Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit tennél ha a hugod ezt...

Mit tennél ha a hugod ezt vágná hozzád: gratulálok te is csak arra vitted hogy gyereket potyogtass?

Figyelt kérdés
Tegyük fel van egy 24 éves nő akinek van egy 25 éves párja.Mivel mindketten egyetemre járnak+ van egy 1 éves gyerekük ezért a nő családja felajánlotta hogy ha fizetik a rezsi felét akkor lakhatnak náluk míg lediplomáznak.Viszont az anyukának vagy egy 14 éves lánya aki nem szereti a gyereket mivel hangos, sír ezért folyamatosan a nőhöz olyanokat vág; gratula hogy a szüleink nyakára ellettél, gratulálok ha már b*szni tudsz, védekezni nem, gratulálok hogy annyira vitted hogy gyereket potyogtass de eltartani már nem tudod és hasonlók...A nő helyébe mit tennél a hugoddal?
2017. dec. 17. 14:09
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
22%

Elég megdöbbentő válaszok.

Anyádek ajánlottak fel a lehetőséget es eltetek vele. Ezerféle élethelyzet van, itt a GYIK-en létezik csak, hogy mindenki a pont megfelelő hazastarsaval pont jókor házasodott ossze, pont mindenük megvan es senkire nem szorulnak ra.

Amúgy meg: a szülőkkel es a huggal leülnek megbeszélni a dolgot, hogy mindnekinek jo legyen. Jobbára egy egyéves gyerek nem ordít egesz nap.

Viszont egy 14 éves részéről - sőt, senki részéről - nem elfogadható ez a stílus, hiába hatalmas az élettapasztalata.

Érdekelne, a szulei hogy kezelik ezt?

2017. dec. 18. 09:25
 32/51 anonim ***** válasza:
93%

Utolsó, ne zavarjon, hogy maga a kérdező írta, hogy a gyerek hangos és folyton sír :D

Bár már elmondta, hogy csak elméleti kérdés volt, szóval mindegy.

2017. dec. 18. 23:25
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
max a megfogalmazas nem tetszene de az igazsag attol meg igazsag marad. muszaj fialni amig nem diplomaztal le?
2017. dec. 19. 13:17
 34/51 anonim ***** válasza:
27%

Ha velem történne ez, csak úgy történhetne, hogy rajtam kívül álló egészségügyi okból. Felelősségteljesen védekezünk a párommal, amíg nem akarunk babát. Ha mégis összejön, mert a testem mondjuk másként reagál a gyógyszerre, valami számomra ismefetlen orvosi okból, akkor jön a hogyan tovább. Ilyen ok sem nagyon lehet, mert az orvos ugye azért van, hogy tájékoztasson, és a gyógyszerhez is van egy csinos papír, de hátha mégis megtörténik, tegyük fel!

Szóval ott tartanék, ahol a kérdésben szereplő, kitalált hölgy. Hálás lennék a szüleimnek a lehetőségért, hogy lehet egy gyönyörű babám, akit nem kellett eldobnom magamtól, az ő segítségüknek hála. És haragudnék a húgomra, mert ha már egyszer testvérek vagyunk, miért nem ismer annyira, hogy tudja, nem vagyok hanyag és meggondolatlan? Miért nézi ki belőlem a felelőtlenséget és miért nem a jót feltételezi rólam? Hogyan képes egy babára, aki a rokona, pusztán hisztigépként tekinteni? Elismerem, hogy nem kőnnyű egy babával együtt élni, de a legtöbb ember életében adódnak nehéz helyzetek. Egy család sem tökéletes és szerintem egy baba közelsége még nem nyomorított meg kamasz gyereket. Mindenre van kompromisszumos megoldás, ha akarja mindenki és nem csak a köpködés megy.

2017. dec. 19. 23:46
 35/51 anonim ***** válasza:
94%
Igen, egy 14 évestől tök elvárható, hogy tomboljon benne az anyai ösztön. Én még 24 évesen is megőrülök az órákig tartó gyereksírástól. A tesó esetleg még hálás is legyen érte?
2017. dec. 20. 10:17
 36/51 anonim ***** válasza:
14%
Nem értelek, komolyan. Te tudnád bántani a testvéred, ha önhibáján kívül!!! ilyen helyzetbe kerül? Komolyan véget ér a szeretet, ha képbe kerül egy kis kényelmetlenség? Amúgy ahhoz még nem kell szeretni a babákat, hogy elfogadjuk őket.
2017. dec. 20. 14:31
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

36. Most lehet egy 14 évest ekézni ilyen dolgok miatt, de miért vár el megértést, ha ő is letojja a testvérét? A kérdésben fetüntetett esetben a gyerek folyton hisztizik, visít, bömböl... azért egy gimnazistának az nem nagyon segít a tanulásban, sem egészségügyileg nem tesz jót.

Ha én ilyen helyzetbe kerülnék, elvetetném a gyereket, mert eltartani sem tudnám rendesen, nem a testvérem és a szüleim életét forgatnám fel.

2017. dec. 20. 14:50
 38/51 anonim ***** válasza:
26%
Nem szeretném, hogy félre érts. Szóval sem mondtam, hogy le kell tojni a kistestvért. Szerintem létezhet mindenkinek jó megoldás, de ehhez mindkét oldal kell. A 14 évestől is kell egy kis együttérzés. Az elvetetés más téma. Nem mindenki képes rá.
2017. dec. 20. 15:05
 39/51 anonim ***** válasza:
100%
Hát bocs, ha meg nem veteti el, amire meglenne a lehetősége, akkor ne háborodjon fel azon, ha vki megmondja neki a frankót.
2017. dec. 20. 15:11
 40/51 anonim ***** válasza:
90%
Sőt ha abortálni nem akar, mert szerinte az bűn, akkor meg örökbeadhatja.
2017. dec. 20. 15:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!