Hogyan fejezitek ki a szeretetet családon belül?
Én általában ölelgetem a családom tagjait (anya, apa, hugi). Fél éve szakított velem a barátom 4 év után, azóta sokkal szeretetéhesebb vagyok, mint előtte. Sokszor megyek oda a szüleimhez 1-1 ölelésre. Mondani is szoktam, hogy szeretem őket. Ha a húgomat ölelgetem, ő poénból kiabálni szokott, hogy "anya/apa segíts", olyankor anya/apa is jön ölelgetni mindkettőnket. :D Kicsit bolond család vagyunk, de nagyon összetartunk, nincs veszekedés vagy ordibálás.
21N
A szeretet legjobb kifejezési formája a metakommunikáció.
Nem mondogatni kell, hanem éreztetni.
.
Hiába mondogatnám naponta többször is "szeretlek", amikor arcomról lerí: olyannak látlak, mint az útálatos képet.
Elég sokféleképpen. Mondjuk is egymásnak, de meg is szoktuk ölelni egymást. Meglepjük csak úgy valami aprósággal a másikat.
Szüleimmel is így van. Párommal is, szerencsére ebben hasonlóan nőttünk fel.
Nem vár el senki semmit. Nálunk természetes, hogy kifejezzük a szeretetünket.
Gyerek koromban engem is puszilgattak és én is puszit adtam.
Mire felnőtt lettem megtanultam, hogy minden embernek más a habitusa. És más az igénye a szeretetre. Aki szereti hallani, hogy "szeretlek" annak mondom is.
Aki egy hosszú szemezést többre értékel 100 szónál, ahhoz a szememen keresztül szólok.
Kislányomnak meg a buksiját simogatom meg. Ő ezt szereti a legjobban.
Az odafigyelés, annak kifejezése, hogy a családtagom másoknál sokkal fontosabb, az intim együttlétek-beszélgetések, a családi ünnepek, a rendszeres kapcsolattartás, hogy mindig készen állunk egymáson segíteni, vagy egymásnak örömet szerezni. a teljes nyíltság és őszinteség, a felelősségérzet kifejezése.
Utálom a giccses, szirupos amerikai filmekben, a "szeretlek, apa", "szeretlek, anya", könnyes, ripacskodós jeleneteket.
Ha nem mondjuk egymásnak, akkor is TUDJUK, mert mióta egy család vagyunk, minden erről szól: a törődés, nevelés, a kritika, a dicséret, az együtt örvendés és együtt sírás, bánkódás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!