Hogy vegyem ra a párom, hogy ne utasítsa el teljesen a húgát?
A barátom nem mondja, de látom, hogy nagyon haragszik a húgára, amiért az fájdalmat okozott a szüleinek azgal, hogy olyan sráchoz ment hozzá akit ők nem kedvelnek (plusz elég nagy anyagi kárt okozott, amit most nem akarok leírni, de azóta sem fizettek vissza a férjével).
Én valamennyire megértem őket, de a barátom kb kitagadta a húgát, ha valami ünnepre elhívják, csak a szülei mennek el, a párom nem látogatja soha a testvérét.
Szeretném, ha megértené, hogy a testvére és ha jobb lenne a kapcsolatuk, neki is jót tenni.
Szerintetek meg tudom ezt értetni vele? Vagy ne is ártsam bele magam, semmi közöm hozzá?
Köszönök minden veleményt
Ne szólj bele, felnőtt ember a párod, maga is el tudja dönteni, hogy kiről mi a véleménye. Nem gondolod, hogy ez a jog megilleti? :) Attól, hogy a testvére, még nem kötelező jóban lenni, és nem szentírás, hogy a hasznára válna, ha újra felvennék a kapcsolatot.
Én nem a testvérével kapcsolatban noszogattam a páromat, de utólag azt szűrtem le, hogy nagyon nem kellett volna beleszólni. Most így legalább jelen van az életünkben egy "mérgező" személy. Kellett? Hát nem...
Magyarul a hugica egy szarkavaró kis pitsa, aki radásul még át is cs.szte a szüleiket.
Na, ezek után miért akarod, hogy családi béke legyen? Te ebbe NE szólj bele, mert NEM vagy családtag - bámennyire is úgy kezelnek, akkor is kívülálló személy vagy!
"én meg csak jót szeretnék nekik."
A pokol kapuja is ezzel van kikövezve.
"Szeretném, ha megértené, hogy a testvére és ha jobb lenne a kapcsolatuk, neki is jót tenni."
Ez nagyon nem így van!
Csak azért senkivel nem kötelező jóban lenni, mert a vér összeköt. Ahhoz, hogy jó legyen a kapcsolat, ahhoz tenni kell. Ha valaki rosszat tett, nem kell szeretni.
Nekem sokkal boldogabb az életem, mióta nem beszélek a nővéremmel (úgy 10 éve). Férjem húga is rászolgált, hogy ne beszéljünk vele, bár a találkozást nem tudjuk elkerülni évente 3x anyósnál, de beszélgetnünk nem kell vele.
SZóval ne erőltesd. Van, amikor jobb elengedni a kapcsolatot, mint erőltetni. Nem azt mondom, hogy ne ártsd bele magad, hanem azt, hogy értsd meg a párod álláspontját, és ne akard akarata ellenére valamibe kényszeríteni.
55% elég szépen leírta
Megértem barátod. Én öcsémmel vagyok hasonló szituációban, anyagi kárt (is) okozott, az akkor még javában gyászoló édesanyánkat teljesen kihasználta, szó nélkül elvesz dolgokat, mindent el kell dugni előle és még sorolhatnám, hazudozik össze-vissza. Tehát van az a pont, amikor rájössz, hogy a testvéred lényegében lesz---rná, ha veled vagy anyátokkal bármi történne, csak a pénzed kell neki.
Barátomnak elég volt kétszer-háromszor megtapasztalnia, milyen is testvérem igazi természete, ő azt mondta, felőle lehet hajléktalan is, nem fogja sajnálni. Pedig barátom egy nagyon türelmes ember.
Én már nem morgok rá-ezt megértem, hogy rossz hallgatni- és csak minimálisan kommunikálok vele, mivel anyánál lakik, nem tudom kikerülni.
Szerintem barátod attól is fél, hogy titeket is ki akar majd használni a húga.
Inkább azt kéne valahogy elérni, hogy ne őrlődjön folyamatosan ezen, de hát azt csak saját maga tudja.
Rendben, igazatok van, ez nem az én dolgom és nem kell ezzel nyomulnom.
Köszönöm a válaszaitokat.
Szerintem ne szólj bele a dolgába, mert tényleg mindenki azzal van jóban, akivel akar. Plusz nem láthatsz bele teljesen az ő kapcsolatukba.
Ha zavar, hogy folyton szidja (még nincs rajta túl lelkileg, gondolom), akkor mondd, hogy te már sokszor meghallgattad, de az állandó morgás már zavar. Ezt nem kötelességed hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!