Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Van olyan rokonotok, aki kora...

Van olyan rokonotok, aki kora szerint nem lehetne a nagyapátok vagy nagymamátok, mégsem engedi, hogy visszategezzétek?

Figyelt kérdés
Vagy legalábbis eddig nem ajánlotta fel, hogy visszategezzétek.

2018. márc. 31. 15:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%

Nincs.

Ha van is ilyen rokon, akkor nem engedem, hogy tegezzen, vagy simán figyelmen kívül hagyom hogy ő nem engedi.

Ha neki annyira kell a magázódás, magázzon engem, és akkor én is így teszek.

2018. márc. 31. 15:58
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Mert nem szereztem egyetemi diplomát nem tegezhetem a bermaanyam. A nővérem elvegezte. Ő neki diplomazas után ez volt az ajándéka. Hát én aztán letojom. Nem kerül nagy erofeszitesbe az az évi pár beszélgetés magazva
2018. márc. 31. 16:09
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Nagynéném és nagybátyám nem ajánlották fel.

(De engem mondjuk nem zavar.)

2018. márc. 31. 16:48
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Kettes válaszoló, ez durva! Ajándék, hogy tegezheti? Még egy ilyen nárcisztikus pi...t! 😮

Nálunk nincs ilyen. Vagyis velem nincs, 26 éves vagyok, azért kicsit érdekes lenne, ha valaki elvárná a csendőrpertut, főleg úgy, hogy nem annyira idős a másik fél. A csendőrpertut egyenként is gyűlölöm, nagyon megalázó helyzet, ha valaki elvárná, hogy én magázzam, akkor visszafelé is így kellene tennie.

2018. márc. 31. 16:49
 5/14 anonim ***** válasza:
44%

Rokonok között nem létezik "csendőrpertu".

Teljesen normális szokás, hogy az idősebb rokont nem tegezi a fiatalabb, visszafele pedig igen.

Nem kell ehhez akkora korkülönbség, hogy nagyszülője lehessen az idősebb a fiatalabbnak.

2018. márc. 31. 17:00
 6/14 anonim ***** válasza:
85%
Nagyszüleim testvéreit mindig magáztam. Ők tegeztek, nem várom, hogy magázzanak (kisgyerek korom óta így van, egy gyereket nyilván nem magáz senki). Nálunk így szokás, engem nem zavar, inkább az lenne a furcsa, ha felajánlanák, hogy tegezzem őket, én ezt nem tartom "csendőrpertunak". Minden családban más a szokás, nekem pl az a furcsa, ha valaki Mari nénizi vagy Pista bácsizza a rokonait, mert nálunk Mari nénje és Pista bátyja a megszólítás.
2018. márc. 31. 18:30
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Anyósomat nem tegezem. Engem nem zavar. Sógornőm férje mamázza (nekem ez nem menne), de ő sem tegezi.
2018. ápr. 1. 11:31
 8/14 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk ilyen téren lazaság volt mert a legidősebb 80 éves rokonunkat is tegezhettük mivel ugyanúgy a családhoz tartoztunk. A tanyasi rokonaim voltak olyanok akik ragaszkodtak a régi módisághoz főleg azok akik a 60 as évek előtt születtek.

Anyósomékat azóta tegezem mióta megismertem őket, főleg hogy anyósom csak 15 évvel idősebb nálam, ráadásul ő iszonyatosan fiatalos felfogású. Igaz apósom annyira nem, de ő is elvárja hogy tegezzem attól függetlenül.

2018. ápr. 2. 14:02
 9/14 anonim ***** válasza:
31%
Konzervatìv családba nősültem be 25 évesen. Anyósék kezdetektől tegeztek én meg magáztam őket (mondhatni csendőrpertu). Engem nem zavar. A második gyerkőc után ajánlotta fel az após a tegeződést, de visszautasítottam. Tudom bunkóság volt tőlem de ha 12 évig jó volt a csendőrpertu akkor ezután is jó lesz arra az évi négy alkalomra míg találkozunk.
2018. dec. 22. 14:01
 10/14 anonim ***** válasza:
80%

Az egyik nagynéném (5 van), miközben az ő gyerekei (4 van) mind tegezik a szüleimet. Már a nagyszüleim is felajánlottak volna a tegezodest, csak mondtak, fura lenne, miközben a lányuk nem engedi meg.

Egy idő után nem csókolomoztam, hanem jó napottal köszöntem, ezen teljesen kiakadt és mindenkinek szidott.

43/N

2018. dec. 22. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!