Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti elmondanátok a 12 éves...

Ti elmondanátok a 12 éves unokahúgotoknak, hogy nem létezik Mikuslás, Jézuska, stb?

Figyelt kérdés
Igen ez egy kicsit érdekes kérdés és nagyon messze vagyunk még az ünnepektől. Viszont most jutott eszembe, mert ma voltunk náluk látogatóba és megláttam egy listát amit nem rég írt össze a Mikulásnak, hogy most elküldje neki, mert hogy legyen ideje beszerezni a dolgokat. Igen, még mai napig hisz minden ilyesmibe, még a húsvéti nyúlban is. Alapjáraton nem zavarna, ha nem úgy viselkedne, mint egy 3 éves dedós karácsonykor. 12 éves volt karácsonykor is (ősszel van a szülinapja) és ugye a gyerekek várják a Jézuskát. Szülei nem akarják elmondani neki, hogy nem létezik, sőt megtiltották a nagycsalád tagjainak, hogy elmondják neki mert elrontanánk a gyerekkorát. Na de ugye ilyenkor mindig kivágja a hisztit, vergődik a földön, csapkod mint egy őrült, őrjöng miatta. Mert ilyenkor elterelik a gyerekeket a mosdóba vagy elfoglaltak ételkészítés közben. De már sokszor annyira kíváncsi, hogy folyton elszalad ha valami zörejt hall, hogy meglássa a jézuskát. Majdnem le is buktak de úgy visszarántotta nagymama szegényt, hogy majdnem kitörte a nyakát, úgy hátravágódott. De hát nembaj, legalább nem buktak le, mondják.... (pont szülei hozták akkor be az ajándékot, és ők mondták ezt utána). Ezután akkorát hisztizett, hogy az őrültekházában sem lehet ilyrt látni már. Húsvétkor is ugyanez van, folyton kitekint az udvarra, ezért függönyöket szereltek fel, amit minden húsvétkor letép, így elég nehéz kirakni a fűbe a tojásokat neki. Elvileg (ő mondta) sokat csúfolják ezért suliban, mert már mindenki tudja egy ideje, hogy ezek nem léteznek, de ő nem akarja elhinni, ő tudja, hogy léteznek. Mivel kapptt egy okostelefont, fel fogja szerelni a karácsonyfa köré hogy vegye fel karácsonykor a jézuskát. Szülei nagyon félnek tőle, hogy kiderülnek a dolgok. Azt mondják, kb 16 éves koráig bírja már ki, akkor lesz húga 12 éves és addig nem szeretnék, ha kiderülne a dolog, mert akkor húga is megtudná, meg a másik hogy olyan hisztirohamba menne a dolog, hogy azt nem lehet elviselni majd. De mindig ezért rosszak a családi ünnepek, mert a lány elrontja az egészet teljesen ezzel a hülyeségével. Alapjáraton utálja az egész nagycsalád egymást, csak pofavizit az egész, de azt sem kéne rosszabbá tenni, mert alapjáraton is vannak veszekedések akkor és csak rátesz egy lapáttal az unokahúgom hisztije, mindenki megőrül tőle és egymásnak esik jobban az egész nagycsalád. Mit tennétek ebben az esetbe

2018. jún. 6. 20:28
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

13. válaszoló vagyok, és eszembe jutott még valami.

Ha így nevelik a lányukat, azt akarják, hogy még 16 éves korában is azt higyje, hogy a gyereket a gólya hozza?

Elég kínos lenne, de ez is ebbe a kategóriába tartozik.

És hát egy lánynál 12 és 14 éves kora között történik is egy és más...

Ezt hogy fogják kimagyarázni?

Az a kislány frászt fog kapni, ha megjelenik az első menstruációja, és senki nem mondott neki erről semmit!

2018. jún. 6. 21:59
 22/31 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem hatalmas színésznő a kis csaj, tisztában van vele, hogy nincs semmi, de így tuti megkapja az ajándékokat. Rájátszik a hisztivel, ti pedig bekajáltok mindent.
2018. jún. 6. 22:34
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ha színészkedne, akkor nem járatná le magát ezzel az iskolatársai előtt
2018. jún. 6. 22:36
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez már nagyon durva ... Én kb 5-6 éves lehettem mikor a nagynéném ( akkor 25 volt ) leállt velem vitatkozni a Télapó létezéséről ... Akkora nyomott hagyott a családban ,hogy a mai napig feljön a téma .. Ugyanis nagynéném annyira bizonyítani akarta nekem gyereknek ,hogy de van Télapó ,hogy el is sírta magát ... :D A kisebbik öcsém is pl 3-4 éves forma lehetett mikor úgy ment a fához ,hogy na nézzük mit vett anya .. ebbe az érdekes az volt ,hogy odament és meg is köszönte az ajándékot ... Azért 16 éves koráig ezt húzni nem egészséges .. Vagy nagyon jól játsza a szerepet a kislány vagy kicsit komolyabb gond is van ott ...
2018. jún. 6. 22:41
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Elmondanám ez nagyon beteg. Na meg a kislány sem túl egészséges, egy normális gyerek elsős, másodikos korára (már ha nem hamarabb) elkezdi kapizsgálni, hogy valami nem teljes a történetekkel. Az meg hogy a húga miatt nem mondják el nonszensz.

Nekem is van testvérem, sok barátomnak is volt kisebb a családban. Mi kifejezetten élveztük, hogy olyat tudunk amit ők nem és mi is játszhatunk jézuskát. 10 évesen eszembe nem lett volna elmondani az ovis tesómnak, örültem, hogy beszállhatok a családi kis titokba.

Valaki írta a gólya mesét. Az is elsülhet rosszul ha tényleg annyira sötétben tartják a gyereket. Nőgyógyász nekem mesélt olyan esetet ahol az asszonyság igaz nem hitt a gólyában, de halványlila gőze nem volt róla, hogy valójában akkor lesz a csemete amikor összebújnak az urával...

2018. jún. 6. 22:55
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek egy ehhez hasonló családot.

Szegény kislányt 10-11 éves koráig azzal etették a szülei, hogy a jézuska hozza az ajándékokat, meg hogy a télapó rakja be az ablakba a mikulás csomagot, az unokabátyja meg megunta és elmondta neki, hogy nem is léteznek. Erre csak annyi volt a válasza, hogy ”jó”. :D

Szerintem mondd el neki. Remélhetőleg nem fog hisztizni.

2018. jún. 6. 22:56
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltam sose nagy szociális,de 7-8 éves koromra legkésőbb hozzám is elért,hogy nincs se mikulás,se jesszuska,se húsvéti nyuszi,se más,hála annak,hogy az iskolatársaim java részének volt idősebb tesója,akiktől megtudták.Ettől függetlenül 9-10 éves koromig vitettem magam a munkahelyi télapós bulira,mert bulinak tartottam.

Ide nem csak a kislánynak,a szülőknek is kellene egy pszichológus/kopf.

2018. jún. 7. 00:52
 28/31 anonim ***** válasza:
35%
Imádom a reggeli kamu szagát.
2018. jún. 7. 06:21
 29/31 anonim ***** válasza:
91%
Megmondanám, egy 12 éves lassan menstruál - ha még nem -, enyhén ciki, hogy a mikulás az neki még a szakállas öreg, és nem a havi vérzés.
2018. jún. 7. 08:11
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Úristen, ez tenyleg nagyon beteg család lehet! :D részvétem
2018. jún. 7. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!