Normális a lopás családon belül?
Szerintem a legmocskosabb dolog meglopni a saját gyerekünket.
Apám rendszeresen ezt tette.
Volt például olyan, hogy átjött az egyik haverja meg annak a gyereke. A srác elkezdett játszani a kedvenc játékaimmal, apám meg simán odaadta neki kérdés nélkül, vitte is haza. És ilyen eset többször több emberrel megesett, hogy az én játékaim adta oda. Ez óvodásként elég nagy trauma volt, mert már akkor azt éreztem, többet ér a másik mint én.
Általános iskolában a kerékpáromat cserélte el egy használhatatlan Babettára. Persze ott is jött a "mit hisztizel" szöveg. Meg úgy sem használom, alig tekerek, majd akkor járjon a pofám ha kész lesz a motor és örüljek neki. A motor azóta is ott áll darabokban a garázsban ahogy el lett hozva 15+ éve.
De olyan is volt, hogy hazaértem, és láttam, hogy a fiókom ki van rángatva, a kazetták kidobálva belőle. A pénzem pedig, ami az egyik kazettatartóban volt, eltűnt. Olyan 5 ezer forint volt benne. Apám nyúlta le, mert az újság pénzt elitta és kellett miből fizetni. Majd amikor kérdőre vontam, még ő volt felháborodva, meg azzal jött, hogy "ne hisztizzél, majd anyád megadja". Megkaptam azt is, hogy az nem is az én pénzem, mert tőlük kaptam. Aztán pedig simán letagadta, azzal jött, hogy mit hazudok, nem 5 ezer volt csak 500 forint.
Öcsém pedig otthon lakott kezdő dolgozóként. Amikor apám megtudta mennyit keres, akkor azonnal beindult a fantáziája és kijelentette, hogy mivel otthon lakik, le kell adnia a teljes fizetését, és majd ő beosztja, hiszem ő a családfő. Más pénzét mindig be tudta volna osztani, csak ő maga b..szott dolgozni 25 éven keresztül.
Lassan 30 éves vagyok, de a mai napig ökölbe szorul a kezem, ha eszembe jutnak az ilyen helyzetek. És örülök hogy az öregem már a föld alatt van pár éve, nem tudom sajnálni.
Mondjuk a rokonaink is igazi trógerek.
Bármit adtunk a mellettünk lakó nagyszülőknek, ők elvitték. Direkt vettünk nekik apróságokat, hasznos dolgokat. Seprű, serpenyő, ami az egyszerű öregeknek kell. Ezek meg jöttek és "de szép seprű", már vitték is.
Bármit kölcsönkaptak azt soha többet nem láttuk viszont.
Apám sógora, volt vagy 40 éves, de belül igazi gyerek. Vett egy Nintendo-t. Kért tőlem pár kazettát, hogy kipróbálhassa. Hát azokat sem láttam soha többet.
Mondjuk anyámék is igazi töketlenek, akik mindig csak magukban mérgelődtek. Én simán elküldeném a k..va anyjába azt aki meglopja a gyerekemet és örülhetne ha nem ütöm meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!