Ti elmondanátok a 12 éves unokahúgotoknak, hogy nem létezik Mikuslás, Jézuska, stb?
13. válaszoló vagyok, és eszembe jutott még valami.
Ha így nevelik a lányukat, azt akarják, hogy még 16 éves korában is azt higyje, hogy a gyereket a gólya hozza?
Elég kínos lenne, de ez is ebbe a kategóriába tartozik.
És hát egy lánynál 12 és 14 éves kora között történik is egy és más...
Ezt hogy fogják kimagyarázni?
Az a kislány frászt fog kapni, ha megjelenik az első menstruációja, és senki nem mondott neki erről semmit!
Elmondanám ez nagyon beteg. Na meg a kislány sem túl egészséges, egy normális gyerek elsős, másodikos korára (már ha nem hamarabb) elkezdi kapizsgálni, hogy valami nem teljes a történetekkel. Az meg hogy a húga miatt nem mondják el nonszensz.
Nekem is van testvérem, sok barátomnak is volt kisebb a családban. Mi kifejezetten élveztük, hogy olyat tudunk amit ők nem és mi is játszhatunk jézuskát. 10 évesen eszembe nem lett volna elmondani az ovis tesómnak, örültem, hogy beszállhatok a családi kis titokba.
Valaki írta a gólya mesét. Az is elsülhet rosszul ha tényleg annyira sötétben tartják a gyereket. Nőgyógyász nekem mesélt olyan esetet ahol az asszonyság igaz nem hitt a gólyában, de halványlila gőze nem volt róla, hogy valójában akkor lesz a csemete amikor összebújnak az urával...
Én ismerek egy ehhez hasonló családot.
Szegény kislányt 10-11 éves koráig azzal etették a szülei, hogy a jézuska hozza az ajándékokat, meg hogy a télapó rakja be az ablakba a mikulás csomagot, az unokabátyja meg megunta és elmondta neki, hogy nem is léteznek. Erre csak annyi volt a válasza, hogy ”jó”. :D
Szerintem mondd el neki. Remélhetőleg nem fog hisztizni.
Nem voltam sose nagy szociális,de 7-8 éves koromra legkésőbb hozzám is elért,hogy nincs se mikulás,se jesszuska,se húsvéti nyuszi,se más,hála annak,hogy az iskolatársaim java részének volt idősebb tesója,akiktől megtudták.Ettől függetlenül 9-10 éves koromig vitettem magam a munkahelyi télapós bulira,mert bulinak tartottam.
Ide nem csak a kislánynak,a szülőknek is kellene egy pszichológus/kopf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!