Van olyan rokonotok, aki kora szerint nem lehetne a nagyapátok vagy nagymamátok, mégsem engedi, hogy visszategezzétek?
Nincs.
Ha van is ilyen rokon, akkor nem engedem, hogy tegezzen, vagy simán figyelmen kívül hagyom hogy ő nem engedi.
Ha neki annyira kell a magázódás, magázzon engem, és akkor én is így teszek.
Nagynéném és nagybátyám nem ajánlották fel.
(De engem mondjuk nem zavar.)
Kettes válaszoló, ez durva! Ajándék, hogy tegezheti? Még egy ilyen nárcisztikus pi...t! 😮
Nálunk nincs ilyen. Vagyis velem nincs, 26 éves vagyok, azért kicsit érdekes lenne, ha valaki elvárná a csendőrpertut, főleg úgy, hogy nem annyira idős a másik fél. A csendőrpertut egyenként is gyűlölöm, nagyon megalázó helyzet, ha valaki elvárná, hogy én magázzam, akkor visszafelé is így kellene tennie.
Rokonok között nem létezik "csendőrpertu".
Teljesen normális szokás, hogy az idősebb rokont nem tegezi a fiatalabb, visszafele pedig igen.
Nem kell ehhez akkora korkülönbség, hogy nagyszülője lehessen az idősebb a fiatalabbnak.
Nálunk ilyen téren lazaság volt mert a legidősebb 80 éves rokonunkat is tegezhettük mivel ugyanúgy a családhoz tartoztunk. A tanyasi rokonaim voltak olyanok akik ragaszkodtak a régi módisághoz főleg azok akik a 60 as évek előtt születtek.
Anyósomékat azóta tegezem mióta megismertem őket, főleg hogy anyósom csak 15 évvel idősebb nálam, ráadásul ő iszonyatosan fiatalos felfogású. Igaz apósom annyira nem, de ő is elvárja hogy tegezzem attól függetlenül.
Az egyik nagynéném (5 van), miközben az ő gyerekei (4 van) mind tegezik a szüleimet. Már a nagyszüleim is felajánlottak volna a tegezodest, csak mondtak, fura lenne, miközben a lányuk nem engedi meg.
Egy idő után nem csókolomoztam, hanem jó napottal köszöntem, ezen teljesen kiakadt és mindenkinek szidott.
43/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!