Te elvárnád hogy családtagod fizessen üzemanyagot ha ugyanoda mentek (pl rokonhoz) es te igy is ugy is autoval mész ha jön, ha nem?
Pl mész a nagyihoz messze pár napra. De jön ugyanoda anyud apud akárkid es elviszed akikkel már nem élsz egyutt önállo vagy.
Magyarán en ugy érzem engem ki akarnak használni mert nekem nincs kocsim.
Ha nem tetszik, ne hagyd magad kihasználni: menj busszal.
Én alapjáraton nem kérnék pénzt, de ha csak utalna is arra, hogy neki ez jár, akkor nem vinném el pénzért se.
Hát ez az. Hogy nekem ez eszembe sem jutna, ha velem tart valakim, hogy pénzt kérjek tőle, csak mert ő is jön a nagyihoz és nem küldeném ki a buszhoz.
Csak nekem ez azért is rossz mert márol holnapra élek es szoval nem csak az etikárol van itt szo.
Ugy néz ki, én nem fogok menni. Nem egy buszjegyről van szo, 400 km-ről es az ottlétről. Ha bevasarolni etc kocsival mennénk mindenhova, azt sem tudom anyagilag vállalni.
Sajnos nagyon ugy néz ki, én itthon maradok.
Nem is tudom mi bánt jobban, az hogy akivel felnőttem pénzt vár el, vagy hogy annyira csoro vagyok hogy menni sem tudok.
Az ottlétet is írtad, azt tudnád fizetni? Vagy abban is más segítsége kellene? Az sem mindegy hogy nemzetközi busz vagy belföldi lenne amivel mész (árak) stb. Tesódról van szó?
Nálunk kb úgy nézne ki tesómmal:
Megyek kocsival, tudja ő is. Megkérdezem: jönnél velem vagy mész magadtól? Ő azt mondaná, ha már így állunk, jönne velem, de hadd adjon valamennyit a benzinbe. Ha egy fillérje sincs nem fogadom el, de jól esik hogy nem használt ki. Ha tudom hogy nem okoz neki gondot az összeg, akkor elfogadom, elvégre nekem sem volt ingyen az út, ő még ígyis úgyis fizetett volna. De mi szeretjük is egymást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!