Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ti elmondanátok a 12 éves...

Ti elmondanátok a 12 éves unokahúgotoknak, hogy nem létezik Mikuslás, Jézuska, stb?

Figyelt kérdés
Igen ez egy kicsit érdekes kérdés és nagyon messze vagyunk még az ünnepektől. Viszont most jutott eszembe, mert ma voltunk náluk látogatóba és megláttam egy listát amit nem rég írt össze a Mikulásnak, hogy most elküldje neki, mert hogy legyen ideje beszerezni a dolgokat. Igen, még mai napig hisz minden ilyesmibe, még a húsvéti nyúlban is. Alapjáraton nem zavarna, ha nem úgy viselkedne, mint egy 3 éves dedós karácsonykor. 12 éves volt karácsonykor is (ősszel van a szülinapja) és ugye a gyerekek várják a Jézuskát. Szülei nem akarják elmondani neki, hogy nem létezik, sőt megtiltották a nagycsalád tagjainak, hogy elmondják neki mert elrontanánk a gyerekkorát. Na de ugye ilyenkor mindig kivágja a hisztit, vergődik a földön, csapkod mint egy őrült, őrjöng miatta. Mert ilyenkor elterelik a gyerekeket a mosdóba vagy elfoglaltak ételkészítés közben. De már sokszor annyira kíváncsi, hogy folyton elszalad ha valami zörejt hall, hogy meglássa a jézuskát. Majdnem le is buktak de úgy visszarántotta nagymama szegényt, hogy majdnem kitörte a nyakát, úgy hátravágódott. De hát nembaj, legalább nem buktak le, mondják.... (pont szülei hozták akkor be az ajándékot, és ők mondták ezt utána). Ezután akkorát hisztizett, hogy az őrültekházában sem lehet ilyrt látni már. Húsvétkor is ugyanez van, folyton kitekint az udvarra, ezért függönyöket szereltek fel, amit minden húsvétkor letép, így elég nehéz kirakni a fűbe a tojásokat neki. Elvileg (ő mondta) sokat csúfolják ezért suliban, mert már mindenki tudja egy ideje, hogy ezek nem léteznek, de ő nem akarja elhinni, ő tudja, hogy léteznek. Mivel kapptt egy okostelefont, fel fogja szerelni a karácsonyfa köré hogy vegye fel karácsonykor a jézuskát. Szülei nagyon félnek tőle, hogy kiderülnek a dolgok. Azt mondják, kb 16 éves koráig bírja már ki, akkor lesz húga 12 éves és addig nem szeretnék, ha kiderülne a dolog, mert akkor húga is megtudná, meg a másik hogy olyan hisztirohamba menne a dolog, hogy azt nem lehet elviselni majd. De mindig ezért rosszak a családi ünnepek, mert a lány elrontja az egészet teljesen ezzel a hülyeségével. Alapjáraton utálja az egész nagycsalád egymást, csak pofavizit az egész, de azt sem kéne rosszabbá tenni, mert alapjáraton is vannak veszekedések akkor és csak rátesz egy lapáttal az unokahúgom hisztije, mindenki megőrül tőle és egymásnak esik jobban az egész nagycsalád. Mit tennétek ebben az esetbe

2018. jún. 6. 20:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek :D. Szerintem mondd el neki :D Ez a család kva beteg.
2018. jún. 6. 20:55
 12/31 anonim ***** válasza:
80%
Mi a 4 éves gyermeket se etetjük ilyenekkel... Most hazudjunk, utána meg vakarjuk a fejünket, hogy hogyan mondjuk el az igazat?
2018. jún. 6. 20:57
 13/31 anonim ***** válasza:
87%

Azt írod, hogy a szülők azt akarják, hogy 16 éves koráig higyjen ezekben a mesékben?

Valami nagyon nem stimmel abban a családban.

Nem néz az a kislány tévét? Nem olvas? Szeme-füle be van csukva?

