Trump hogy fog viszonyulni szerintetek Magyarországhoz?
Tudom ez már sokadik kérdés a témában, de mégis olyan dolog ami közvetetten a mi életünkre is kihat.
Én úgy látom, hogy Európának abból a szempontból hátrányos Trump, hogy gazdasági kapcsolatait felhasználva olyan gazdasági feltételekt teremt, amivel az EU csak szívni fog, benne mi is.
A másik, hogy egy republikánus kormányzat mindig is agresszívabb külpolitikát folytatott és ez a tendencia meg fog maradni szerintem.
A magyar jobboldal pont azt nem fogja fel, hogy nekik hátrányos egy republikánus elnök. Egy republikánus vezetés, nem fogja elnézni, ha a packáznak a nagykövetükkel. Azt még kevésbé, ha az ő szempontjukból egy kis kelet-európai ország adóhivatala szórakozik az ő cégeikkel. Örülhetnek annak, hogy eddig csak néhány tisztviselőt tiltottak ki, ha ez republikánusok alatt történt volna, akkor az egész kormányzatot kitiltották volna.
Viszont Clinton egy fokkal sem volt jobb, sőt. Eleve szánalmas, hogy valaki csak azért jelölteti magát, mert nő és mert a férje elnök volt 8 évig. Bernie Sanders nyert volna szerintem. A másik, hogy Clinton arra nem volt képes hogy a vereség után felszólaljon nyilvánosan.
Most a balti államok összecsokizták magukat,most már gyakorlatilag szabad prédává váltak a orosz aggressziónak.
Sőt minden Oroszországgal határos állam joggal félhet attól,hogy orosz kanoták támadják meg és az USA kisujját se fogja mozditani,ha most az oroszok teljes erővel megindulnának Kijev felé,akkor Trump csak húzna a vállán egyet és azt mondaná,hogy nem a mi dolgunk.
Azért az közel sem biztos.Amerikában nem mindenről az elnök dönt egyedül.Trumpnak valószínűleg vannak jó republikánus tanácsadói,akik elképzelhető,hogy befolyásolnák,vagy szembe szállnának vele ilyen komoly ügyekben.
Bár abban van igazság,hogy most a balti államok kicsit félhetnek Oroszországtól.
Azt viszont nem hiszem,hogy az EU és NATO hagyná azt,hogy Európa egy része ismét Oroszországba legyen beolvasztva.
Putyin gyakorlatilag szabad kezet kapott:úgy és ott fogja a hatalmát szélesiteni,ahol csak lehet.
Lehet,hogy nem kell neki a Balti államok,de igy akár egész Ukrajnát meg tudná szerezni és képzeljetek el ,hogy az országunk ismét egy igazi aggresszorral lesz határos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!