Gazdag rokonok, elvárások. Mit tehetnék?
Sajnos nem egyszerű a helyzetem.. a problémát az okozza,hogy amikor összegyűlik a család ( karácsony, húsvét,mikulás, születésnapok 5-6 alkalommal, gyereknap + ha látogatóba megy az ember akkor vmi apróság) állandóan elvárás az,hogy mindenki vegyen a gyerekeknek ajándékokat. Oké ez nem is lenne baj, de a családból egyedül mi nem állunk úgy anyagilag. A rokonok megtehetik hogy több ezer ft-ért összevásárolnak minden kacatot,minden alkalomra, de mi nem tehetjük meg. Emiatt már gyomorgörccsel megyek el minden családi eseményre, mert egyszerűen magamra sem tudok költeni, nem hogy más gyerekére :( imádom szeretem őket, de lakáshitel+alacsony kereset mellett nem megy.
Van más is ilyen helyzetben? Mit tegyek?
Vigyétek ti az egyik fajta süteményt a cukrászdából és ennyi. Meg kell beszélni a vendéglátóval. Vagy műsorral készülni, programot szervezni a gyerekeknek a vendégségben, pl. éneket tanítani, együtt énekelni.
Nem csak tárgyi ajándék létezik.
Vagy elmenni velük korcsolyázni vagy bármi.
"Ne haragudj, de nekem nem fér bele, hogy minden alkalommal drága ajándékot vegyek a gyerekeidnek, sajnos nincs olyan magas jövedelmem, megélni is meg kell valamiből. Természetesen nem a karácsonyra/születésnapra gondolok, akkor mindenki ajándékozik, de minden látogatásnál nekem nem fér bele. Megértem, ha nektek ez bántó, ha ezen múlik, akkor hagyjuk ki a spontán látogatásokat, bár örülnék, ha nem az anyagi helyzeten múlna a jó kapcsolatunk."
Kb ennyi.
Egyébként abból, amit felsoroltál, csak a látogatásoknál gáz, hogy mindig ajándék kell. Születésnapra, karácsonyra melyik gyerek nem várja az ajándékot, most komolyan? Mikulás/húsvét meg egyszerűbb. Ha ezek is zavarnak, akkor tényleg azt kell mondani, hogy ti nem mentek, csak karácsonykor mondjuk, és akkor a másik négy alkalmat megspóroljátok.
Ha jóban vagytok, akkor biztosan megértik.
Ha meg nem, akkor tök mindegy mit gondolnak, és akkor én nem is erőltetném annyira az összejárást.
Mi már rég beszüntettük ezt a mindenki mindenkinek mindenre vesz valamit. Nem lehet bírni, akkor sem, ha nincsenek különösebb anyagi gondok. Mindig van valakinek valamije. Nálunk mindenki csak a közvetlen közeli hozzátartozóinak vesz ajándékot. Tök jól működik, és mindenki örül neki, hogy nincs a kényszerajándékozás. Nem is csak a pénz miatt, de állandóan kitalálni valamit sem egyszerű. Hülyeséget meg felesleges venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!