A barátnői a nevetésen kívül nem magyarázzák el neki azokat a dolgokat, amelyeket egy 7 éves gyereknek már nyugodtan el lehet mondani?

A szülők ezzel a Peter Pan szindrómát fogják csak elérni.

A kérdésre válaszolva pedig azt ajánlom, te ne szólj bele a dologba, mert ez a szülők feladata lenne, és csak te lennél a rossz.

2018. jún. 6. 20:58
 14/31 anonim ***** válasza:
88%
Egy ilyen kis hisztigép akkor is hisztizni fog valami máson, ha megtudja, hogy nincs télapó.
2018. jún. 6. 21:03
 15/31 anonim ***** válasza:
93%

vedd fel a tapló szülőket ahogy jézuskát játszanak, majd az új okostelefonjára küld el álnéven a videót

de lehetőleg akkor, amikor csak az ő családja van ott, másnak ne kelljen az elmebeteg örjöngést hallgatni

2018. jún. 6. 21:07
 16/31 A kérdező kommentje:
Igen ennél amúgy ezerszer nagyobb gondok vannak a családban, ha minden jól megy egy éven belül elköltözhetek végre innen, sajnos az egész család agybeteg teljesen. Szerintem nem rossz dolog ez a kis füllentés 5 éves kor alatt, de utána már értelmetlennek tartom saját véleményem szerint. És de, olvas, tv-tnz, de meséket, amiben ezek is szerepelnek. Elmondják neki az osztálytársai és barátnői de nem akarja nekik elhinni, mert azt mondja, hogy biztos létezik, hát hogy kerülne oda az ajándék magától a fa alá, meg a csoki a fűbe.
2018. jún. 6. 21:14
 17/31 anonim ***** válasza:
94%

Nekem 8 evesen mondtak el. Anyam tok komolyan leultetett es elmondta hogy nem letezik se a husveti nyul, se a mikulas.

En meg kirohogtem hogy o tenyleg abban a hitben volt hogy en hiszek a renszarvasokkal repkedo szakallas venemberben, meg a tojast szaro nyulban.

Azota is mindig feljon ez a sztori unnepekkor 😃

Mondjatok el neki. Volt olyan osztalytarsam aki meg alsoban is elhitte. Nagyon sokat oltogattuk emiatt, es a tanar is tok ki volt tole, szoval kedves oktatonk egyszer csak elmondta neki. Az anyja tok ki volt akadva es hitegette a gyereket hogy igenis leteznek. Meg abban az evben lebukott a kedves anyuka hogy o pakolja az ajandekokat. Szegeny gyerek maig lelki serult. (Nembiztos hogy pont emiatt, de az fix hogy a szulei eleg szarul neveltek)

2018. jún. 6. 21:17
 18/31 A kérdező kommentje:
Akkor valahogy megpróbálom elmondani :D
2018. jún. 6. 21:33
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem soha nem mondták el a szüleim. Megtudtam magamtól is, azaz mások által.

A szülőknek fel kéne fogni, hogy nem az a fontos, hogy ki hozza az ajándékot, és jajj, nehogy megtudja a 12 éves és ezen agonizáljanak, hanem az, hogy megteremtsék azt a varázst, amit sokan még akár 16-17 évesen is érzünk. Tudjuk, hogy nem a télapó, meg a Jézuska hozza az ajándékot, hanem meg kell teremteni az ünnep lényegét.

Én már rég mentem kicsiknek óvodába Mikulás mellett manónak, de ugyanúgy vártam reggel az ablakban a csomagot, mint egy kisgyerek.

Nevelés és családi légkör kérdése.

Akikről írsz, nem normálisak. Meg a 12 éves se hülye, nem azért hisztizik. Vagy ha mégis, az már az ő baja, meg a szülőké.

2018. jún. 6. 21:33
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
16 évesen lehet, hogy gyerek kategóriában van, de az már rég nem gyerekkor. 12 év sem gyerekkor már, hanem kamaszkor
2018. jún. 6. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!