Ti elmondanátok a 12 éves unokahúgotoknak, hogy nem létezik Mikuslás, Jézuska, stb?
Azt írod, hogy a szülők azt akarják, hogy 16 éves koráig higyjen ezekben a mesékben?
Valami nagyon nem stimmel abban a családban.
Nem néz az a kislány tévét? Nem olvas? Szeme-füle be van csukva?
A barátnői a nevetésen kívül nem magyarázzák el neki azokat a dolgokat, amelyeket egy 7 éves gyereknek már nyugodtan el lehet mondani?
A szülők ezzel a Peter Pan szindrómát fogják csak elérni.
A kérdésre válaszolva pedig azt ajánlom, te ne szólj bele a dologba, mert ez a szülők feladata lenne, és csak te lennél a rossz.
vedd fel a tapló szülőket ahogy jézuskát játszanak, majd az új okostelefonjára küld el álnéven a videót
de lehetőleg akkor, amikor csak az ő családja van ott, másnak ne kelljen az elmebeteg örjöngést hallgatni
Nekem 8 evesen mondtak el. Anyam tok komolyan leultetett es elmondta hogy nem letezik se a husveti nyul, se a mikulas.
En meg kirohogtem hogy o tenyleg abban a hitben volt hogy en hiszek a renszarvasokkal repkedo szakallas venemberben, meg a tojast szaro nyulban.
Azota is mindig feljon ez a sztori unnepekkor 😃
Mondjatok el neki. Volt olyan osztalytarsam aki meg alsoban is elhitte. Nagyon sokat oltogattuk emiatt, es a tanar is tok ki volt tole, szoval kedves oktatonk egyszer csak elmondta neki. Az anyja tok ki volt akadva es hitegette a gyereket hogy igenis leteznek. Meg abban az evben lebukott a kedves anyuka hogy o pakolja az ajandekokat. Szegeny gyerek maig lelki serult. (Nembiztos hogy pont emiatt, de az fix hogy a szulei eleg szarul neveltek)
Nekem soha nem mondták el a szüleim. Megtudtam magamtól is, azaz mások által.
A szülőknek fel kéne fogni, hogy nem az a fontos, hogy ki hozza az ajándékot, és jajj, nehogy megtudja a 12 éves és ezen agonizáljanak, hanem az, hogy megteremtsék azt a varázst, amit sokan még akár 16-17 évesen is érzünk. Tudjuk, hogy nem a télapó, meg a Jézuska hozza az ajándékot, hanem meg kell teremteni az ünnep lényegét.
Én már rég mentem kicsiknek óvodába Mikulás mellett manónak, de ugyanúgy vártam reggel az ablakban a csomagot, mint egy kisgyerek.
Nevelés és családi légkör kérdése.
Akikről írsz, nem normálisak. Meg a 12 éves se hülye, nem azért hisztizik. Vagy ha mégis, az már az ő baja, meg a szülőké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!