Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek van élősködő rokonotok...

Nektek van élősködő rokonotok vagy barátotok? Hogyan rázzátok le?

Figyelt kérdés
Folyamatosan kéreget a párom nővére(34) mert neki kell ő neki ez meg az én sajnálom de nekünk sincs és nagyon tapados meg csak azért jön át ha épp kell ha nem kell nem hallunk róla hetekig...ez is boszantó csa erre jó a testvéri szeretett? alap kapcsolat tartásra nem.. és páromnak nem esik le...írjátok le a saját sztoritokat és azt is hogy hogyan oldottátok meg..

2018. jan. 7. 11:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
volt hasonló, úgy oldottam meg, hogy napi szinten panaszkodtam neki, hogy nincs pénz, adjon már
2018. jan. 7. 11:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodj meg, a párodnak már rég leesett, csak homokba dugja a fejét, mégiscsak a testvére. Sokan ilyenek a testvérükkel.

Ha meg nincs miből, akkor ne adj, ennyire egyszerű. "Sajnálom, most nekem sincs". Ennyi.

2018. jan. 7. 11:27
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Megmondanám neki hogy menjen el dolgozni, ez a világ igy működik dolgozni kell azért kapsz pénzt amiből aztán vehetsz magadnak mindent amire szükséged van. Ennyi, en nem vagyok szivbajos.
2018. jan. 7. 11:35
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem fogom a párom magamra haragitani mert ha őt megbántom akkor a páromat is.. ha azt mondom nincs akkor de ti ketten vagytok tuti van meg nekem sos..hozzá szokot már a heti 5ezresekhez mert többi rokon is pénzeli őt ott is összeszed pár ezreket és kész a heti 10ezer de amugy dolgozik 60ezert keress a munka ügyi rakta ki valahova szóval sajnálom őt
2018. jan. 7. 11:43
 5/13 anonim ***** válasza:
98%
Úgy látom nem vagyok valami képzett emberek. Az ilyenek szoktak egymástól koldulni hetente pénzt. Ha nincs ne adj, ha adsz akkor minek jössz ide panaszkodni? Ennyit tudtok, panaszkodni.
2018. jan. 7. 11:45
 6/13 A kérdező kommentje:
Nincs diplomám cukrász vagyok te mi jogon itélsz meg igy? én sosem koldulok és nem is panaszkodom csak érsekelt hogy más hogyan oldotta meg a hasonló helyzetet
2018. jan. 7. 11:49
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kört elsősorban a párodnak kéne leharcolni a testvérével, nem neked. De ha ő erre képtelen és a ti anyagi biztonságotok elé helyezi a tarháló testvéréét, akkor rúgd is ki a p*icsába. Ilyen nyápiccal nem érdemes foglalkozni.
2018. jan. 7. 12:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt ilyen lakótársam kollégiumban. Ezt kért, azt kért, apróságokat, "majd holnap veszek helyette újat neked" dumával, persze ebből soha nem lett semmi. Aztán egyszer hónapokba telt, amíg egy tízezer forintos kölcsönt (az egyetemi évek alatt ez nem kevés pénznek számított) vissza tudtam imádkozni tőle, jóval az általa megígért visszafizetési határidő után, és ezalatt még neki állt feljebb, mert mégis hogy merészelem kérni. Úgy oldottam meg, hogy többé nem adtam neki semmit. Persze utána másoktól kuncsorgott és velük is ugyanezt csinálta. A másokon élősködő ember nemigen fog megváltozni, ezt ne is várjátok ti sem, ha jót akartok magatoknak, húzzatok határokat.
2018. jan. 7. 12:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A "barátnak" egy idő után nem vettem fel a telefont, nem reagáltam az üzeneteire, fél év kellett, mire lekopott.

A családnál nálam a szülők azok, így azt valamivel óvatosabban kellett csinálni. Mikor felhívott (csak pénzkérésnél, egyébként a szülinapom is le volt tojva), akkor majdnem zokogtam a telefonba, hogy nem tudom mit csináljak, a lakáshitellel kezdünk elúszni a párommal, én a kirúgás határán állok, csökkentették a fizetésemet, tudna kölcsön adni? A legutóbbi ilyen 9 hónapja volt, azóta a "Boldog Karácsonyt" üzenetemre se válaszolt...

2018. jan. 7. 12:19
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Pofonegyszerű. Te nem adsz, ha meg a férjed ad, akkor te is kérsz tőle ugyanannyit MINDEN EGYES ALKALOMMAL. Mármint a férjedtől. Vagy összeirkálod a havi "kölcsönöket" és hó végén szembesíted vele a párod. Persze ha ilyen konfliktuskerülő vagy akkor elég nehéz lesz. Ha meg attól f0$ol hogy a te és a nővér vitája rámegy a kapcsolatodra, akkor el kéne gondolkozni hogy érdemes-e folytatni...
2018. jan. 7. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!