti magát, mert nő és mert a férje elnök volt 8 évig. Bernie Sanders nyert volna szerintem. A másik, hogy Clinton arra nem volt képes hogy a vereség után felszólaljon nyilvánosan.
Trump lexarja Magyarorszagot nagy ivben, es ez nekunk azert nem jo mert nem fog semmit tenni az orosz befolyas novelese ellen.
Trump orult a brexitnek, ebbol az kovetkezik hogy nem EU-parti, az EU felbomlasa is hidegen hagyja (vagy egyenesen orulne neki, egy konkurenssel kevesebb) es nem erdekli a NATO sem.
Ez mind rossz Magyarorszagnak.
Hosszútávon majd kiderül mi lesz,de én úgy gondolom,hogy EU-nak és Magyarországnak sem biztos,hogy jó lesz,hogy Trump lett az elnök az USA-ban.
Eleve már az a kijelentés fura volt,amit Trump hetekkel ezelőtt tett.Többet kell beadni majd a közös NATO kasszába mindenkinek.
Trump az amerikai izoláció híve.
Nem érdekli, hogy más ország mit csinál, ameddig nem érinti Amerikát.
1. Gazdaságilag hátrányos lehet Európának, ha Trump beváltja azokat az ígéreteit, amelyek a szabad kereskedelem korlátozásairól szólnak, így Magyarországnak ia.
2. Ha az idegenellenes ígéreteit váltja valóra, valamint autokrata módon próbál kormányozni, az a Kelet-Európai hasonló hajlamú politikusokat erősítheti, ami szintén nem jó Magyarországnak.
3. Ha betartja azon ígéreteit, hogy a renitens NATO tagállamokat nem fogja megvédeni, azzal erősödhet nálunk az orpsz befolyás. Ez megint nem jó.
4. Ugyanakkor hosszútávon ha a szabad kereskedelem korlátozását nem veszi át az EU, Kína, Japán, stb., akkor az USA elszigetelődhet, amiből az EU tagállamok nyertesen is kijöhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!