Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennél ha a hugod ezt...

Mit tennél ha a hugod ezt vágná hozzád: gratulálok te is csak arra vitted hogy gyereket potyogtass?

Figyelt kérdés
Tegyük fel van egy 24 éves nő akinek van egy 25 éves párja.Mivel mindketten egyetemre járnak+ van egy 1 éves gyerekük ezért a nő családja felajánlotta hogy ha fizetik a rezsi felét akkor lakhatnak náluk míg lediplomáznak.Viszont az anyukának vagy egy 14 éves lánya aki nem szereti a gyereket mivel hangos, sír ezért folyamatosan a nőhöz olyanokat vág; gratula hogy a szüleink nyakára ellettél, gratulálok ha már b*szni tudsz, védekezni nem, gratulálok hogy annyira vitted hogy gyereket potyogtass de eltartani már nem tudod és hasonlók...A nő helyébe mit tennél a hugoddal?
2017. dec. 17. 14:09
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
41%
"Hát bocs", lehet, hogy téged nem érint érzékenyen a téma, de mindannyian mások vagyunk. Valaki belerokkan lelkileg, ha rákényszerül. Kampányolod az együttérzést a kamasz lány mellett. Az együttérzés jó dolog. Gyakorold más emberek felé is.
2017. dec. 20. 15:31
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
"Önhibáján kívül" - nézd, az én szüleim hasonló helyzetben voltak, mikor én születtem. Kereken 3 hónapig laktunk a nagymamámnál, mert apám megértette, hogy gyereke lesz, amit ők ketten vállaltak, és nem a nagymama. Amíg anyukám gyesen volt, fater minden szar melót bevállalt, hogy el tudja tartani a családját. Gondolom, a kérdésben szereplő gyermek ifjú apukájának egy év nem volt elég arra, hogy 2 havi kauciót összeszedjen, miközben anyuka is kapja a juttatásokat.
2017. dec. 20. 15:55
 43/51 anonim ***** válasza:
100%
A kettő között van némi különbség. A kérdésben szereplő idősebb lány maga hozott meg egy döntést (már nem azért, de aki úgy dug, hogy nem jut eszébe, hogy ebből baba is lehet... aztán meg úgy dönt, hogy megtartja a szülei és a tesója nyakára...), a tinire meg rákényszerítették. És még el is van várva tőle, hogy jó képet vágjon hozzá, ha meg nem mézesmázosan szól, akkor meg "miéééééé nem érzel együtt a nővérkéddel meg a cukimuki babájával?"
2017. dec. 20. 16:29
 44/51 anonim ***** válasza:
100%

43. vagyok

Azt hozzátenném még, hogy a tinire rákényszerítették a helyzetet úgy, semmi beleszólása nincsen és semmi rosszat nem tett.

2017. dec. 20. 16:30
 45/51 anonim ***** válasza:
32%
Tisztelem az apádat. A kérdésben szereplő apa karakterről nem tudunk meg sokat, de szerintem a nő is ugyanúgy elmehet dolgozni, nem kell az egyetemet feltétlenül nappalin csinálni. Kivéve! Ha ezt kifejezetten a nagyszülők akarják, akik vállalják a fiatal család eltartását. Ez pedig az ő, saját döntésük! Ha emellett a kisebbnek biztosítanak egy saját szobát, ahová el tud vonulni, magára tudja csukni az ajtót, akkor semmi szükség arra, hogy az bántsa a nővérét.Inkább lenne hálás a szüleinek, mert valószínű, hogy érte is megtennének mindent, ha a nagyobbikért megteszik. Sokan boldogok lennének, ha volnának szerető szüleik.
2017. dec. 20. 16:33
 46/51 anonim ***** válasza:
27%
Nem értem a kisarkított válaszokat. Csak az elfogadás az, ami elvárt kell, hogy legyen, nem az, hogy rögtön szeresse is. A normális beszéd szerintem alap, bármilyen helyzetben. Kit minősít azzal, ha lessüllyed egy ilyen szintre? Hasznára válik neki az, ha belerúg a nővérébe? Ezt akár a nővérnek, akár a szülőknek támogatniuk kéne? Az elnézés is támogatás, amit ráhagynak az onnantól szabad tevékenység. Ezzel ő nem gazdagodik. Azzal sokkal inkább, ha bíztatva van, hogy normálisan fejtse ki a véleményét, ha meg van hallgatva, és figyelembe van véve, mindamellett, hogy ettől még nem rakják ki a nagylányt. Oda-vissza kompromisszum kell.
2017. dec. 20. 16:40
 47/51 anonim ***** válasza:
94%
Abban egyetértek veled, hogy a stílus nem megengedhető sem családtaggal, sem idegennel szemben, de szerintem a lány nem úgy nyitott az egy hetes baba mellett, hogy "ha már b.ni tudtál, akkor gumit is húzhattál volna". Egy év után lehet, más sem tudná visszafogni magát ebben a szituban.
2017. dec. 20. 17:24
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

Te valami pszichológiai tanulmányt írsz, vagy szociológiai/vélemény kutatást?

Ez a kérdés most volt a nővér szemszögéből, aztán régebben a húg szemszögéből, aztán volt egy olyan kérdés, ahol a történet hajszál pontosan ugyanez volt, csak a szereplők voltak idősebbek és az apuka írta ki a kérdést.

2017. dec. 25. 19:42
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a (elméleti) kérdésben egyértelműen a húgnak van igaza.

Senki sem tapsikolna örömében, ha a nagyobbik testvére hazacuccolna a pasijával meg a felelőtlenségükből született gyerekkel, aki mindenért sír, visít, ordít. Egy ideig mellettünk is lakott egy kisgyerekes házaspár. Már a falat kapartam attól, hogy a baba mindenért órákat sírt és visított, sokszor éjjel. Teljesen érthető, ha a kisebbik testvér a háta közepére sem kívánja azt a bőgőmasinát.

Nyilván a stílusán lehetne mit finomítani, de akkor is igaza van. Egy egyetemista pár nulla munkatapasztalattal és indulótőkével NE SZÜLJÖN!

2017. dec. 26. 09:30
 50/51 anonim ***** válasza:
64%

Ez a kérdés a nővér szemszöge.

Ez a kérdés a húg szemszöge:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Ez a kérdés az apuka szemszöge (csak itt a húg a ludas, nehogy feltűnjön a túl nagy hasonlóság):

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__testveri..

Még hiányzik anyuka/nagymama/nagypapa/szomszéd szemszöge, és teljes a történet.

Ha nem valami tényleges tanulmányt írsz az emberek hozzáállásáról és véleményéről, akkor nagyon unalmas életed lehet, emellett nemigen lehetsz valami kreatív.

2017. dec. 26. 11:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!