Személyes ADAT-e a NÉV? /3 eve elváltam, és nem tudom a feleségem nevét. Senki nem mondja meg. Most "eltűnt" Angliában. Hogyan kerestessem? (pl. Rendőrség nem illetékes)
Utolsó!
Kár, hogy Magyarországon kb mindenütt szerepel a leánykori név, így a valoperes iratokon is rajta van. Arról nem is beszélve, hogy a házasságkötéskor se Katikat kérdezik, hanem Kovács Katalint. Ergo, a kérdező tudja az asszonyka nevét
"Gondolom a hölgy foglalkozás szintjén űzi a férjhezmenést és a férjek pénzével való meglépést. "
Ez esetben illetékes lenne a rendőrség, holott nem az, ahogy a kérdező is jelezte.
Amúgy annyira szeretnék látni egy listát azon lúzerek neveivel, akik elég vagyonosak és elég hülyék hozzá, hogy ezt meg lehessen csinálni velük... Nem is tudtam, hogy ez a gazdag idióták országa, ideális vadászterep a házasságszédelgő aranyásók számára.:D
71%
Nagyobb az esélye, hogy menekül az erőszakos férje elől, én inkább erre láttam eddig példát!
Jó napot! Én vagyok a kérdező.
Ha azt írom be gyermekkori barátja vagyok, akkor megúsztam volna a mocskolódás nélkül?
(vagy ha odaírom ajándékozási szerződéssel akartam egy millát adni Neki?)
A kérdés lényege, hogy 5 db Magyar hivatal csak akkor mondja meg a nevét, ha nevével ellátott aláírt meghatalmazást viszek Tőle, hogy megmondhatják a nevét!
... és hasonlóképpen működik szinte minden,
köszönöm a jóindulatú komenteket, de a helyes megfejtésként a Vöröskereszt vagy Külügy Minisztérium, vagy Konzulátus, vagy ilyesmire gondoltam volna.
a MÓDot kérdeztem.
Ha az illetö nem akarja, hogy bárki is megtudja a nevét/tartózkodási helyét, akkor a beleegyezése nélkül egyetlen szervezet sem adhatja meg senkinek.
Ha a volt feleséged nem akarja, hogy te vagy bárki más megtudja az aktuális nevét, akkor sehogy sem fogod megtudni, és ez független attól, hogy milyen kapcsolat volt köztetek.
Ez ugyanauz a helyzet, mint amikor egy már nagykorú gyerek "eltünik" otthonról, ha a rendöréggel kerestetik is, ha megtalálják, akkor is a gyerek beleegyezése nélkül nem adják meg még a szülöknek sem a tartózkodási helyét, hanem max. annyit közölnek, hogy megvan, jól van, nem történt vele semmi baj, csak nem akarja, hogy közöljék, hogy hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!