Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Gazdag rokonok, elvárások....

Gazdag rokonok, elvárások. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Sajnos nem egyszerű a helyzetem.. a problémát az okozza,hogy amikor összegyűlik a család ( karácsony, húsvét,mikulás, születésnapok 5-6 alkalommal, gyereknap + ha látogatóba megy az ember akkor vmi apróság) állandóan elvárás az,hogy mindenki vegyen a gyerekeknek ajándékokat. Oké ez nem is lenne baj, de a családból egyedül mi nem állunk úgy anyagilag. A rokonok megtehetik hogy több ezer ft-ért összevásárolnak minden kacatot,minden alkalomra, de mi nem tehetjük meg. Emiatt már gyomorgörccsel megyek el minden családi eseményre, mert egyszerűen magamra sem tudok költeni, nem hogy más gyerekére :( imádom szeretem őket, de lakáshitel+alacsony kereset mellett nem megy.

Van más is ilyen helyzetben? Mit tegyek?

2018. szept. 10. 07:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
97%

De, egyszerű:

Testvéreim, nekünk nem futja erre. Mi ünnepeken ajándékozunk, egyéb alkalmakra sütök a kölköknek egy tepsi sütit.

Ennyi. A testvéreid. Azért, mert nem beszélsz a dologról, még nem lesz több pénzed, telejsen fölösleges hazudni/úgy tenni/szenvedni/olcsóbb vackokat venni.

2018. szept. 10. 09:25
 12/22 anonim ***** válasza:
79%
Mi is nagy család vagyunk, és nekünk is gond volt ez. Mi a következő módon oldottuk meg. Egy nap amikor a család egybegyűlt, közöltük a rokonsággal, hogy ezentúl az ünnepekre csak a kisgyerekek kapnak ajándékot. Felnőttek nem. Ők karácsonyra, szülinapra kapnak egy üveg bort( férfiak) egy bon bont ( nők) és egy képeslapot amivel felköszöntjük az embert. A gyerekek még élvezik, így ők kapnak. Kiderült, hogy pár rokon kivételével mindenkinek jó ötlet volt, mert senki nem szerette a "mit adjunk nekik, hiszen mindenük megvan" ajándékozásokat, vagy a "megint valami haszontalan" ajándék adást... Szóval mi lassan 5 éve nem ajándékozunk. Sokkal jobb így.
2018. szept. 10. 09:47
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

Süss sütit, gyerekek kapnak mástól ajándékot.

Vagy készíts kézzel, vegyél színezőt, buborékfújót stb.

2018. szept. 10. 10:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Családon belül szégyelled az anyagi helyzeteteket? Gondolod, nem tudják?

Vagy miért gondolod, hogy szégyellnivaló? Mindig vannak utolsók, ahogy vannak elsők is. Más kérdés, hogy zeen lehet változtatni.

De a lényeg az, hogy sütsz sütit és annyi. Ajándékot pedig az alkalmakra vesztek. Ennyi. Olcsó vackokat meg fölösleges megvenni, az nem alternatíva.

2018. szept. 10. 10:22
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, ha fontos nekik, hogy a gyerekük kapjon tőled is valamit, akkor vegyék meg neked és te majd átadod.
2018. szept. 10. 10:22
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Drágám, légyszíves ne legyél tutyimutyi, mert a fejedre fognak nőni. Te is nagyon jó tudod, hogy ez nem normális. Igen, a gyerekeket elsősorban az ajándék teszi boldoggá, DE! még kell tanítani nekik, hogy nem az ajándék a lényeg, nem abban mérjük a szeretetet és a 2 ezer forintos ajándék is ajándék, nem csak az 50 ezres. Ez nem a te dolgod, de én ilyen helyzetben nem érezném magam kellemetlenül. Lehet nem is mennék, ha csak az ajándék kell.
2018. szept. 10. 12:00
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Előttem már leírták. Tisztában vannak az anyagi helyzetetekkel. Lehetséges, hogy tőletek ne is várják el a drága ajándékokat. Beszéltél velük már erről? Mert ha nem, akkor kéne.

Eszembe jutott még valami: ha a gyerekek várják az ajándékot az ilyen nagy családi összejöveteleken, akkor beszéljétek meg a többi (hozzád közelálló rokonokkal), hogy egyszerre érkezzetek, a gyerekek el lesznek foglalva a másoktól kapott ajándékokkal, hidd el, fel sem fog tűnni nekik, hogy tőletek nem kaptak játékot.

Elég hülyén veszi ki magát, de ha tényleg nem engedhetitek meg magatoknak egyelőre, akkor ez is egy megoldás lehet. De mindenképpen beszélj velük. Ti pedig vigyetek sütit, a gyerekeknek édességet.

2018. szept. 10. 12:29
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ilyenből sosem volt gond. Tudtuk, hogy melyik nagynéni nem áll úgy anyagilag, tőle nem is vártunk semmilyen ajándékot. Egyébként ő szeretett minket a legjobban:)
2018. szept. 10. 13:23
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

18.! Előző válaszoló voltam. Pont ezért írtam én is azt, amit. Voltam olyan élethelyzetben hosszabb betegség miatt, hogy nem álltam túl fényesen anyagilag. Mondtam, hogy így nem megyek, mert szégyelltem, hogy nem tudok ajándékokat venni se karácsonyra, se semmire. Ugyanígy voltam, mint a kérdező. Még magamra sem költöttem.

Pontosan tudták, de hívtak, mert azt mondták, nehogy már ez miatt ne menjek. Szóval ha a kérdező is beszélne a rokonsággal, testvérekkel, biztos, hogy nem várnák el a drága játékokat a gyerekeknek. Nagyképűségnek tűnhet, de nekem örültek drága ajándékok nélkül is. Mert szeretnek. És szeretve lenni jó. Ezt adtam át a rokonok gyerekeinek is. Ezt kaptam tőlük viszonzásként. Ennyi. :( Tudom, a mai anyagias világban ez furcsa sokak számára, még én is meglepődtem, mert én is paráztam rajta, de nagyon jó érzés, hogy nemcsak az ajándékok miatt lehet szeretni valakit, hanem saját magáért is. Kicsit depisre sikeredett a mondandóm, de ez van.

2018. szept. 10. 14:09
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Viszel nekik csokit. Ugye milyen egyszerű?
2018. szept. 10. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!